Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Η μυστηριώδης «Μηχανή Επικοινωνίας με τους Νεκρούς» του ιδιοφυούς Τόμας Έντισον


«Εδώ και καιρό, εργάζομαι με σκοπό την κατασκευή μιας συσκευής που θα μου επιτρέψει να διαγνώσω εάν είναι δυνατόν να επικοινωνήσουν με εμάς πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή».
Τα λόγια αυτά ανήκουν στον μεγάλο εφευρέτη Τόμας Έντισον και κατεγράφησαν σε μία συνέντευξή του για το περιοδικό The American Magazine τον Οκτώβριο του 1920. Και όταν, στην εποχή του, μιλούσε ο Έντισον, όλοι κάθονταν προσοχή!
Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τον κολοφώνα της βιομηχανικής επανάστασης, ο «σοφός του Μένλο Παρκ», όπως τον αποκαλούσαν, ο εφευρέτης με τις 1.093 δικές του καταχωρημένες

Alert από Καλλιάνο: Έρχεται κρύο και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική (Χάρτες)

Προειδοποίηση για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας έκανε μέσω ανάρτησής του στο Facebook o γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.
Συγκεκριμένα, η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες από τον Γιάννη Καλλιάνο έχει ως εξής:
«ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΡΥΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ
Από το απόγευμα της Δευτέρας θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και εν συνεχεία και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Το αίτιο θα είναι οι ψυχρές αέριες μάζες που θα έρθουν από τις Βαλκανικές χώρες, θα εγκατασταθούν στη χώρα μας για 2 ημέρες και στη συνέχεια θα μας αποχαιρετήσουν.

Ξεσκονίζουν σχέδια «SUGA» και «Βαριοπούλα» οι Τούρκοι: «Φορτώνουν» μαζικά με «έξυπνες» βόμβες όλα τα F-16 και F-4 PHANTOM!

Τι ακριβώς ετοιμάζουν πάλι οι «γείτονες» με την μαζική μετατροπή βομβών γενικής χρήσεως σε πυρομαχικά «fire and forget» σε μεγάλους αριθμούς στα αεροσκάφη F-16 και F- 4 PHANTOM ;
Σε μαζική παραγωγή θέτουν οι Τούρκοι κιτ που μετατρέπει βόμβες MK 83 σε « έξυπνες» βόμβες με την βοήθεια του γνωστού ινστιτούτου TUBITAK.
Το όλο σχέδιο έχει περάσει σε φάση μαζικής παραγωγής δίνοντας πρωτόγνωρες δυνατότητες στην τουρκική πολεμική αεροπορία και στα περίπου 280 αεροσκάφη πρώτης γραμμής που διαθέτουν.    
Η μαζική παραγωγή του κιτ καθοδήγησης (KGK), το οποίο αναπτύχθηκε για μετατροπή βομβών γενικής χρήσης σε  καθοδηγούμενες , προσδίδει μεγάλες ικανότητες χτυπήματος μακρού βεληνεκούς, αναφέρει  μεγάλη τουρκική εφημερίδα, χωρίς να προσδιορίζει τον στόχο βέβαια .

Τουρκία σε ΗΠΑ: H αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ θα είναι καταστροφική

«Το καθεστώς της Ιερουσαλήμ έχει καθοριστεί από διεθνείς συμφωνίες - Η αλλαγή του θα άνοιγε τον δρόμο για νέες συγκρούσεις, νέες διαμάχες, για περισσότερη αστάθεια στην περιοχή» επισημαίνει η Άγκυρα

Η επίσημη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ θα προκαλούσε «καταστροφή» και θα οδηγούσε σε νέα σύρραξη στη Μέση Ανατολή, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ.

Ευρήματα τεκμηριώνουν την εισβολή του Ιούλιου Καίσαρα στη Βρετανία

H πρώτη ρωμαϊκή εισβολή της Μεγάλης Βρετανίας από τον Ιούλιο Καίσαρα το 55 π.Χ. είναι ένα ιστορικό γεγονός, γνωστό από περιγραφές του Τάκιτου, του Κικέρωνα και του ίδιου του Ιούλιου Καίσαρα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Ιndependent, παρά την πολυάριθμη δύναμη των Ρωμαίων λεγεωνάριων από 800 πλοία, κανένα αρχαιολογικό τεκμήριο της επίθεσης ή λείψανα δεν βρέθηκαν ποτέ.

Σήμερα, όμως, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε από τύχη -από μια ανασκαφή που έγινε ενόψει της κατασκευής ενός νέου δρόμου στο Κεντ- στο φως αυτό που θεωρείται η πρώτη αδιάσειστη απόδειξη της εισβολής.

