Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Σεισμός «μαμούθ» στο Ιράκ μεγέθους 7,3 ρίχτερ

Η μεταφυσική υπόθεση στη φυσική θεωρία – Αριστοτέλης

Όταν στην Αρχαιότητα βρέθηκε ένα ατιτλοφόρητο γραπτό του Αριστοτέλη ακολουθώντας την εργασία του ‘Τα φυσικά’ , οι εκδότες του πρώτου αιώνα του έδωσαν τον τίτλο ‘Μετά τα φυσικά’. Από τότε ο όρος αυτός (μεταφυσική) χρησιμοποιείται για τις μελέτες εκείνες που πιστεύεται ότι υπερβαίνουν τα όρια του υλικού κόσμου της φυσικής, φτάνοντας στην ουσία ή στον πυρήνα μιας υποτιθέμενης απόλυτης και τελικής πραγματικότητας η οποία υπάρχει βαθύτερα απ’ τα φαινόμενα.

Πολλοί άνθρωποι για λόγους που έχουν σχέση με τη βιολογική μας ιστορία, πιστεύουν πως μια τέτοια πραγματικότητα υπάρχει, υπάρχει ένας τέλειος κόσμος πέρα απ’ το βασίλειο της ατελούς ύλης. Στις θρησκείες ο κόσμος αυτός προσεγγίζεται με την αποκάλυψη  ή άλλα κανάλια, που ξεπερνούν τις αισθήσεις. Στη δυτική φιλοσοφία η μεταφυσική εγκαθίσταται με τον κόσμο των ιδεών του Πλάτωνα, απ’ τον οποίο οι αισθήσεις μας σύρουν μια παραμορφωμένη εικόνα της αληθινής πραγματικότητας. Πέρα απ’ την πραγματικότητα , υπάρχει  η αληθινή πραγματικότητα. Σε αυτήν δεν φτάνει η παρατήρηση ούτε το πείραμα, είναι πέρα από την ανθρώπινη δράση , είναι η πραγματικότητα χωρίς καμιά αναφορά στην ανθρώπινη περιοχή των αισθήσεων. Αυτή είναι η ερμηνεία της μεταφυσικής με την οποία η φυσική, στηριγμένη στο πείραμα και στα μαθηματικά, διέκοψε κάθε σχέση.[1]

Τουρκία: ολοκληρώθηκε η αγορά των S-400 από την Ρωσία

Η αγορά από την Τουρκία ρωσικών πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 ολοκληρώθηκε, όμως η Άγκυρα συζητεί μια περαιτέρω συμφωνία με ευρωπαϊκή κοινοπραξία για να αναπτύξει ένα δικό της αμυντικό πυραυλικό σύστημα, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Νουρετίν Τσανικλί.
Η απόφαση της Τουρκίας, χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, να αγοράσει τους S-400 από τη Μόσχα θεωρήθηκε από μερικούς δυτικούς συμμάχους της προσβλητική για τη συμμαχία. Η συμφωνία δημιούργησε επίσης ανησυχία επειδή τα όπλα αυτά δεν μπορούν να ενσωματωθούν στη νατοϊκή άμυνα.Ανώτερος διοικητής του ΝΑΤΟ είπε την περασμένη εβδομάδα στο Ρόιτερ πως η συμμαχία θα συνεχίσει να πιέζει την Άγκυρα να αγοράσει όπλα που να μπορούν να λειτουργούν με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παραδοθεί S-400 στην Τουρκία.

Σαν σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος κατατρόπωσε τους Πέρσες

Ως μάχη της Ισσού εννοούμε σημαντική μάχη που έδωσε ο Αλέξανδρος Γ' Μακεδών (Μέγας Αλέξανδρος) το 333 π.Χ. στο στενό που διαμορφωνόταν εκείνη την εποχή μεταξύ του όρου Αμανού και του Ισσικού κόλπου, κοντά στις Κιλίκιες πύλες, κατά του Δαρείου Γ' μεγάλου βασιλέα της αυτοκρατορίας των Αχαιμενιδών (των Περσών).
 Γνωρίζοντας ο Αλέξανδρος πως ο Δαρείος έχει συγκεντρώσει στην κοιλάδα των Σώχων μεγάλο στρατό έστειλε τον Παρμενίωνα με τους Θράκες, τους Θεσσαλούς και τους άλλους Έλληνες να καταλάβει τη στενή διάβαση που οδηγούσε από την Κιλικία στη Συρία, που διερχόταν μεταξύ του όρους Αμανού και της θάλασσας, δηλαδή του Ισσικού κόλπου και το φύλαγε μικρή δύναμη, η οποία τράπηκε αμέσως σε φυγή. Ο Αλέξανδρος ασχολήθηκε πρώτα με την υποταγή των ορεινών φυλών της τραχείας Κιλικίας, επέστρεψε κατόπιν στην Ταρσό και προελαύνοντας με τους επίλεκτους πεζούς και τους ιππείς έφθασε διαδοχικά στους Σόλους και στη Μαλλό, πόλη που απάλλαξε από όλους τους φόρους και τίμησε με άλλους τρόπους, καθώς θεωρείτο αποικία των Αργείων με ιδρυτή τον Αμφίλοχο.

