Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

8 νεκροί "βρικόλακες"! Συνεχίζεται το κυνήγι εναντιόν των βρικολάκων του Μαλάουι

8 νεκροί βρικόλακες! Συνεχίζεται το κυνήγι εναντιόν των βρικολάκων του Μαλάουι
Οι βρικόλακες του Μαλάουι παραμένουν στόχος στο νότιο τμήμα της Αφρικανικής χώρας. Τις τελευταίες εβδομάδες, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους οργισμένους όχλους επειδή τους θεωρούν βρικόλακες.
Όχλοι κυνηγούν ανθρώπους που τους θεωρούν ύποπτους από το Σεπτέμβριο λόγω φημών για βρικολακισμό.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ξανα καλει στο καθηκον 1.000 συνταξιούχους πιλότους

Ο Πρόεδρος Trump υπέγραψε την Παρασκευή εκτελεστικό διάταγμα επιτρέποντας στην Πολεμική Αεροπορία να ανακαλέσει 1.000 συνταξιούχους πιλότους σε ενεργό καθήκον για να αντιμετωπίσει έλλειψη σε μαχητές πτήσης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο.
«Αναμένουμε ότι ο Υπουργός Άμυνας θα μεταβιβάσει την εξουσία στον Γραμματέα της Πολεμικής Αεροπορίας να ανακαλέσει μέχρι 1.000 συνταξιούχους πιλότους για τρία χρόνια, δήλωσεΟ Gary Ross, εκπρόσωπος του Πενταγώνου .
Αλλά η ίδια η εκτελεστική εντολή δεν είναι ειδική για την Πολεμική Αεροπορία και θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να καλέσει περισσότερους αξιωματικούς και σε άλλους κλάδους.

Oι πόλεις που έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος

Όλες οι πόλεις τις οποίες έχτισε ο Αλέξανδρος αποτελούσαν μέρος στρατηγικού σχεδίου, που στόχο είχε την ανάμειξη του πληθυσμού και τον εξελληνισμό των κατακτημένων περιοχών.

Εκτός από την ίδρυση αυτών των πόλεων, μια σειρά από οχυρώσεις και άλλου είδους έργα κατασκευάστηκαν με σκοπό να υποβοηθήσουν την αύξηση της παραγωγής, τη δημιουργία χερσαίων και υδάτινων εμπορικών δρόμων, και τη διατήρηση της ηρεμίας στις κατακτημένες περιοχές.

Η πρώτη Αλεξάνδρεια που ιδρύθηκε, και συγχρόνως η πιο φημισμένη από όλες, ήταν η Αλεξάνδρεια η εν Αιγύπτω ( 331 π.Χ.). Ο Αλέξανδρος αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα για την ίδρυση μιας πόλης στο Δέλτα του Νείλου που θα έδινε στις μεσόγειες πόλεις της Αιγύπτου μια διέξοδο στη θάλασσα, με πρόσθετο σκοπό η καινούργια πόλη να αντικαταστήσει στην οικονομική ζώνη της ανατολικής Μεσογείου την Τύρο της Φοινίκης.

Αμφιδρόμια: Η η τελετή "ένταξης" του παιδιού μετά τον τοκετό

Η επίσημη αποδοχή, η τελετή "ένταξης" του παιδιού από την οικογένεια στην αρχαία Αθήνα καθώς και σε άλλες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας γινόταν με τα “Αμφιδρόμια”.

Μετά τον τοκετό πλένονταν και καθαρίζονταν η λεχώνα, το βρέφος και όλοι όσοι έρχονταν σε επαφή μαζί τους. Επειδή τόσο η γέννηση όσο και ο θάνατος αποτελούσαν γεγονότα που συνδέονταν κατά τις τότε αντιλήψεις με την ακαθαρσία που έπρεπε αμέσως να εξαλειφθεί...

Ο τοκετός θεωρούνταν διαδικασία μιαρή που προκαλούσε δηλαδή πνευματική μόλυνση. Για το λόγο αυτό απαγορευόταν να πραγματοποιείται σε ιερά. Η νέα μητέρα θεωρούνταν μολυσμένη τουλάχιστον για τις δέκα πρώτες ημέρες μετά τη γέννα. Στο διάστημα αυτό ήταν περιορισμένη στο σπίτι και με ελάχιστους ανθρώπους ερχόταν σε επαφή.

«Για τη μητέρα γλώσσα μας τα λάβαρα κρατείστε ». Κωστής Παλαμάς

Είναι γνωστό πως η χρήση των ονομάτων στις ανθρώπινες, στις διακρατικές αλλά και τις διεθνείς σχέσεις παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Παράδειγμα η προσπάθεια ιδιοποιήσεως του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας μας, από τους Σκοπιανούς που λίγο έλειψε να προκαλέσει ακόμη και πολεμική σύρραξη μαζί τους.

Επίσης είναι κοινή η διαπίστωση πως οι άνθρωποι πάντοτε επιδιώκουν να χρησιμοποιούν ονόματα της γλώσσας των χωρών τους ή να τα μετατρέπουν στη γλωσσική τους προφορά όταν κυριεύουν κάποια άλλη χώρα ή όταν προσπαθούν να επιβάλουν τις διεκδικήσεις τους σε μία άλλη γειτονική τους, π.χ. η Τουρκία την Άγκυρα ονόμασε Ancara, την Πάνορμο Bandirma, το Παλαιόκαστρο Balikeser, το Ικόνιο konya, την Άμιδα Diyarbakir, την πανάρχαια Ορρόη (μεταγενέστερη Έδεσσα) σε Urfa και γενικά τις πόλεις της Μ. Ασίας (που σχεδόν στο σύνολό τους είναι Ελληνικές) στην τουρκική, ενώ πρόσφατα τις νησίδες Ίμια (ή Λιμιά) αποκαλεί Καρντάκ.

"Δέμα" το Σινικό Τείχος της Αττικής που έχει καταπιεί η χωματερή στα Άνω Λιόσια

Το αρχαίο τείχος Δέμα (Δεσις η Κατάδεμα)  είναι ένα αρχαίο τείχος που έχει έκταση περίπου 4,5 χιλιόμετρα. Βρίσκεται ανάμεσα στο όρος Αιγάλεω και στην Πάρνηθα. Βάσει της λιθοδομής του και της κεραμοποιείας κατασκευάστηκε στα χρόνια του Βοιωτικού πολέμου 378 – 377 π.Χ.

Το τείχος τους Δέματος – Δέμα – Δέσις ονομάστηκε έτσι διότι «έδενε» την μία περιοχή με την άλλη. Ο σκοπός του ήταν να λειτουργήσει ως προμαχώνας ενός στρατού που θα έδινε μάχη σε ελεύθερο πεδίο ούτως ώστε να διασφαλίσει την άμυνα από εισβολή Πελοποννησιακών στρατευμάτων από το σημείο του Θριασίου πεδίου προς την Αθήνα. Το τείχος είχε έξι τετράγωνους πύργους και έναν κυκλικό ο οποίος σώζεται ως και σήμερα στο λόφο Πυργάθι.

Οι Μινωίτες στο Νορντ Φρίσλαντ της Γερμανίας

Οι Μινωίτες Κρήτες ήσαν εκείνοι που πρώτοι πάτησαν το πόδι τους στο Νορντ Φρίσλαντ της νυν Γερμανίας. Κι αυτό συνέβη κατά το 1300 π.Χ.(Σ.Σ:Και εμάς διδάσκουν τα παιδιά μας ότι είχαμε "Κάθοδο Δωριέων" και άλλες "Καθόδους",μόνο καθόδους! )

Ενω πολλές σύγχρονες έρευνες, αρχαιολογικές κ.τ.λ,δείχνουν κινήσεις αποίκων από την Ελλάδα προς Ευρώπη,Ασία,Αφρική.Επιπλέον σε αυτά τα ευρήματα συνηγορεί και η έρευνα του καθηγητή κ. Τριανταφυλλίδη,Καθηγητή Γενετικής, ο οποίος έχει δηλώσει ότι η μελέτη του DNA, όλων των φυλών που περιβάλλουν την Μεσόγειο και οι Ευρωπαϊκές,δείχνουν μετακινήσεις πληθυσμών απο την Ελλάδα προς τις περιοχές αυτές.

