Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥ 1923

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.
ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ 500 ΔΡΑΧΜΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΤΡΟΥΛΟ .ΕΚΤΥΠΩΣΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1923
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ

ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΖΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1926 (ΦΩΤΟ)


ΤΟ 1926 ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΖΕΑΣ. ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΕΚ .ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΛΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΜΕ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 26% . ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΖΕΑ ΕΧΕΙ 23.8% ΓΛΟΥΤΕΝΗ.

Ιωάννης Γ´ Δούκας Βατάτζης

Ο Ιωάννης Γ΄ Δούκας Βατάτζης (Διδυμότειχο 1193 - Νυμφαίο Μικράς Ασίας 3 Νοεμβρίου 1254) ήταν ο δεύτερος αυτοκράτορας της Νικαίας (1222-1254), διάδοχος και γαμπρός του Θεοδώρου Α΄ Λάσκαρη. Συνετός κυβερνήτης και ικανός στρατιωτικός, υπήρξε συνεχιστής του έργου του προκατόχου του πετυχαίνοντας να υπερδιπλασιάσει τις κτήσεις που παρέλαβε και να ανορθώσει κοινωνικά και οικονομικά το κράτος, θέτοντας τις βάσεις για την ανακατάληψη της Κωνσταντινούπολης. Η τριανταδιάχρονη βασιλεία του χαρακτηρίζεται από συνεχή πρόοδο σε όλους τους τομείς της ζωής τής εξόριστης αυτοκρατορίας. Αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό του αναγνωρίστηκε ως Άγιος και η μνήμη του ετιμάτο με ιδιαίτερη ευλάβεια από τους μικρασιατικούς πληθυσμούς μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα.

ΕΚΤΑΚΤΟ : Πτώση Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μαχητικό τύπου Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας σημειώθηκε μηχανική βλάβη
- Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χειριστής κατάφερε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος με επιτυχία
- Το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια άσκησης στην περιοχή των Σποράδων

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (OFFICIAL TRAILER ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ)


ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (OFFICIAL TRAILER ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ)

Υπάρχει μια ιστορία τόσο παλιά... Που το καλό και το κακό ξεπήδησαν από μέσα της... και έτσι δημιουργήθηκε ο κόσμος μας, όπως τον ξέρουμε σήμερα... Εκεί που η γνώση σε οδηγεί στον θάνατο... Εκεί που η ιστορία απόκτά δύναμη... Εκεί που η πίστη αποκτά άλλο νόημα... ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ, Πρεμιέρα Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 19:00 στον κινηματογράφο Φαργκάνη Art (Αγ. Παντελεήμονος 10 Θεσσαλονίκη). Προβολές από 1/6 έως 7/6 στις 19:00.

Γεώργιος Φραντζής ή Σφραντζής

Ο Γεώργιος Φραντζής ή Σφραντζής (Κωνσταντινούπολη 1401 - Κέρκυρα 1480) ήταν Βυζαντινός  αξιωματούχος και ιστορικός συγγραφέας, που έγραψε το χρονικό της άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Διατηρούσε στενές σχέσεις με τον δεσπότη του Μυστρά και μετέπειτα αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, και όσο ήταν στην αυλή του πήρε μέρος στην εκστρατεία εναντίον των Πατρών, όπου έσωσε τον Κωνσταντίνο από την αιχμαλωσία και ήταν εκπρόσωπος του Δεσποτάτου στις διαπραγματεύσεις με τον Μουράτ Β'.

Ιωάννης Ιουστινιάνης

Ο Ιωάννης Λόγγος Ιουστινιάνης (Giovanni Giustiniani Longo, 1418 – 1 Ιουνίου 1453) ήταν Γενουάτης στρατιωτικός, μέλος μίας από τις σημαντικότερες οικογένειες της Γένοβας, και πρωτοστράτωρ της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Ήταν ένας από τους υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης κατά την Άλωση από τους Οθωμανούς το 1453, ως επικεφαλής ενόπλου τμήματος 700 Γενουατών.