Κώδικας 250 ετών «σπάει» και αποκαλύπτει μυστική αδελφότητα

Το κρυπτογραφημένο χειρόγραφο έκρυβε καλά τα τελετουργικά του τάγματος.
Ο μύστης φοράει ένα φυλαχτό με ένα γαλάζιο μάτι στο κέντρο. Μπροστά του κείτεται γονατιστός ένας υποψήφιος, μέσα σε ένα δωμάτιο με κεριά, μικροσκόπια και χειρουργικά εργαλεία. Ήμαστε περίπου στο 1746. Η τελετή μύησης μόλις ξεκίνησε…
Ο μύστης τοποθετεί ένα κομμάτι χαρτί μπροστά στον υποψήφιο και τον καλεί να φορέσει ένα ζευγάρι γυαλιά. «Διάβασε», τον προστάζει. Ο υποψήφιος προσπαθεί, αλλά το έργο φαίνεται μάταιο: η όρασή του είναι θολή και η σελίδα λευκή!
Ο υποψήφιος πληροφορείται ότι δεν πρέπει να πανικοβληθεί. Υπάρχει τρόπος να φτιάξει η όρασή του. Ο μύστης σκουπίζει τα μάτια του υποψηφίου με ένα πανί και διατάζει να ξεκινήσει το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγχείρισης. Διαλέγει μια χειρουργική λαβίδα από το τραπέζι, την ώρα που τα υπόλοιπα μέρη της αδελφότητας ανάβουν τα κεριά τους.

Η Ρωσία θα αποπληρώσει το χρέος της Βενεζουέλας! - Την Τετάρτη υπογράφουν την συμφωνία Β.Πούτιν & Ν.Μαδούρο

Η Ρωσία ανέλαβε να αναδιαρθρώσει, κοινώς να αναλάβει η ίδια, την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της Βενεζουέλας!
Η συμφωνία ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο και θα υπογραφεί στις 15 Νοεμβρίου μεταξύ του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν και του Βενεζουελάνου προέδρου Ν.Μαδούρο σε μιά συμφωνία που θα έχει ως εξέλιξη η Ρωσία πλέον να αποκτά τον άμεσο έλεγχο και την διακίνηση των μεγαλύτερων αποθεμάτων πετρελαίου του κόσμου που είναι αυτά της Βενεζουέλας!
Η Μόσχα αντιλήφθηκε ότι έτσι όπως πήγαινε η κατάσταση με το αμερικανικό εμπάργκο ήταν θέμα χρόνου να ανατραπεί ο Ν.Μαδούρο και η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, με αποτέλεσμα να χαθεί ο πιο σημαντικός σύμμαχος της Ρωσίας στη Ν.Αμερική και να απωλεστούν τα μεγαλύτερα διακριβωμένα κοιτάσματα πετρελαίου παγκοσμίως.

Προειδοποίηση ΣΟΚ από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος: «Θα βρέξει φωτιά στην Ελλάδα!!!»

Τι προειδοποιεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος για επικίνδυνα φαινόμενα στην Ελλάδα;
Τις πιθανές περιοχές συντριβής του κινεζικού διαστημικού σταθμού Tiangong-1, που θα διαλυθεί πλήρως στις αρχές του 2018, έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.Το διαστημικό σκάφος αναμένεται να πραγματοποιήσει ανεξέλεγκτη επιστροφή στην ατμόσφαιρα της Γης μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2018.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία έξω από την αλβανική πρεσβεία

Στις 6 η ώρα του Σαββάτου, συγκεντρώθηκαν οι Κύπριοι Συναγωνιστές μαζί με Έλληνες εθνικιστές και εθνικοσοσιαλιστές έξω από την αλβανική πρεσβεία για να διαδηλώσουν ενάντια στο παράνομο γκρέμισμα των κατοικιών των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

Τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας ήταν για ακόμα μια φορά δρακόντεια μιας και η τηγανοκέφαλη γιάφκα αποτελεί καθώς φαίνεται κόρη οφθαλμού για την αριστερή και προδοτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, λοιπόν, δυο διμοιρίες και μια κλούβα των ΜΑΤ επιστρατεύθηκαν για να την φυλάξουν. Αυτό δεν εμπόδισε, όμως, το συγκεντρωμένο πλήθος, να πραγματοποιήσει μια δυναμική συγκέντρωση ακριβώς έξω απ’ την πρεσβεία, οπού ακούστηκαν

Ινδονησία: Τέλος στις σέλφι με τον Χίτλερ - Απέσυραν το ομοίωμα που προκάλεσε

Ένα μουσείο στην Ινδονησία, το οποίο μέχρι πρόσφατα έδινε την δυνατότητα στους επισκέπτες του να βγάζουν φωτογραφίες και... σελφι με ένα κέρινο ομοίωμα του Χίτλερ με φόντο το κολαστήριο του Άουσβιτς, αποφάσισε τελικά να αποσύρει το ομοίωμα. Η τοποθέτηση του ομοιώματος συζητήθηκε πολύ και δέχθηκε έντονη κριτική.

