Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ιταλία: «Τέλος» στα κέρματα των ενός και δύο λεπτών του ευρώ

Από το χρόνου η Ιταλία θα σταματήσει να κόβει κέρματα του ενός και δύο λεπτών του ευρώ, προς μεγάλη ικανοποίηση των σερβιτόρων, όχι όμως και των καταναλωτών. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθει τη διαδικασία.
Η Ιταλία ακολουθεί έτσι το παράδειγμα δύο άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Όπως η Ολλανδία και η Φινλανδία
Από τον ερχόμενο Ιανουάριο, στο ιταλικό νομισματοκοπείο δεν θα κόβονται πλέον κέρματα του ενός και δύο λεπτών του ευρώ. Η απόφαση ελήφθη από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αναμένεται τώρα να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση με ειδικό διάταγμα. Η όλη πρωτοβουλία ανήκει στην κυβερνητική πλειοψηφία Κεντροαριστεράς - Κέντρου και μέρους της Κεντροδεξιάς και η τελική έγκρισή της θεωρείται σίγουρη.

Καρκίνος του ήπατος: Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο; - Δείτε πόσους πρέπει την ημέρα!

Οι άνθρωποι που πίνουν περισσότερο καφέ - με ή χωρίς καφεΐνη- κινδυνεύουν λιγότερο από καρκίνο του ήπατος, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.
 
 
Καρκίνος του ήπατος - Για όσους πίνουν δύο καφέδες τη μέρα, ο κίνδυνος ηπατοκυτταρικού καρκινώματος, της πιο συχνής μορφής καρκίνου του ήπατος, είναι μειωμένος κατά 35% κατά μέσο όρο, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου καφέ. Όσοι πίνουν ένα καφέ τη μέρα, έχουν 20% μικρότερο κίνδυνο, ενώ για όσους πίνουν πέντε καφέδες, ο κίνδυνος μειώνεται περίπου στο μισό (50%).

ΚΥΠΡΟΣ 1974 Αδελφός Ιωάννη Παπαδόπουλου: «Ο αδελφός μου εκτελέστηκε με τρεις σφαίρες, ενώ ήταν δεμένος»

Τα μάτια του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν βουρκωμένα από συγκίνηση και περηφάνια, καθώς την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017, παραλάμβανε, με καθυστέρηση 34 χρόνων, από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη μετάλλιο και τιμητική περγαμηνή για τον αδελφό του Ιωάννη Παπαδόπουλο του Χαριλάου από την Λάνθη Ηλείας, ο οποίος το 1974 θυσιάστηκε στην επική μάχη του στρατοπέδου της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), στην περιοχή Γερόλακκος, στην Λευκωσία και η τύχη του αγνοείτο από τις 16 Αυγούστου 1974.
Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος ήταν στον κατάλογο των αγνοουμένων, που κατατέθηκε στην αρμόδια Ερευνητική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών και από ένα εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας. Η Επιτροπή διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και από το 2005 διενεργεί εκταφές σε πιθανούς χώρους ταφής για ανεύρεση λειψάνων αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974. Τα λείψανα, που βρίσκονται, ταυτοποιούνται με την μέθοδο του DNA και στη συνέχεια παραδίδονται για ταφή στους οικείους ή άλλους στενούς συγγενείς.

Αμπού Σίμπελ

Το Αμπού Σίμπελ είναι ένας από τους πιο δημοφιλής αρχαιολογικούς τόπους της Αιγύπτου και αποτελείται από δυο μεγαλοπρεπείς ιερούς ναούς σκαμμένους μέσα σε έναν λόφο από ροδόχρωμο ψαμμίτη. Βρίσκεται στη νότια Αίγυπτο, 290 χιλιόμετρα νότιο-δυτικά του Ασσουάν, στην δυτική όχθη της λίμνης Νάσερ, όπου μεταφέρθηκαν όταν αποφάσισε η κυβέρνηση της Αιγύπτου να δημιουργήσει τη λίμνη αυτή.Οι ναοί αποτελούσαν μέρος ενός ολόκληρου συγκροτήματος επτά ναών που έκτισε ο Ραμσής ο Β΄ εις ανάμνηση της νίκης του επί του στρατό των Χετταίων στη μάχη του Καντές. Επίσης με αυτό τον τρόπο ήθελε να τιμήσει τη σύζυγο του Νεφερτάρι και να δείξει στους κατοίκους της Νουβίας (σημερινή Αιθιοπία) το μέγεθος της δύναμης του

