Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Το γιοφύρι και η στοιχειωμένη Ντούμινα


Κοντά στην Αιδηψό, το χωριό Άγιος και στην θέση Κουβέλα, υπάρχει ένα ψηλό και απότομο γιοφύρι που αξίζει τον κόπο να σταματήσει κανέις για λίγο, να το περιεργαστεί. Αξίζει να δει την όμορφη ψηλοκρεμαστή καμάρα του που είναι απο καλοπελεκημένη, γαλάζια αγριόπετρα, χτισμένη με σπάνια αρχιτεκτονική και μαστοριά.

Οι αιώνες που πέρασαν απο πάνω του δεν το πείραξαν καθόλου. Ούτε οι μεγάλες κατεβασιές το χειμώνα, οταν το ορμητικό νερό του ποταμού το χτύπαγε μέχρι τα μισά! Στέκεται εκεί σα στοιχειωμένος πέτρινος γίγαντας, που δεν τον φοβίζει τίποτα! Πόσες γενιές πέρασαν απο τότε που χαράχτηκε εκέινος ο δρόμος Αιδηψού-Ιστιαίας, όπου στέριωσαν και το γιοφύρι! Κι ακόμα, πόσοι άνθρωποι το διάβηκαν και πόσοι μέλει να το διαβούν. Κι εκείνο θα στέκεται εκεί απείραχτο και ατάραχο!

Το αρχαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο είναι 1.300 ετών


Toν τίτλο του παλαιότερου ξενοδοχείου στον κόσμο, το οποίο λειτουργεί η ίδια οικογένεια για 46 γενιές, για περισσότερα από 1.300 χρόνια, απολαμβάνει το Hoshi Ryokan στην Ιαπωνία.
Πρόκειται για ένα είδος παραδοσιακού ιαπωνικού inn, στην πόλη Κομάτσου και έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες ως το παλαιότερο στον πλανήτη. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 718 και μέσα στους αιώνες έχει εξελιχθεί. Σήμερα, διαθέτει 100 δωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει έως 450 επισκέπτες.

Αυτό είναι το drone τουρκικής κατασκευής



 Το κατασκευασμένο από Τούρκους μηχανικούς μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σε δοκιμή που έγινε χτες πυροδότησε ένα έξυπνο πυρομαχικό με κεφαλή τύπου MAM-L . To κατασκευασμένο από την Kale-Baykar τακτικής τάξεως μη επανδρωμένο αεροσκάφος, εκτέλεσε βολή με πυρομαχικό της Roketsan στο πεδίο βολής Ικονίου, πετυχαίνοντας τον στόχο από απόσταση 8 χλμ.

Το Bayraktar, είχε κάνει την πρώτη δοκιμαστική βολή τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η πρώτη δοκιμή είχε γίνει με πυρομαχικό το οποίο δεν έφερε κεφαλή.

Ο φάρος του Eilean Mor





Ήταν 26 Δεκεμβρίου του 1900 όταν ένα πλοίο με προμήθειες προσάραξε στο νησί Eilean Mor. Οι τρείς φαροφύλακες οι οποίοι ήταν και οι μόνοι κάτοικοι του νησιού δεν εμφανίσθηκαν ποτέ. Ο καπετάνιος πάτησε τη κόρνα του πλοίου και άναψε μια φωτοβολίδα μήπως τον δουν οι φαροφύλακες. Κανένας δεν εμφανίστηκε όμως και έστειλε πάνω στο φάρο τον αντικαταστάτη φαροφύλακα που είχε στο πλοίο του, τον Joseph Moore. Ο Moore δήλωσε μετέπειτα πως μέχρι να φτάσει στο φάρο τον είχε κυριεύσει ένα αίσθημα απόλυτου τρόμου. Η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη, τα δύο από τα τρία αδιάβροχα έλειπαν και όταν μπήκε στη κουζίνα παρατήρησε το μισοτελειωμένο φαγητό, την αναποδογυρισμένη καρέκλα και το σταματημένο ρολόι στο τοίχο.

Ο κρατήρας Patomskiy





Ο συγκεκριμένος κρατήρας ανακαλύφθηκε το 1949 από τον γεωλόγο Vadim Kolpakov σε μια αποστολή του στη Σιβηρία. Ο Kolpakov γνώριζε ότι στη περιοχή δεν υπήρχε καμία ηφαιστειακή δραστηριότητα που να εξηγεί τη δημιουργία του κρατήρα την ώρα που οι ντόπιοι απέφευγαν την περιοχή γιατί είχαν ακουσθεί διάφορες περίεργες ιστορίες. Μεταξύ αυτών που ακούστηκαν ήταν ότι είχε δημιουργηθεί από ηφαίστειο, από μετεωρίτη ενώ υπήρξαν και σενάρια ότι κρυβόταν κάποιο UFO υπόγεια.

Tο ακριβότερο αντικείμενο στη Γη


Το πιο ακριβό αντικείμενο στη Γη εικάζεται πλέον ότι θα είναι ένας νέος πυρηνικός σταθμός, στα νοτιο-δυτικά της Αγγλίας, στην περιοχή του Somerset. Σύμφωνα με την Greenpeace, ο υπό κατασκευή σταθμός θα κοστίζει 35 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα 26 δις είναι το κόστος κατασκευής, και τα υπόλοιπα οι τόκοι για τα δάνεια που χορηγήθηκαν και άλλα έξοδα.

Γιατί ο συγκεκριμένος πυρηνικός αντιδραστήρας είναι τόσο ακριβός; Διότι πρόκειται για τις πιο πολύπλοκες κατασκευές, με εξειδικευμένο εξοπλισμό, ενώ μεγάλα ποσά διατίθενται και για την ασφαλή λειτουργία τους, καθώς η πιθανότητα ενός ατυχήματος είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να σκέφτεται...

Τραγικό τέλος είχε ο άνδρας των 500.000 χρόνων στο Μαρόκο

 

Κατά πάσα πιθανότητα δέχθηκε επίθεση από ύαινες - Ο σκελετός του άνδρα βρέθηκε σε ένα σπήλαιο γνωστό ως Grotte a Hominids, κοντά στην Καζαμπλάνκα

Πριν καιρό, σε σπήλαιο στο Μαρόκο, εντοπίστηκε ο σκελετός ενός άνδρας, ο οποίος έζησε και περπάτησε στη Γη πριν από 500.000 χρόνια! Οι επιστήμονες αναζητούσαν τα αίτια του θανάτου του, προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε. Μετά από πολύμηνη έρευνα, κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν τα αίτια του θανάτου του. Ποιο ήταν το πόρισμα; Τον έφαγαν ζωντανό τα άγρια ζώα.