Το μουσείο το οποίο πρόκειται για το μουσείο οπτικών εφέ De Mata De Arca διαθέτει περίπου 100 ομοιώματα διασημοτήτων, πολιτικών και φανταστικών χαρακτήρων σύμφωνα με όσα αναφέρει το site του. Mέχρι και το Σάββατο το ομοίωμα του Χίλτερ βρισκόταν ανάμεσα σε αυτές του Νταρθ Βείντερ από τα Star Wars και του Ινδονησιακού ηγέτη ονόματι Joko ‘Jokowi’ Widodo.

Τα πέντε ρήγματα στην Ελλάδα που τρομάζουν τους σεισμολόγους – Μπορούν να δώσουν σεισμούς έως 7,3 Ρίχτερ

Μόνο… τρόμο μπορεί να προκαλέσει η εκτίμηση Ελλήνων και ξένων γεω-επιστημόνων για τα ρήγματα που βρίσκονται στο Αιγαίο. Ο βυθός ανάμεσα στη Σαντορίνη και την Αμοργό συνολικά πέντε μεγάλα ρήγματα μήκους άνω των 20 χιλιομέτρων το καθένα. Αυτά, μπορούν να δώσουν σεισμούς μεγέθους 6,5 έως 7,3 βαθμών!
Υπάρχουν επίσης τουλάχιστον 20 υποθαλάσσια ηφαίστεια, αλλά μόνο ο Κολούμπος κοντά στη Σαντορίνη φαίνεται να είναι ενεργός.

Χαμός στην Καταλονία: Περισσότεροι από 750.000 άνθρωποι στους δρόμους της Βαρκελώνης

Τουλάχιστον 750.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τη δημοτική αστυνομία, κατέκλυσαν σήμερα μία από τις κεντρικές λεωφόρους της Βαρκελώνης ζητώντας την αποφυλάκιση των αυτονομιστών ηγετών.
Σε μια ένδειξη συμπαράστασης, οι διαδηλωτές είχαν κρεμάσει κίτρινες κορδέλες στο πέτο τους, ενώ το πλήθος γέμισε ασφυκτικά τη λεωφόρο Μαρίνα, η οποία εκτίνεται από την παραλία έως την εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια.
Συγγενείς των κρατουμένων ηγούνταν της πορείας και κατόπιν εκφώνησαν ομιλίες ενώπιον των συγκεντρωμένων.
Οι δύο μεγαλύτερες οργανώσεις της Καταλονίας που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας απηύθυναν κάλεσμα για την πορεία, με κεντρικό σύνθημα «Ελευθερία για τους πολιτικούς κρατουμένους».

Ο κύβος ερρίφθη! «Το Βrexit θα γίνει στις 29 Μαρτίου του 2019»

Τροπολογία στο νομοσχέδιο για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ με την οποία θα ορίζεται με ακρίβεια η χρονική στιγμή του Brexit υπέβαλε το βράδυ της Πέμπτης η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι.
Η έξοδος της χώρας από την ΕΕ θα γίνει στις 11 τη νύχτα τοπική (μεσάνυχτα Βρυξελλών) την 29η Μαρτίου 2019, δηλαδή ακριβώς δύο χρόνια μετά από την ενεργοποίηση της διαδικασίας του Άρθρου 50.
Ο Υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις είπε ότι η πρόσθεση στο νομοσχέδιο γίνεται «για να αφαιρεθεί οποιαδήποτε σύγχυση ή ανησυχία για το τι σημαίνει ‘ημερομηνία εξόδου’».
«Αυτό το σημαντικό βήμα», πρόσθεσε ο κ. Ντέιβις, «δείχνει την πραγματιστική προσέγγισή μας στο ζωτικής σημασίας νομοθέτημα».

Και … όμως! Δείτε την χώρα με τα περισσότερα καταφύγια στον κόσμο

Ο αριθμός των πολεμικών καταφυγίων που υπάρχουν ανά την Αλβανία δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια: Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του National Geographic, οι εκτιμήσεις κινούνται από τα 175.000 μέχρι τα 750.000- καταφύγια τα οποία χτίστηκαν κατά την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος και πολλά εκ των οποίων σήμερα χρησιμοποιούνται ως μουσεία, καφετέριες κ.α.
Τα καταφύγια αυτά κατασκευάστηκαν κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 από το «παρανοϊκό», όπως χαρακτηρίζεται, καθεστώς του Εμβέρ Χότζα.