Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Tα κανναβινοειδή ως νέα θεραπευτική επιλογή της σπαστικότητας στη σκλήρυνση κατά πλάκας



Τι είναι τα κανναβινοειδή;
Tα κανναβινοειδή, [δέλτα-9 τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και κανναβιδιόλη (CBD)] είναι δύο χημικά παράγωγα που προέρχονται από επεξεργασία της φυτικής κάνναβης. Τα φυτά κάνναβης πιστεύεται ότι περιέχουν περισσότερα από 60 διαφορετικά χημικά έκδοχα, ωστόσο τα δυο παραπάνω είναι τα μοναδικά που έχουν μελετηθεί στη σπαστικότητα στα πλαίσια της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (ΣΚΠ).


Φίλης: Να πληρώσει όποιος στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο




Η απόφαση για κλιμακωτό ΦΠΑ στην Παιδεία είναι τελική, πιστεύω πως θα την δεχτεί η τρόικα, όποιος πάει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος αυτής της επιλογής, δήλωσε πριν από λίγο ο Ν. Φίλης.

«Η απόφαση για κλιμακωτό ΦΠΑ στην Παιδεία είναι τελική, και με αυτή θα λειτουργήσει η αγορά» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. «Το μέτρο δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία λόγω των συγκυριών. Η φορολόγηση του κρέατος θα είχε άλλες συνέπειες. Πιστεύω ότι θα δεχθούν το μέτρο οι δανειστές» τόνισε στον ΣΚΑΪ.

Έπεσε στο νερό η Πυραυλάκος «ΡΙΤΣΟΣ» …Καλά ταξίδια!


Παρουσία πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ στην τελετή ένταξης της Πυραυλάκατου «Ρίτσος» στο Πολεμικό Ναυτικό!

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ NASA! «Δυνητικά επικίνδυνος» τεράστιος αστεροειδής θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη (Βίντεο)


Ένας μεγάλος αστεροειδής αναμένεται να περάσει πολύ κοντά από τη Γη στις 31 Οκτωβρίου ανήμερα των αποκριών (Halloween) των Αμερικανών.
Ο αστεροειδής ονομασία 2015 TB145, ανακαλύφθηκε μόλις πριν δυο εβδομάδες από τους αστρονόμους χρησιμοποιώντας το Survey Telescope στις 10 Οκτωβρίου. Οι επιστήμονες της NASA υπολογίζουν ότι το αντικείμενο είναι περίπου 300 με 470 μέτρα σε διάμετρο, όσο περίπου το Empire State Building. Ο αστεροειδής, που περιγράφεται ως «εξαιρετικά εκκεντρικός» και