Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

«Βόμβα» από την ΕΚΤ: Σταματά να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα


«Βόμβα» από την ΕΚΤ: Σταματά να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα

Υποχωρεί το ευρώ -Εκτινάσσονται τα spreads - Η Φρανκφούρτη εκτιμά ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση - Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από τις 11 Φεβρουαρίου - Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΚΤ στα ελληνικά και τα αγγλικά

Με μια αιφνιδιαστική απόφαση, αργά το βράδυ της Τετάρτης, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι, αρχής γενομένης από τις 11 Φεβρουαρίου, δεν θα δέχεται ως ενέχυρα (collateral) ελληνικά ομόλογα.



Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, μέσω ενεχύρων, θα συνεχιστεί κανονικά, αλλά μέσω του μηχανισμού ELA, δηλαδή από την Τράπεζα της Ελλάδος, με την έγκριση της EKT.

Ο ρόλος της μαστίχας Χίου στην υγεία


Η μαστίχα, εκτός από την ωραία φυσική της γεύση και φρεσκάδα που αποδίδει, έχει σημαντικά αποτελέσματα στην προστασία και στη διατήρηση της υγείας μας, μέσω ποικίλων επιδράσεων στον οργανισμό μας.


Οι πρώτες αναφορές γύρω από το μαστιχόδενδρο και τη μαστίχα Χίου εντοπίζονται στην αρχαιότητα και ουσιαστικά προέρχονται από τον Ηρόδοτο (484-420 π.Χ.), ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην αρχαία Ελλάδα μασούσαν το αποξηραμένο ρητινώδες υγρό που ρέει από το φλοιό του μαστιχόδενδρου.

Δείξε μου το δέρμα σου να σου πω τι έχεις!


Όταν κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό, εκείνος προσπαθεί να μας προειδοποιήσει για το τι συμβαίνει, ώστε να πάρουμε εγκαίρως μέτρα. Κάποιες φορές είναι εύκολο να αναγνωρίσουμε τα σημάδια επειδή πρόκειται για κοινά κλινικά συμπτώματα που κάνουν αισθητή την παρουσία τους με διάφορους τρόπους (π.χ. πόνος, διαταραχή στον κύκλο κ.λπ.). Πόσες από εμάς όμως μπορούμε να πούμε με σιγουριά «μήνυμα ελήφθη» όταν πρόκειται για μια αθώα εκ πρώτης όψεως τριχόπτωση.

1. Τι σημαίνουν τα προβλήματα στα μαλλιά;
 
Τριχόπτωση: Με τον ανησυχητικό ρυθμό που πέφτουν τα μαλλιά σου φοβάσαι ότι σύντομα θα μείνεις με πέντε τρίχες όλες κι όλες (που λέει ο λόγος). Δυστυχώς, το θέμα δεν είναι αποκλειστικά αισθητικό, αλλά και ιατρικό. Και αυτό γιατί η αραίωση των μαλλιών ίσως αποτελεί ένδειξη ενός προβλήματος υγείας, όπως η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, η ανεπάρκεια σιδήρου και φεριτίνης, η έλλειψη φυλλικού οξέος και οι ορμονικές διαταραχές. 
 

Η μάχη των Αρχανών στην Κρήτη - 500 Κρητικοί "πελέκησαν" 20.000 Τούρκους




Οι Αρχανες μπορει να εγιναν γνωστες απο το κυνηγητο που υπεστη το κλιμακιο του ΣΔΟΕ οταν πηγε να κανει ελεγχο στο πανηγυρι του χωριου,ομως η ιστορια που εχουν να παρουσιασουν ειναι πολυ σημαντικοτερη και παλαιοτερη βεβαιως.
3 Φεβρουαρίου 1897. Μία από τις κυριότερες μάχες στις Αρχάνες !
Για όσους δε γνωρίζουν, το σημαντικότερο επαναστατικό κέντρο της Ανατολικής Κρήτης κατά την Επανάσταση του 1897 υπήρξε η κωμόπολη των Αρχανών. Οι Αρχάνες ήταν το μέρος εκείνο, όπου οργανώθηκε από τον Φεβρουάριο του 1897 η «επί της Αμύνης Επιτροπή των Αρχανών», η οποία ανέλαβε το βάρος του συντονισμού των πολεμικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή και στην Ανατολική Κρήτη και αντιμετώπισε με αξιοθαύμαστη γενναιότητα τις λυσσώδεις επιθέσεις των Τουρκοκρητικών και του τακτικού Τουρκικού Στράτου. Η γεωλογική θέση της ιστορικής κωμόπολης αποτέλεσε φυσικό οχυρό και έγινε επίκεντρο αγωνιστών της ευρύτερης περιοχής.

ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : Κάστρο του Πλαταμώνα



Το Κάστρο του Πλαταμώνα, είναι κάστρο της Φραγκοκρατίας, χτισμένο στη θέση οχυρωμένης πόλης της Μεσοβυζαντινής περιόδου, νοτιανατολικά του Ολύμπου, σε μικρή απόσταση από τη σημερινή κωμόπολη του Πλαταμώνα, σε θέση στρατηγική που ελέγχει τον δρόμο Μακεδονίας - Θεσσαλίας - Νότιας Ελλάδας. Είναι το καλύτερα διατηρημένο κάστρο της βόρειας-κεντρικής Ελλάδας, με τον επιβλητικό κεντρικό πύργο του, που δεσπόζει πάνω στην Εθνική Οδό.

Η ιστορία του Λευκού Πύργου


Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι ένας οχυρωματικός πύργος του 15ου αιώνα, που χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια σαν κατάλυμα φρουράς Γενιτσάρων και σαν φυλακή θανατοποινιτών.

Είναι ένα από πιο γνωστά κτίσματα-σύμβολα πόλεων στην Ελλάδα. Είναι μια κυλινδρική κατασκευή με ύψος 33,9 μ., περίμετρο 70 μ. και διάμετρο 22,7 μ. Έχει 6 ορόφους, που επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα, που ελίσσεται κοχλιωτά και σε επαφή με τον εξωτερικό τοίχο.

Έτσι, σε κάθε όροφο υπάρχει μια κεντρική κυκλική αίθουσα με διάμετρο 8,5 μ, με την οποία επικοινωνούν μικρότερα τετράπλευρα δωμάτια, ανοιγμένα στο πάχος του εξωτερικού τοίχου. Ο 6ος όροφος έχει μόνον κεντρική αίθουσα κι έξω από αυτήν ένα δώμα με θέα το τοπίο γύρω από τον πύργο. Η ύπαρξη αφοδευτηρίων, τζακιών και καπναγωγών δείχνει ότι ο πύργος προοριζόταν όχι μόνο σαν αμυντικό έργο, αλλά και για στρατιωτικό κατάλυμα.

ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : Ο Λευκός Πύργος καμουφλαρισμένος στην Κατοχή

Leykos-pyrgos-kamouflarismenos-2

Προκειμένου να προστατεύσουν τον Λευκό Πύργο από βομβαρδισμό από την συμμαχική αεροπορία, κατά την περίοδο της Κατοχής, οι Γερμανοί που είχαν καταλάβει τη Θεσσαλονίκη, τον καμουφλάρισαν!
Στη φωτογραφία που δημοσιεύεται από τον χρήστη Κλέαρχο, στην ιστοσελίδα http://magicasland.com/, διακρίνεται ο Λευκός Πύργος στους τοίχους του οποίου είναι ζωγραφισμένα σπίτια.

Στην φωτογραφία είναι η Πολυξένη Υαλοπούλου (αριστερά), με την φίλη της Κατίνα.


Πηγή: tvxs.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