Ελληνική μασονία: Μετά την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης των 1.504.327 ευρώ προσωρινή διοίκηση με δικαστική απόφαση

Το έλα να δεις γίνεται στην κορυφή της ελληνικής μασονίας μετά τη δικαστική απόφαση που διόρισε προσωρινή διοίκηση στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, ενώ τέκτονες δηλώνουν ότι οι οικονομικές ατασθαλίες θα βγουν στο φως και οι υπεύθυνοι θα παραπεμφθούν στις εισαγγελικές αρχές.

Πάντως, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής μασονίας που διορίζεται με δικαστική απόφαση προσωρινή διοίκηση στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος.

Μετά τις εισαγγελικές παρεμβάσεις λόγω των αποκαλύψεων για τη μαύρη τρύπα στα ταμεία της Μεγάλης Στοάς, που καταγράφει 3.418 μέλη, τις άγνωστες υπόγειες διαδρομές του 1.504.327 ευρώ που υπεξαιρέθηκαν και τις άκαρπες προσπάθειες της παλαιάς διοίκησης να εκφοβίσει όσους ζητούσαν κάθαρση τόσο στο κτίριο της οδού Αχαρνών όσο και στις 107 μασονικές στοές της Ελλάδος, το κλίμα στην πυραμίδα του τεκτονισμού άλλαξε άρδην μετά τον διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Οι φονικότεροι και αήττητοι Στρατοί από την αρχαιότητα μέχρι και τη βυζαντινή Αυτοκρατορία

Γνωρίστε τα περίφημα στρατιωτικά τμήματα, από την αρχαιότητα μέχρι και τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, που πέρασαν στην ιστορία ως οι φονικότεροι και αήττητοι Στρατοί του κόσμου. Κάντε ένα νοερό ταξίδι από την εποχή των Μυρμιδόνων του Αχιλλέα ως τους Ασασίνους
Οι Μυρμιδόνες του Αχιλλέα
 
Η ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Φθίας (η σημερινή ανατολική Φθιώτιδα) φιλοξενούσε, σύμφωνα με τον Όμηρο, τον περίφημο πολεμικό λαό των Μυρμιδόνων και αποτελούσε πατρίδα του Αχιλλέα, γιου του Πηλέα και της Θέτιδας. Ο ημίθεος Αχιλλέας και οι Μυρμιδόνες του πήραν μέρος στον Τρωικό Πόλεμο με 50 πλοία και διέπρεψαν με τα στρατιωτικά ανδραγαθήματά τους και τον απαράμιλλο ηρωισμό τους στη μάχη. Ένας στρατός που λειτούργησε άψογα ως επίλεκτο σώμα δηλαδή, καθώς οι Μυρμιδόνες του Αχιλλέα ήταν υπόδειγμα πολεμιστή στην αρχαία Ελλάδα αλλά και άνθρωποι υπερήφανοι που η λέξη «ήττα» δεν περιλαμβανόταν στο λεξιλόγιό τους.

Πόσο επίκαιροι! Πώς εξοντώνεται ένας λαός – Τί έλεγαν Αριστοτέλης και Πλάτωνας πριν 2.500 χρόνια

Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος και σοφός αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα.

Αλλά και ο Πλάτωνας είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα όσων ήταν άβουλοι και αμέτοχοι στα κοινά με αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες.

Τί δεν έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο έξυπνοι!

Η σύγχρονη επιστήμη έχει μελετήσει τον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων από αρχαία συγγράμματα σε μια προσπάθεια να βρει τι έκανε τους αρχαίους Έλληνες τόσο έξυπνους.
 
Η διατροφή τους ήταν λιτή με βασικά το λάδι, το σιτάρι και το κρασί και τα βότανα. Όχι το σιτάρι που γνωρίζουμε όμως αλλά το σιτάρι από Ζέα.
 
