Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Αιφνιδιαστική επιθεώρηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο απόσπασμα μάχης που μεταφέρθηκε στη νήσο Παναγιά





Επιθεώρηση «μάχης» πραγματοποίησε ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης στο στρατιωτικό τμήμα που εστάλη εκτάκτως δύο ημέρες πριν τη μεγάλη εβδομάδα στη νησίδα Παναγιά προκειμένου να προληφθεί σχέδιο κατάληψής της από τουρκικές ειδικές δυνάμεις βάσει πληροφοριών  που είχαν οι ελληνικές υπηρεσίες.
Η ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην περιοχή των Οινουσών με υπερπτήσεις, παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) και με πληροφορίες για στρατιωτικές κινήσεις για κατάληψη της νησίδας Παναγιά  δείχνουν ότι το τουρκικό γενικό Επιτελείο έχει ανασύρει από τα «συρτάρια» του το σχέδιο SUGA.

Kοίτασμα πετρελαίου 200 εκατ. βαρελιών επιβεβαιώθηκε στον Πατραϊκό Κόλπο



Κοίτασμα πετρελαίου δυναμικότητας 200 εκατ. βαρελιών επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει στον Πατραϊκό Κόλπο. 
Οι πρόσφατες τρισδιάστατες σεισμικές καταγραφές υψηλής ευκρίνειας των οποίων η επεξεργασία γίνεται στο Λονδίνο, δείχνουν με σιγουριά ότι «επιβεβαιώνεται ο πρωτεύων γεωλογικός στόχος που είχε εντοπιστεί και με παλαιότερες έρευνες». 
Ωστόσο, οι επιστήμονες εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι λέγοντας ότι «ακόμη είναι νωρίς για να υπάρχει σαφής εικόνα».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχε κάνει το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου ανέρχονται στα 200 εκατ. βαρέλια.

Ο νέος "Μάης" στη Γαλλία τρομάζει τον Ολάντ - Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι σε πολίτες

 

Οι διαδηλώσεις κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου παίρνουν τη μορφή "νέου Μάη" στη Γαλλία
- Πόρτα... πόρτα αστυνομικοί παραδίδουν σε ακτιβιστές και αντιφασίστες έγγραφο που τους απαγορεύει την κυκλοφορία στο Παρίσι!
- Ενημερώνονται πως δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν συγκεκριμένες ώρες και νέες στη γαλλική πρωτεύουσα
- Νέα διαδήλωση στο Παρίσι την Τρίτη και ο Ολάντ θέλει να αποφύγει νέες συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας
- ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Liberté, égalité, fraternité... Ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα. Οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν τη Γαλλία αιώνες τώρα αλλά φαίνεται πως ο Φρανσουά Ολάντ και η κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς τις... γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Και έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν σε συγκεκριμένους πολίτες να κυκλοφορούν στο Παρίσι, συγκεκριμένες ώρες και μέρες. Απαγόρευση κυκλοφορίας για... λίγους.