Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Παρθενώνας με απλά μαθηματικά

Παρθενώνας
ο Παρθενώνας
Ο Παρθενώνας κατασκευάστηκε μεταξύ 447 και 438 π.Χ. και χρειάστηκαν άλλα 5 χρόνια για τα γλυπτά του. Από τότε προκαλεί τον θαυμασμό με τις διάφορες ιδιότητές του. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε λευκό μάρμαρο από την Πεντέλη, (από εκεί που σήμερα βρίσκεται η σπηλιά του Νταβέλη με τις φημολογούμενες παράξενες ενεργειακές ιδιότητες) και κάθε τμήμα κίονα έχει βάρος από 80 μέχρι 100 τόνους. Η 19 χιλιομέτρων μεταφορά τους και το σκάλισμά τους δεν θεωρήθηκε τίποτε αξιομνημόνευτο για την εποχή (αν και κάθε κομμάτι του είναι μοναδικό έχοντας την δική του θέση στο κτίσμα) αλλά το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει μέχρι σήμερα.

Τα 10 πιο θανατηφόρα ζώα στον πλανήτη γη


Η απέραντη σωματική δύναμη, τα πολύ μυτερά νύχια και δόντια σαν ψαλίδια, δεν είναι τα μόνα όπλα των ζώων. Χιλιάδες ζώα χρησιμοποιούν τα ιδιαίτερα δηλητηριώδη και τοξικά δηλητήριά τους για να επιτεθούν σε ένα θήραμα ή να αμυνθούν. Μερικά ζώα «πυροβολούν» πραγματικά τα δηλητήρια προς τα θύματα, άλλα αποθηκεύουν τοξίνες στους αδένες τους ή το δέρμα.


Παρακάτω παρατίθενται τα 10 πιο δηλητηριώδη πλάσματα του πλανήτη:








10. Μέδουσα-Κουτί (Box Jellyfish)
Επικρατεί στα ωκεάνια ύδατα σε όλη την Ασία και την Αυστραλία, αυτό το επικίνδυνο ζώο παρεκκλίνει του δρόμου του για ν’ αποφύγει άλλα πλάσματα. Οι κολυμβητές πρέπει σίγουρα να αποφύγουν αυτή τη μέδουσα. Τα πλοκάμια της είναι εξαιρετικά ισχυρά. Μαζί με την πρόκληση βασανιστικού πόνου για εβδομάδες, το δηλητήριο της είναι σε θέση να σταματήσει την καρδιά ή τους πνεύμονες. Επιπλέον, το δηλητήριο «τρώει» αργά-αργά το δέρμα.

9. Σαλιγκάρι με κώνο-μάρμαρο (Marbled Cone Snail) 
Αν και κινείται πολύ αργά, αυτό το σαλιγκάρι αναπτύσσεται σε σκοπέλους σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιεί το ισχυρό, τοξικό δηλητήριό του για να πιάσει το θήραμά του. Ενώ είναι μέσα στο κοχύλι του, βγάζει απότομα μία προβοσκίδα, η οποία έχει ένα δόντι που «πιάνει» πάνω στο θύμα. Το δηλητήριο, διαβιβάζεται μέσω του δοντιού και οδηγεί στην παράλυση σχεδόν αμέσως. Οι άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει ένα δάγκωμα υποκύπτουν σε αδυναμία, μούδιασμα, ναυτία και το θάνατο, όταν σταματούν τελικά οι πνεύμονες.


Η Δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη




Με τον Δημήτριο Γούναρη, και πλήθος άλλων αντι-βενιζελικών, εξόριστο η αντιπολίτευση έβλεπε στο πρόσωπο του Ίωνα Δραγούμη τον άνθρωπο που θα μπορούσε "επιτέλους" να δώσει τέλος στην κυριαρχία των Φιλελευθέρων. Σχετικά νέος στην πολιτική, με μεγάλη οικογενειακή παράδοση και δράση στους μακεδονικούς αγώνες, ο Δραγούμης είχε τεθεί απο το 1917 στο πλευρό του Βασιλιά Κωνσταντίνου Α΄ διαφωνώντας με την εκδίωξη του τελευταίου.

Η διαφωνία του βέβαια δεν περιοριζόταν μόνο στο πρόσωπο του Βασιλιά αλλά και στη γενικότερη πολιτική του Βενιζέλου έναντι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η εκθρόνιση όμως του Κωνσταντίνου και η απροκάλυπτη ανάμειξη των ξένων δυνάμεων στα εσωτερικά του κράτους προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του αποστασιοποιημένου, ως ένα βαθμό, απο την ενεργή πολιτική σκηνη Δραγούμη. Με άρθρο του στις 16 Ιουνίου 1917 στο περιοδικό "Πολιτική Επιθεώρησις" που εξέδιδε ο ίδιος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της Ανταντ και του Βενιζέλου. Το άρθρο αυτό, που εξόργισε τον Γάλλο γερουσιαστή Ζονάρ, στάθηκε η αφορμή για να συμπεριληφθεί και ο Δραγούμης στη λίστα με τους ανεπιθύμητους και να εξοριστεί αρχικά στην Κορσική και αργότερα στη Σκόπελο.

ΤΟ ΕΞΑΓΩΝΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ



Στο Βόρειο Πόλο του Κρόνου το διαστημόπλοιο VOYAGER 1 φωτογράφησε έναν τεράστιο εξαγωνικό σχηματισμό διαμέτρου 25.000 χιλιομέτρων. 
Στη συνέχεια το CASINI φωτογράφησε ξανά αυτό τον τεράστιο εξαγωνικό σχηματισμό του Βόρειου Πόλου του Κρόνου.


Η επίσημη άποψη είναι οτι αποτελεί ατμοσφαιρικό μετεωρολογικό σχηματισμό. Βρίσκεται σταθερά στο ίδιο σημείο του πλανήτη και δεν έχει εξηγηθεί ο τρόπος με τον οποίο δημιουργείται. 

Στο νότιο πόλο του πλανήτη υπάρχει ένας σταθερός κυκλώνας με διάμετρο περίπου 8.500 χιλιόμετρα.

Βλέπετε κάτι περίεργο σε όλα αυτά; Ο Κρόνος είναι ο 6ος σε σειρά απο τον Ηλιο πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος. 

Θυμηθείτε το ρόλο του Κρόνο στη μυθολογία, τα "Κρόνια γένη", συνδέστε τα σαν πάζλ και ίσως οι φωτογραφίες αυτές γίνουν πιο κατανοητές. Στις νεότερες φωτογραφίες των δορυφόρων ο σχηματισμός φαίνεται ότι είναι καθαρά μετεωρολογικός. Στην παλαιότερη όμως φωτογραφία φαίνεται ότι υπάρχει κάτι άλλο σταθερό που προκαλεί την δημιουργία αυτού του σχηματισμού.