Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Σοβαρές υποψιες της Φουκουσίμα ότι ραδιενεργό νερό εκρέει στη θάλασσα

 

 

 

Η ιαπωνική Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας ανακοίνωσε σήμερα πως φοβάται ότι ραδιενεργό νερό που συγκεντρώνεται υπογείως του εργοστασίου της Φουκουσίμα εκρέει στη θάλασσα.

"Υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι ραδιενεργό νερό που είχε συγκεντρωθεί στο έδαφος εκρέει στη θάλασσα", δήλωσαν τα μέλη της Αρχής σε συνεδρίαση που μεταδόθηκε από το Ιντερνετ.

"Θέλω παράλληλα με την εξακρίβωση της προέλευσης της μόλυνσης αυτής, να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Πρέπει επίσης να υπολογιστούν οι συνέπειες στους αλιευτικούς και τους θαλάσσιους πόρους", δήλωσε ο διευθυντής της Αρχής Σουνίτσι Τανάκα ζητώντας να γίνουν μετρήσεις περισσότερων ραδιενεργών στοιχείων (όχι μόνο του κεσίου).
"Είναι προτεραιότητα, ακόμη κι αν δεν είναι εύκολο", δήλωσε αναγνωρίζοντας ότι "δυστυχώς η κατάσταση αυτή θα διαρκέσει ακόμη λίγο".

Η S&P υποβάθμισε την Ιταλία

Η S&P υποβάθμισε την Ιταλία
ισχυρό πλήγμα δέχεται η νεοσυσταθείσα κυβέρνηση της Ιταλίας καθώς ο οίκος Standard and Poors αποφάσισε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από ΒΒΒ+ σε ΒΒΒ, διατηρώντας παράλληλα αρνητικό outlook. Σύμφωνα με τον S&P, η υποβάθμιση της χώρας αντανακλά την περαιτέρω επιδείνωση της ιταλικής οικονομίας.