Επιβλητικό άγαλμα της θεάς Υγείας ανακαλύφθηκε στην Τουρκία

Αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ανάζαρβο της Κιλικίας, που υπήρξε μια σημαντική μητρόπολη της περιοχής στον αρχαίο κόσμο, έφεραν στο φως ένα ακέφαλο άγαλμα το οποίο βρέθηκε σε δύο κομμάτια. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Hürriyet, το άγαλμα πιστεύεται ότι παρίστανε τη θεά Υγεία, κόρη του Ασκληπιού, ενώ πλαισιώνεται ακόμη από ένα μικρότερο άγαλμα το οποίο απεικονίζει τον θεό Έρωτα. Ο διευθυντής του μουσείου των Αδάνων Νεντίμ Ντερβίσογλου τόνισε ότι οι ανασκαφές στην περιοχή της Κιλικίας είναι σε πλήρη εξέλιξη και γίνονται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Çukurova.

Ανακαλύφθηκε νεκροταφείο 2.000 ετών στη Νικομήδεια της Βιθυνίας

Μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε στη Νικομήδεια της Βιθυνίας κατά τη διάρκεια εκσκαφικών εργασιών για την ανέγερση της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου. 

Αποκαλύφθηκαν πέντε σαρκοφάγοι και άλλοι 31 τάφοι με κεραμικό υλικό, σε ένα ταφικό σύμπλεγμα 2.000 ετών.

Σε έναν από τους αμφορείς βρέθηκαν τα οστά ενός μωρού ηλικίας μόλις 38 εβδομάδων.

Το τέχνασμα του Μ. Αλεξάνδρου για να αντιμετωπίσει τους Ελέφαντες του Βασιλιά Πώρου στον Υδάσπη ποταμό

Το 326 π.Χ. ο βασιλιάς Αλέξανδρος ήρθε αντιμέτωπος με τον Βασιλιά Πώρο του Ινδικού Βασιλείου Παουραβά στον ποταμό Υδάσπη.

Η τοποθεσία της μάχης επιλέχτηκε από τον Πώρο. Ήταν μια επίπεδη αμμώδη πεδιάδα χωρίς λάσπη, όπου οι ελέφαντες και το ιππικό θα είχαν άφθονο χώρο για ελιγμούς. Ο Πώρος παρέταξε τα τάγματα του πεζικού του σε ένα πλατύ κεντρικό μέτωπο, τοποθετώντας έναν ελέφαντα κάθε τριάντα μέτρα περίπου για να τα ενισχύσει.
Σε κάθε πτέρυγα τοποθέτησε αρχικά ένα πλευρικό σώμα πεζικού και κατόπιν το ιππικό του με μια Ίλη αρμάτων να τα καλύπτει. Η συνολική ινδική παράταξη πρέπει να είχε μήκος γύρω στα τέσσερα χιλιόμετρα, από τα οποία το πεζικό καταλάμβανε τουλάχιστον τα τρία τέταρτα.

Το Χρυσόμαλλο Δέρας δεν είναι μύθος – είχε ιστορικό υπόβαθρο, σύμφωνα με μελέτη Γεωργιανών γεωλόγων.

Ο διάσημος μύθος του Ιάσονα με το Χρυσόμαλλο Δέρας είχε ιστορικό υπόβαθρο, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη Γεωργιανών γεωλόγων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον γεωλόγο δρα Αβνταντίλ Οκροστσβαρίτζε του Ινστιτούτου Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου Ίλια της Τιφλίδας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές γεωλογικό περιοδικό Quaternary International, πραγματοποίησαν μια εκτεταμένη έρευνα για αποθέματα χρυσού στην ορεινή περιοχή Σβανέτι, στη βορειοδυτική Γεωργία, που αποτελούσε μέρος του αρχαίου πλούσιου βασιλείου της Κολχίδας, το οποίο υπήρχε από τον 6ο έως τον 1ο αιώνα π.Χ. (αν και μέχρι σήμερα παραμένει διαφιλονικούμενη η ακριβής επικράτεια του εν λόγω βασιλείου).

Ανεξήγητα φαινόμενα σε σπήλαια της Ελλάδος





Ανεξήγητα φαινόμενα σε σπήλαια της Ελλάδος – Τα σφράγισαν και απαγόρευσαν αυστηρά να πλησιάσει οποιοσδήποτε! Aκουστε μια μικρη αφηγηση απο τον Χρηστο Κασταμονιτη