Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Θα τρελαθούμε τελείως: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας εγκατέλειψε το Προεδρικό Μέγαρο επειδή είναι -λέει- στοιχειωμένο!

Δεν ξέρουμε τι σημαίνει για τον τρόπο με τον οποίο θα διοικήσει τη χώρα του, αλλά η είδηση προκαλεί σίγουρα απορίες: ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τεμέρ εγκατέλειψε το Προεδρικό Μέγαρο στην Μπραζίλια, το Παλάτι Αλβοράδα, έργο του μοντερνιστή αρχιτέκτονα Όσκαρ Νιμάγερ, δηλώνοντας ότι απέπνεε «κακές δονήσεις» και ότι ενδεχομένως να είναι και… στοιχειωμένο!

Μύθοι και θρύλοι για άγνωστα τέρατα των ελληνικών λιμνών

Η πλειονότητα των πολιτισμών αναγνωρίζει το γεγονός ότι η ζωή ξεκίνησε μέσα από το νερό και αυτό αποτυπώνεται στους μύθους και στις παραδόσεις τους. Για παράδειγμα, πολλές από τις Νύμφες, όπως οι Ναϊάδες προστάτιδες των νερών, κατοικούσαν στα γλυκά νερά και διέθεταν μαγικές δυνάμεις. Στη συντροφιά τους συμμετείχαν νεράιδες και ξωτικά, ξωνέρια και στοιχειά, θεριά, τέρατα και άγνωστα πλάσματα. Όλα αυτά πλημμύρισαν και τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό και συνόδευσαν τη ζωή των ανθρώπων στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Αλλά ταυτόχρονα, οι λίμνες, τα έλη και άλλες υγροτοπικές περιοχές, ήταν και κοιτίδα παραδόσεων για ανεξήγητα φαινόμενα, μα και καταστάσεων που κάλυπταν με δέος, φόβο και φαντασία, τη συνύπαρξη του ανθρώπου με τη Φύση, από καταβολής κόσμου. 

Η Τροία ήταν στο Νότιο Ημισφαίριο; Ένα Μυστικό Αιώνων.


Να λοιπόν μια ωραία ημέρα! Μια ημέρα όπου όλοι θα έρθουν ενώπιος-ενωπίω με την αλήθεια και θα πρέπει να την αντιμετωπίσουν.
Αν και νιώθω πολύ ενθουσιασμένος δεν μπορώ παρά να μοιραστώ την χαρά μου μαζί σας. Θα ήθελα βέβαια και τα σχόλιά σας αλλά και πάλι δεν πειράζει.
Μπαίνω λοιπόν στο θέμα με την σκέψη πάντα ότι πρέπει να είμαι αναλυτικός πολύ ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.
Η Γη όπως όλοι γνωρίζετε χωρίζεται σε ημισφαίρια.

Τα μυστήρια του ναού της Σαλαμάνκα – Ο περίεργος σκαλιστός αστροναύτης ηλικίας 500 ετών

Πως θα σας φαινόταν εάν κατά την επίσκεψή σας σε έναν Καθεδρικό Ναό ηλικίας «ηλικίας» άνω των 500 ετών και τη στιγμή που εισερχόσασταν σε αυτόν αντικρίζατε έναν σκαλιστό αστροναύτη;
Σίγουρα θα αναρωτιόσασταν- και εύλογα μάλιστα- πως οι τεχνίτες του ναού σκέφτηκαν να σκαλίσουν έναν εξερευνητή του διαστήματος με πλήρη εξάρτηση, ακριβώς όπως αυτή των αστροναυτών της NASA, όταν στην εποχή τους δεν υπήρχε καν η αντίστοιχη λέξη…
Κι όμως υπάρχει και το συγκεκριμένο σκαλιστό αποτελεί ένα από τα πολλά ευφάνταστα και περίτεχνα έργα που «ντύνουν» τον Καθεδρικό Ναό της Σαλαμάνκα της Ισπανίας, ο οποίος και αποτελεί ένα από τα αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα της πόλης.

Ο νεκρικός θάλαμος του βασιλιά Πάκαλ και ο αρχαίος αστροναύτης του Παλένκε

Το 1952, στην αρχαία πόλη του Παλένκε, ο αρχαιολόγος Αλμπέρτο Λούιλλιερ* εντόπισε σε μια πυραμίδα τον νεκρικό θάλαμο του βασιλιά Πάκαλ που πέθανε το 684 μ.Χ.
Η φωτογραφία του καλύμματος της σαρκοφάγου του βασιλιά Pakal έκανε τον γύρο του κόσμου, και έφτασε κάποια στιγμή στα χέρια του πολύ παράξενου Σοβιετικού συγγραφέα και επιστήμονα Αλεξάντερ Καζάντσεφ. Ο Καζάντσεφ δεν δίστασε να δηλώσει άμεσα ότι η εικόνα αυτή αναπαριστά έναν άνθρωπο που οδηγά ένα ιπτάμενο όχημα!
Μέσω του Καζάντσεφ, η φωτογραφία έφτασε στα χέρια τού Έριχ φον Νταίνικεν. Ο Νταίνικεν συγκλονίστηκε μόλις την είδε. Την αναφέρει, από τότε, στα περισσότερα από τα πολυάριθμα βιβλία του.

