Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Twyfelffontein-Ναμίμπια - ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΦΗΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ


Είναι μια περιοχή στη βορειοδυτική Ναμίμπια, στην οποία έχουν βρεθεί προϊστορικές βραχογραφίες. Η περιοχή κατοικήθηκε πριν από 6.000 χρόνια από κυνηγούς και κτηνοτρόφους, οι οποίοι κατά την τέλεση συγκεκριμένων τελετουργικών λατρείας δημιούργησαν τουλάχιστον 2.500 πετρογλυφικά, καθώς και μερικά έργα ζωγραφικής σε βράχο. Είναι από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πετρογλυφικών στην Αφρική.

Τι χτίζεται στο Κερατσίνι; ΤΖΑΜΙ;;;;;!!!!!!!!

Επι της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Κερατσίνι, κοντά στα Ταμπούρια, πολίτης καταγγέλει στο μακελειό, ότι κάτι περίεργο χτίζεται εκεί.
Μάλιστα τράβηξε και φωτογραφία του παράξενου κατασκευάσματος, για το οποίο δεν αναφέρεται πουθενά όπως λέει αριθμός αδείας για το κτήριο αυτό.

«Θα υπάρχουν νεκροί στην Ελλάδα πριν από το τέλος του καλοκαιριού»


«Βόμβα» από Γάλλους πολιτικούς που επισκέφτηκαν καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα

Σοκ προκάλεσαν στα μέλη της γαλλικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας τα όσα είδαν στους καταυλισμούς και τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα

Επίθεση με 10 βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων



Καταδρομική επίθεση σημειώθηκε στις 15:30, περίπου, το μεσημέρι στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, από 40 κουκουλοφόρους.
Οι δράστες είχαν καλυμένα τα πρόσωπά τους και από τη ρίψη των μολότοφ σημειώθηκαν ζημιές τόσο στο κτίριο όσο και σε τρία οχήματα των αστυνομικών. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες, ενώ σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη επίθεση κουκουλοφόρων μέσα σε πολύ μιρκό χρονικό διάστημα, αφού προηγήθηκαν χθες οι δύο επιθέσεις στα Πετράλωνα.
ΠΗΓΗ http://newpost.gr/

Απαγόρεψαν την είσοδο στην Τουρκία σε έλληνα φωτορεπόρτερ



Την είσοδο στην Τουρκία απαγόρευσαν οι αρχές της γειτονικής χώρας στον έλληνα φωτορεπόρτερ της Bild Γιώργο Μουτάφη.
Ο φωτορεπόρτερ όπως αναφέρει η Bild ενημερώθηκε από τις τουρκικές αρχές πως βρίσκεται σε μία λίστα με πρόσωπα στα οποία δεν επιτρέπεται η είσοδος.
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως ο έλληνας φωτορεπόρτερ δεν είχε ως βασικό προορισμό την Τουρκία αλλά θα έπαιρνε αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Ατατούρκ με προορισμό τη Λιβύη.
Τελικά ο έλληνας φωτορεπόρτερ πήρε το αεροπλάνο του γυρισμού για την χώρα μας.
ΠΗΓΗ http://newpost.gr

Αφρικανική σκόνη: Το φαινόμενο που «χτύπησε» 5 φορές τη χώρα μας το 2016 . ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;




Μία περίεργη «ομίχλη» κάλυψε ήδη πέντε φορές εντός του 2016 την ατμόσφαιρα στην Αθήνα και τη νότια Ελλάδα, μειώνοντας την ορατότητα και δημιουργώντας ένα πέπλο που σκέπασε τις πόλεις. Το φαινόμενο θα μπορούσε να προσφέρεται κυρίως για εντυπωσιακές φωτογραφίες, αν δεν είχε αρνητικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.
 
Πρόκειται για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία αφού περάσει πάνω από τη Μεσόγειο, φτάνει στην Ελλάδα και αυξάνει σε δραματικό βαθμό τις επικίνδυνες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.
Πώς γίνεται όμως κι έρχεται στην Ελλάδα η αφρικανική σκόνη; Σύμφωνα με εφημερίδα, η προέλευσή της είναι είτε από τη Βόρεια Αφρική, είτε από τη βορειοδυτική.

Μόνο στην Ελλάδα! Κλείνουν τον Μύρτο για να σώσουν... τις νυχτερίδες!

 

Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες αλλά και πιο διαφημισμένες παραλίες της χώρας μας. Δεν υπάρχει τουριστικό έντυπο που να μην έχει φωτογραφία του Μύρτου ενώ το τιρκουάζ τοπίο του, φιγουράρει μέσα σε αμέτρητες λίστες με τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου! Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν γερό άσσο στο "μανίκι" μας, που τώρα, σκεφτόμαστε να... πετάξουμε, για να σώσουμε λέει, ένα είδος νυχτερίδας!

Πρόκειται για θαλάσσια νυχτερίδα, για την οποία σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της RealNews, κάποιοι ετοιμάζονται να βάλουν "λουκέτο" στην παραλία του Μύρτου!
Όλα άρχισαν το 2009 όταν ο πρώην δήμος Πυλαρέων - τότε ο Μύρτος ανήκε σε αυτό το δήμο - παρουσιάζονται ακραίες οικολογικές ευαισθησίες, ζήτησε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για... την προστασία της θαλάσσιας νυχτερίδας ενώ έθετε και άλλες περιβαλλοντικές απαγορεύσεις. Όντως, το Προεδρικό Διάταγμα εκδόθηκε, απαγορεύοντας να κατεβαίνουν αυτοκίνητα στην παραλία του Μύρτου αλλά και την τουριστική εκμετάλλευση της παραλίας, για να μην υπάρχει... φασαρία για τη νυχτερίδα!

Αυτή ειναι η πιο απομονωμένη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ - ΦΩΤΟ


Στα βάθη του Αρκτικού Κύκλου στη Γροιλανδία, βρίσκεται μία από τις πιο απομονωμένες, και ενδεχομένως μια απο τις πιο σημαντικές, αεροπορικές βάσεις των ΗΠΑ.
Περίπου 700 μίλια βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, η αεροπορική βάση “Thule” βρίσκεται στο στρατηγικό σημείο ανάμεσα στη Μόσχα και τη Νέα Υόρκη και κατά την διάρκεια του Ψυχρού Ποέμου προοριζόταν ως μια πιθανή περιοχή ανασυγκρότησης ενάντια στη Σοβιετική Ένωση.

Σήμερα, η βάση χρησιμοποιείται απο τις συμμαχικές δυνάμεις επιτηρήσεις της βόρειας πολικής περιοχής με παρουσία 400 Δανών, 50 Γροιλανδών, 3 Καναδών και 140 Αμεριανών, σε θέσεις στρατιωτικού προσωπικού και προσωπικού υποστήριξης.