Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Ερντογάν σε παραλήρημα από το Σαγγάριο: “Από εδώ σας ρίξαμε στη θάλασσα”!

Ο Ερντογάν σε παραλήρημα και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας σε κρίση ψεύδους και θεατρινισμού! Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης για τον Ελεύθερο Τύπο, ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Σαγγάριο είπε απευθυνόμενος σ΄ εμάς τους Έλληνες:
« Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας.  Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα».

«Θρίλερ» στον Έβρο: Αλλάζουν οι κανόνες εμπλοκής στην ελληνοτουρκική μεθόριο

Σαρωτικές αλλαγές σε ό,τι αφορά στις πρακτικές των περιπολιών στον Έβρο επιφέρει το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στρατιώτες, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Άμυνας, αποφασίστηκε να υπερδιπλασιαστούν οι δυνάμεις των περιπολιών των Ελλήνων στρατιωτών.

Τέσσερις γαλλικές φρεγάτες αγοράζει η Ελλάδα μετά τις προκλήσεις της Τουρκίας

Πλώρη για την αγορά τεσσάρων υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών τύπου Belharra,
τελευταίας γενιάς, βάζει η Αθήνα μετά τις τελευταίες, διαρκώς κλιμακούμενες προκλήσεις από τουρκικής πλευράς στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».
Οι σχετικές συζητήσεις, που αφορούν την αγορά δύο φρεγατών, με δικαίωμα επέκτασης για δύο ακόμα, έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες, αλλά η διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στο Αιγαίο είναι ένα ισχυρό κίνητρο για την επίσπευση των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας αμέσως μετά το Πάσχα.
Μέχρι τότε θα έχουν μορφοποιηθεί οι προδιαγραφές και θα έχουν «κλειδώσει» λεπτομέρειες, όπως τα οπλικά συστήματα που θα φέρουν τα εν λόγω σκάφη, το είδος των ραντάρ και των συστημάτων επικοινωνίας κ.ά.