Η απόλυτη απόδειξη της τεχνολογίας των «αρχαίων αστροναυτών»

Η απόλυτη απόδειξη της τεχνολογίας των «αρχαίων αστροναυτών» – Η ανακάλυψη ενός αρχαίου τεχνουργήματος, που αποτελείται κυρίως από αλουμίνιο θεωρείται ως αδιάσειστο στοιχείο των επισκέψεων «αρχαίων αστροναυτών» στη Γη πάνω από 200.000 χρόνια πριν. Εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν την ηλικία του τεχνουργήματος και μυστηριώδη σύνθεσή του.
Η ιδέα ότι την ανθρωπότητα την έχουν επισκεφθεί όντα όχι από τη Γη στο μακρινό παρελθόν έχει αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Κάθε φορά που κάνουμε μία νέα ανακάλυψη μας κάνει να επανεξετάσουμε κατά πόσον ή όχι η ιστορία, όπως μας την είπαν, είναι ακριβής.

Εντυπωσιακές εικόνες: Ψηφιδωτό του 4ου αιώνα μ.Χ. ανακαλύφθηκε στη ‘νεκρή ζώνη’ Ακακίου

Έχει μήκος 26 μέτρα και πλάτος 4 μέτρα και εντυπωσιάζει με τη μοναδική θεματολογία του και την υψηλή ποιότητα κατασκευής του
Σπάνιο ψηφιδωτό ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας έφερε στο φως ανασκαφή του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου εντός της «νεκρής» ζώνης στην κοινότητα Ακακίου της επαρχίας Λευκωσίας.
Το ψηφιδωτό εντυπωσιάζει με τη θεματολογία του, που είναι μοναδική στην Κύπρο, αλλά και για την υψηλή ποιότητα κατασκευής του. Οι αρχαιολόγοι το τοποθετούν στον 4ο αιώνα μ.Χ. και απεικονίζει παράσταση αρματοδρομιών σε εξέλιξη εντός ιπποδρόμου και πλούσιο γεωμετρικό διάκοσμο.
 Η υπεύθυνη της ανασκαφής, αρχαιολογική λειτουργός Φρύνη Χατζηχριστοφή, ανέφερε ότι το ψηφιδωτό είναι μήκους 26 μέτρων και πλάτους 4 μέτρων.

Στον Βατικανό είναι κρυμμένη όλη η Αρχαία Ελληνική γραμματεία και όλα τα βιβλία της Αλεξανδρινής βιβλιοθήκης ;

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί στα πανεπιστήμια του εξωτερικού να υπάρχει μία αλλαγή στη στάση τους απέναντι στα ελληνικά συγγράμματα της Αρχαίας Εποχής.

Αφορμή ήταν ο υπολογιστής των Αντικυθήρων πράγμα που έβαλε πολλούς ερευνητές σε σκέψεις αφού η λειτουργία και οι υπολογισμοί του είναι ακριβείας σε σχέση με το πλανητικό σύστημα.
Τόσο ο μηχανισμός (Γρανάζια) ο οποίος έχει φτιαχτεί με μεγάλη λεπτομέρεια και με τεχνολογία που είναι δύσκολο να υπάρχει στην αρχαιότητα όσο και οι μαθηματικοί υπολογισμοί έκαναν πολλούς να σκεφτούν ότι οι μύθοι δεν είναι και τόσο φανταστικοί.

Βρέθηκαν στην Πορτογαλία τα αρχαιότερα αυγά κροκόδειλου, ηλικίας 152 εκατ. ετών [εικόνα]

Επιστήμονες ανακάλυψαν στη δυτική Πορτογαλία τα αρχαιότερα αυγά κροκοδείλων, ηλικίας περίπου 152 εκατομμυρίων ετών.
Αυγά, κατά 40 εκατ. χρόνια παλαιότερα από όσα είχαν βρεθεί έως τώρα.
Τα αυγά είναι πολύ καλά διατηρημένα και, με βάση το μέγεθός τους, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η μητέρα τους θα είχε μήκος δύο μέτρων. Μοιάζουν πολύ με των σύγχρονων κροκοδείλων, πράγμα που σημαίνει ότι οι κροκόδειλοι έχουν αλλάξει λίγο στην εξελικτική πορεία 150 εκατ. ετών.