Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Κωνσταντίνος Κουκίδης

ΕΝΑ ΦΙΛΜ ΟΚΤΩ ΛΕΠΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΥΚΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΦΕΙΔΑ


O Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι ένα πρόσωπο του οποίου η ιστορική ύπαρξη αμφισβητείται. Μία από τις εκδοχές του ανεπιβεβαίωτου θρύλου είναι πως ήταν δεκαεπτάχρονος Έλληνας Εύζωνας που είχε καθήκοντα σκοπιάς την 27η Απριλίου 1941 στην Ακρόπολη των Αθηνών, στην αρχή της κατοχής της Ελλάδας από τα γερμανικά στρατεύματα κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Κατά μια άλλη εκδοχή ήταν μέλος της Ε.Ο.Ν., που εκτελούσε χρέη φρουρού στην Ακρόπολη. Τα στρατεύματα των Ναζί τον διέταξαν να παραδοθεί, παραδίδοντας την ελληνική σημαία και να αναρτήσει τη ναζιστική σημαία με τη σβάστικα. Αντίθετα, ο Κουκίδης μένοντας πιστός στο πόστο του υπέστειλε την ελληνική σημαία, τυλίχτηκε μέσα σε αυτή και πήδηξε από την Ακρόπολη προς το θάνατό του. Μια αναμνηστική πλάκα υπάρχει σήμερα στον χώρο της Ακρόπολης, σε ανάμνηση της πράξης του.


Σε τηλεοπτική εκπομπή της 26/4/2000 στην ΕΤ1, ο τότε δήμαρχος Δημήτρης Αβραμόπουλος παραδέχτηκε πως δεν μπόρεσε να βρει στοιχεία για τον Κουκίδη. Στην ίδια εκπομπή, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού (ΔΙΣ) διαβεβαίωσε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για ύπαρξη στρατιώτη Κουκίδη, παρ' όλο που το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει καταγράψει όλους τους φαντάρους και αξιωματικούς της περιόδου. Ωστόσο, η αγγλική εφημερίδα "Daily Mail" αναφέρει την ενέργεια σε ρεπορτάζ της.
ΠΗΓΗ : www.wikipedia.org 

Aλουμίνιο: Ο κρυμμένος φονιάς


Το αλουμίνιο είναι τόσο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα, ώστε προκαλεί βλάβες στον οργανισμό ακόμη και σε μικρές ποσότητες..
Τα αλουμινένια κουτιά αναψυκτικών και μπύρας εγχύουν αλουμίνιο στα ποτά που καταναλώνουμε. Οι κατσαρόλες που είναι φτιαγμένες από αλουμίνιο αλλοιώνουν τις τροφές που τρώμε, όπως και το αλουμινόχαρτο στο οποίο τυλίγουμε το φαγητό.....
Το επεξεργασμένο τυρί, τα έτοιμα μίγματα για κέικ, τα εμβόλια, η βρεφική πούδρα, το κραγιόν, τα αποσμητικά, τα ρινικά σπρέι, τα αντιόξινα φάρμακα –όλα περιέχουν αλουμίνιο. Είναι επικίνδυνα και τοξικά για το ανθρώπινο σώμα ..... τότε γιατί δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις και ρυθμίσεις;; Επειδή οι ελεγκτικές αρχές έχουν εξαγορασθεί από τις ομάδες των εταιρικών λόμπι....
Το αλουμίνιο δεν υπάρχει ως ελεύθερο μέταλλο, αλλά βρίσκεται στα ορυκτά και τα μεταλλεύματα. Στην φυσική του κατάσταση δεν θέτει καμία απειλή. Υπάρχει σε αφθονία στην φύση (είναι το πιο άφθονο μέταλλο της γης), και εξάγεται με πολύ χαμηλό κόστος για πολλές χρήσεις. Είναι ανθεκτικό στη διάβρωση και είναι πολύ ελαφρύ.