Δεν έτρωγαν σιτάρι
 
Τι το «κακό» έχει το σιτάρι; Γλουτένη. Μια ουσία που βρίσκεται παντού στη σύγχρονη διατροφή και κρατάει σε «υπνηλία» τον εγκέφαλο, συγκολλάει τις νευρικές απολήξεις και δεν αφήνει τον εγκέφαλο να σκεφτεί ελεύθερα και να δημιουργήσει. Οι αρχαίοι, σιτάρι δεν έτρωγαν διότι δεν υπήρχε. Καλλιεργούσαν το δημητριακό Ζέα, πλούσιο σε μαγνήσιο που θεωρείται η τροφή του εγκεφάλου και το αμινοξύ Λυσίνη το οποίο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τζίντζερ: Το μπαχαρικό που καταπολεμά το λίπος

Σε όποια μορφή κι αν καταναλώνεται, είτε ως συστατικό σε φαγητά και ποτά είτε ως συμπλήρωμα διατροφής, η επίδρασή του στην καύση του λίπους είναι σημαντικότατη.

Σύμφωνα με μια νέα μετα-ανάλυση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Annals of the New York Academy of Sciences, η πικάντικη πιπερόριζα, ευρύτερα γνωστή ως τζίντζερ, μπορεί να αποτελέσει φυσικό «όπλο» ενάντια στην παχυσαρκία, το μεταβολικό σύνδρομο, τον διαβήτη και άλλες χρόνιες παθήσεις που σχετίζονται με την υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα.
Αν και οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσουν επίσημες συστάσεις όσον αφορά την ακριβή ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση, αναφέρουν ότι καλό είναι να το προσθέσουμε ή να το αυξήσουμε στη διατροφή μας.

Συνεχίζεται η ένταση στις σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας: «Φεύγουμε σε 15 μέρες από το Ιντσιρλίκ»

Έτοιμη να προχωρήσει σε απόσυρση των Γερμανών στρατιωτών από τη νατοϊκή αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία σε δύο εβδομάδες εμφανίζεται η γερμανική κυβέρνηση σε περίπτωση που η Άγκυρα συνεχίσει να απαγορεύει την είσοδο σε αυτή σε Γερμανούς βουλευτές.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε το περιοδικό Der Spiegel επικαλούμενο πληροφορίες από ενημέρωση που έκαναν σε βουλευτές υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Άμυνας το βράδυ της Παρασκευής.

Η Ελλάδα «πέταξε το γάντι» στην Τουρκία στο ΟΗΕ: «Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο είναι ελληνικές - Μολών λαβέ»

Με μια επιστολή που ενέχει θέση ρηματικής διακοίνωσης η Αθήνα "ρίχνει το γάντι" στην Αγκυρα για το ποιος "κάνει κουμάντο" βάσει του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και για το αν είναι ελληνική ή τουρκική η υφαλοκρηπίδα ανατολικά και νότια των χερσαίων νησιωτικών εδαφών της Ελλάδας στην Α.Μεσόγειο, ενώ ξεκαθαρίζει ότι θεωρεί ως παράνομες τις τουρκικές θέσεις και διεκδικήσεις και ως τέτοιες θα τις αντιμετωπίσουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, αν χρειαστεί.
 

Πτώση αγνώστου αντικειμένου στον πλανήτη Άρη από τους χάρτες του Google Earth

Δεν πρόκειται για μια απλή φωτογραφία. Πρόκειται για υψηλής ανάλυσης θέαση, από τους χάρτες του Google Earth, που εντοπίζουν, εμμέσως πλην όμως σαφώς, πτώση αγνώστου αντικειμένου κυκλικού σχήματος, (τύπου δίσκου), στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.
Πτώση UFO στον Άρη δείχνουν οι χάρτες του Google Earth
Ένα ακόμα εντυπωσιακό εύρημα εντοπίστηκε στον πλανήτη Άρη, σε ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια του πλανήτη, στην τοποθεσία Valles Marineris και στο φαράγγι Candor Chasma, που μας κάνει να αναρωτηθούμε για το αν πρόκειται πράγματι για πτώση ιπτάμενου αντικειμένου στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη ή απλώς για μια οφθαλμαπάτη. Αυτή την φορά, όχι από κάποια φωτογραφία της NASA που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο