Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Συμφωνία ΕΑΣ με Ελληνοαμερικανό για νέο φορητό όπλο στις Ενοπλες Δυνάμεις

Πρόταση για την μεταφορά της παραγωγής του αυτόματου τυφεκίου ADCOR A-556 ELITE κατέθεσε στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) η αμερικανική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων ADCOR Defence του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Δημήτρη Σταυράκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες για την δημιουργία της γραμμής παραγωγής θα χρειαστούν επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ και 18-24 μήνες προετοιμασίας. Το πρόγραμμα απόκτησης νέου φορητού οπλισμού από τις ΕΔ είναι σε εκκρεμότητα από το 2003 και όλοι οι σχετικοί διαγωνισμοί έχουν ακυρωθεί για οικονομικούς, πολιτικούς ή άλλους λόγους. Το 2003 ήταν ύψους 120 εκατ. ευρώ.
Σε μία πρώτη συμφωνία τα ΕΑΣ πρόκειται να στείλουν στην Αμερική 2.000 φυσίγγια των 5,56 χλστ για την πραγματοποίηση δοκιμών και η ADCOR Defence θα στείλει στην Ελλάδα 6 τυφέκια για την πραγματοποίηση δοκιμών σε ελληνικές συνθήκες από την ΓΔΑΕΕ για λογαριασμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεύτερος λάθος συναγερμός για απειλή βαλλιστικού πυραύλου: Αυτή τη φορά στην Ιαπωνία

Δεύτερος λάθος συναγερμός για απειλή βαλλιστικού πυραύλου. Μετά τον πανικό που προκλήθηκε στη Χαβάη από λάθος συναγερμό η δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας NHK ανήρτησε και αυτή κατά λάθος στον ιστότοπό της μια προειδοποίηση για εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, καλώντας τους κατοίκους να σπεύσουν σε καταφύγια.
Λίγα λεπτά αργότερα ωστόσο, το κανάλι έσπευσε να παραδεχτεί και να διορθώσει το λάθος.
"Φαίνεται ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο. Καταφύγετε στο εσωτερικό κτιρίων ή στο μετρό", έγραφε η προειδοποίηση που αναρτήθηκε στις 18.55 τοπική ώρα (11.55 ώρα Ελλάδας) στον ιστότοπο της δημόσιας τηλεόρασης.

Η απόκοσμη σφυρίχτρα που προκαλούσε τον τρόμο στους αντιπάλους των Αζτέκων

Το να στέκεσαι αβοήθητος περιμένοντας να εκτελεστείς από έναν αζτέκο ιερέα ως θυσία στους θεούς είναι βέβαιον ότι ήταν παραπάνω από τρομακτικό. Η αγωνία και ο φόβος του επικείμενου τέλους θα πρέπει ωστόσο να μετατρέπονταν σε απύθμενη φρίκη στο άκουσμα της μουσικής υπόκρουσης που, όπως φαίνεται, συνόδευε την τελετή.
Ειδικοί που «ανέστησαν» τον ήχο τον οποίον έβγαζαν οι παράξενες σφυρίχτρες σε σχήμα νεκροκεφαλής των Αζτέκων διαπίστωσαν ότι ακούγεται σαν ανθρώπινη επιθανάτια κραυγή – σαν «το ουρλιαχτό χιλιάδων πτωμάτων», όπως είπε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δείτε τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού

Τι θα πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού, ανάλογα που θα πετύχει ο Εγκέλαδος.
Μέσα στο σπίτι
Στερεώστε γερά στους τοίχους τα ράφια και τις βιβλιοθήκες. Απομακρύνετε από τις πόρτες τα ψηλά έπιπλα που μπορούν να ανατραπούν και να εμποδίσουν την έξοδο.
Βιδώστε καλά στους τοίχους το θερμοσίφωνα και τις δεξαμενές καυσίμων και νερού.Τοποθετείστε τα βαριά αντικείμενα στα χαμηλότερα ράφια.
Απομακρύνετε τα βαριά αντικείμενα πάνω από κρεβάτια και καναπέδες.
Στερεώστε καλά τα φωτιστικά σώματα και τους ανεμιστήρες οροφής.
Προσδιορίστε καλά προφυλαγμένους χώρους σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού:
–  κάτω από ανθεκτικά γραφεία ή τραπέζια.
–  μακριά από γυάλινες επιφάνειες και βιβλιοθήκες.
–  μακριά από εξωτερικούς τοίχους.