Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

«Νεκρανάσταση»: Θα δημιουργήσουν το πρώτο υβρίδιο μαμούθ-ελέφαντα

Ο απώτερος στόχος, μετά από κάποια χρόνια, θα είναι η πλήρης αναγέννηση ενός καθαρού μαμούθ, πράγμα που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την αναγέννηση διαφόρων άλλων ζώων που έχουν εξαφανισθεί εδώ και καιρό

Στο πρώτο βήμα για τη «νεκρανάσταση» του μαμούθ, μετά από χιλιάδες χρόνια που έχει εξαφανισθεί από προσώπου Γης, προχωρούν γενετιστές στις ΗΠΑ, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι σε δύο περίπου χρόνια θα δημιουργηθεί το πρώτο υβρίδιο μαμούθ-ελέφαντα.

Ο απώτερος στόχος, μετά από κάποια χρόνια, θα είναι η πλήρης αναγέννηση ενός καθαρού μαμούθ, πράγμα που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την αναγέννηση διαφόρων άλλων ζώων που έχουν εξαφανισθεί εδώ και καιρό. Η προοπτική αυτή όμως δεν βρίσκει τους πάντες σύμφωνους, ενώ πολλοί κατ' αρχήν αμφιβάλλουν κατά πόσο θα αποδειχθεί τεχνικά εφικτή.

Για πρώτη φορά: Ανιχνεύθηκαν οργανικές ουσίες στο νάνο πλανήτη Δήμητρα

Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν την πιθανότητα η Δήμητρα να διαθέτει έναν υπόγειο ωκεανό, πράγμα που αυξάνει την πιθανότητα να φιλοξενούσε κάποιας μορφής ζωή στο παρελθόν

Το διαστημικό σκάφος Dawn (Αυγή) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) εντόπισε για πρώτη φορά πάνω στον νάνο πλανήτη Δήμητρα οργανικά μόρια που περιέχουν άνθρακα και αποτελούν τους θεμελιώδεις λίθους της ζωής στη Γη.

Τουρκικό πολεμικό έκανε βολές δύο μίλια από το Φαρμακονήσι

Το περιπολικό «Κουσάντασι» έκανε βόλες δύο μίλια ανατολικά από το ελληνικό νησί - Τώρα το τουρκικό πλοίο που παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα έχει αποχωρήσει - Στην περιοχή η κανονιοφόρος «Νικηφόρος»

Σε νέα πρωτοφανή πρόκληση προχώρησε το πρωί της Παρασκευής η Άγκυρα. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διέταξαν το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Κουσάντασι» να κάνει άσκηση με πραγματικά πυρά, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, μόλις δύο μίλια από το Φαρμακονήσι!

Περίπου στις 07:30 το τουρκικό παράκτιο περιπολικό «Κουσάντασι» ξεκίνησε πυρά, ενώ βρισκόταν πολύ κοντά στο ελληνικό νησί. Το πλήρωμα της ελληνικής κανονιοφόρου «Νικηφόρος» που κινείται στην περιοχή εξέπεμψε μήνυμα προς το τουρκικό περιπολικό ενημερώνοντάς το ότι βρίσκεται εντός ελληνικής χωρικής θάλασσας, ότι έχει παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και ότι δεν έχει άδεια να εκτελέσει βολές.