Tι όριζε ο Θησέας ως δημοκρατία;

Οι ιστορικοί βλέπουν στην ελληνική πόλη-κράτος το πρώτο είδος του σύγχρονου κράτους, καθώς τότε αναπτύχθηκε πολιτικές δομές όπως η κωδικοποίηση νόμων, ο διορισμός δικαστών, η καθιέρωση κοινοβουλίων και συνελεύσεων, ο προσδιορισμός των δικαιωμάτων των πολιτών, η δημοσίευση νόμων.

Όμως πριν ακόμα αναπτυχθεί η πολιτική τους συνείδηση σε τέτοιο βαθμό, η πόλη-κράτος οριζόταν ως η αναγνώριση των κοινών συμφερόντων από μία μικρή ομάδα που έχει εγκατασταθεί σε μικρή εδαφική έκταση και η οποία διαφέρει από τις παραπλήσιες ομάδες. Το ζήτημα είναι πώς αυτές οι ομάδες συνειδητοποίησαν την ταύτιση των συμφερόντων τους, πώς και πότε δημιουργήθηκαν, πώς και πότε έθεσαν οριστικά και αμετάκλητα τα κοινωνικά όριά τους.

Ο Τραμπ θα δώσει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία Κένεντι

Μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα προβεί σε δημοσιοποίηση των απόρρητων αρχείων για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι.

Χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο twitter: «Με την επιφύλαξη της λήψης νέων πληροφοριών, θα επιτρέψω, ως Αμερικανός πρόεδρος, το άνοιγμα του εδώ και πολλά χρόνια κλειστού και διαβαθμισμένου ΦΑΚΕΛΟΥ JFK».

Ξεκίνησε ήδη η μεταφορά πυρηνικών στον Αραξο; Πολύ κοντά στην απόκτηση F-15 Strike Eagle η ΠΑ

Η Ελλάδα βρίσκεται προ κολοσσιαίων γεωπολιτικών αλλαγών καθώς μόνο τυχαίο δεν είναι  το κρεσέντο αντιτουρκισμού από το σύνολο των αμερικανικών ΜΜΕ, η είδηση περί μεταφοράς πυρηνικών στον Αραξο με το ΚΚΕ που πάντα έχει καλή πληροφόρηση σε αυτά τα θέματα να επιμένει σε σημερινό πρωτοσέλιδο ενώ και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας άφησε και πάλι ανοικτό σήμερα το θέμα απόκτησης F-15!
Οι Washington Times έρχονται και μια φοβερή αντιτουρκική ανάλυση-παρότρυνση λένε το αυτονόητο «Πρέπει να σώσουμε το ΝΑΤΟ από την Τουρκία… «

Αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον Fitch

Σε «BB» από ΒΒ- αναβάθμισε την κυπριακή οικονομία ο οίκος αξιολόγησης οίκος Fitch.
Σε δηλώσεις του, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε πως η κάθε αναβάθμιση έχει χειροπιαστό όφελος,γιατί μειώνεται το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόσθεσε πως αυτή η αναβάθμιση είναι «ένα θετικό σινιάλο προς τη διεθνή κοινότητα».

Μυστηριώδεις «πύλες της κόλασης» προκαλούν «πονοκέφαλο» στους αρχαιολόγους

Όταν οι ερευνητές αναζητούν τα απομεινάρια δομών και οικισμών που κατασκευάστηκαν από αρχαίους λαούς, συνήθως εστιάζουν σε περιοχές που είναι ικανές να φιλοξενήσουν ζωή.
Ωστόσο, μια νέα ανακάλυψη στη Σαουδική Αραβία «συγκρούεται» διαμετρικά με αυτή την ιδέα, αφού οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν την ύπαρξη εκατοντάδων πέτρινων πυλών που βρίσκονται μέσα και τριγύρω από αρχαίους θόλους λάβας, σε μια περιοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «επίγεια κόλαση» αφού δεν διαθέτει ίχνος βλάστησης ή νερού.
Οι θόλοι λάβας ή ηφαιστειακοί θόλοι είναι κυκλικοί απομονωμένοι λόφοι ηφαιστειακής προέλευσης με απότομες πλαγιές. Δημιουργούνται όταν το μάγμα ανέλθει στην επιφάνεια και ψυχθεί προτού αρχίσει να χύνεται ως λάβα επειδή δεν περιέχει αέρια ή είναι ιδιαίτερα παχύρρευστη.