Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ουγγαρία: Ενισχύουν τα σύνορα με τη Σερβία για να μπλοκάρουν τους μετανάστες

 

Περισσότεροι από 2.100 αστυνομικοί, οι επονομαζόμενοι "κυνηγοί των συνόρων" όπως είναι η επίσημη ορολογία, θα σταλούν στα σύνορα για να βοηθήσουν τις εκεί αστυνομικές δυνάμεις να ελέγξουν το μεταναστευτικό κύμα που έχει φθάσει σε επίπεδα-ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ουγγρικής αστυνομίας.

"Η προστασία των συνόρων θα ενισχυθεί με 2.106 αστυνομικούς επιπλέον από τις 5 Σεπτεμβρίου", δήλωσε ο Κάρολι Παπ σε δημοσιογράφους στη Βουδαπέστη.

Οι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν περιπολίες κατά μήκος των συνόρων και θα ενισχύσουν τους περισσότερους από 1.000 αστυνομικούς που εργάζονται σε μόνιμη βάση στην περιοχή αυτή ώστε να αναχαιτίσουν τους μετανάστες που δεν διαθέτουν έγγραφα, πρόσθεσε ο Κάρολι Παπ.

Groupon: Τη διακοπή της λειτουργίας της στην Ελλάδα ανακοίνωσε η εταιρία

 
Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες Online προσφορών ανακοίνωση τη Δευτέρα πως διακόπτει τη λειτουργία της στη χώρα μας, απόφαση που ήρθε μετά από "διεξοδική μελέτη της ελληνικής αγοράς"
Η Groupon ανακοίνωσε πως αποφάσισε να κλείσει την επιχείρησή που διατηρεί στην Ελλάδα, από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου. Πρόκειται για μια εταιρία διαδικτυακών προσφορών η οποία δραστηριοποιείται σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο, εξυπηρετώντας περισσότερους από 48 εκατομμύρια πελάτες μέχρι το Μάρτιο του 2015. Η εταιρία παρουσίασε έσοδα το 2014 που ξεπέρασαν τα 3.2 δις ευρώ.

Οι Κήποι του Πασά: Το μυστηριώδες τεκτονικό πάρκο της Θεσσαλονίκης



Ίσως το πιο μυστηριώδες σημείο της Θεσσαλονίκης. Οι "Κήποι του Πασά" με τη μυστικιστική τους αύρα αποτελούν το μεγαλύτερο αίνιγμα της πόλης και προκαλούν θαυμασμό με την ομορφιά και την γοητεία τους.

Ακριβώς πίσω από το νοσοκομείο "Άγιος Δημήτριος", αυτή η άγνωστη σε πολλούς έκταση, είναι ένα καταπράσινο πάρκο, οι "κήποι του πασά" όπως ονομάστηκαν από τους Θεσσαλονικείς, μέσα στο οποίο υπάρχει ότι απέμεινε από τα μνημεία που χτίστηκαν στην περιοχή. Οπαδοί της ιερής γεωγραφίας, υποστηρίζουν πως το μέρος έχει μαγική ενέργεια με πολλά μαγνητικά πεδία.

Αλβανοί "τζιχαντιστές" γκρέμισαν εκκλησία στην Χειμάρρα!




Ορθόδοξη εκκλησία κατεδάφισαν οι Αλβανοί στη Χειμάρρα.

Το ΥΠΕΞΑ μέσω του εκπροσώπου του Κ.Κούτρα απάντησε σε ερώτηση αναφορικά με την σημερινή κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας και δήλωσε τα εξής:

«Η καταστροφή ιερών τόπων και αντικειμένων λατρείας ελάμβανε χώρα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής από τους τζιχαντιστές. Σήμερα, είδαμε αυτό να γίνεται πράξη και στη γειτονική χώρα, την Αλβανία.

Η ιστορική μάχη στο Ματζικέρτ που σφράγισε την παρακμή του Βυζαντίου


Μία από τις πιο σημαντικές μάχες της χιλιόχρονης ιστορίας του Βυζαντίου είναι η περίφημη Μάχη στο Ματζικέρτ που έγινε στις 26 Αυγούστου 1071. Αντίπαλες δυνάμεις σ΄αυτή τη μάχη ήταν η Βυζαντινή Αυτοκρατορία της οποίας ηγείτο ο στρατιωτικός ηγεμόνας Ρωμανός και οι Σελτζούκοι Τούρκοι, με αρχηγό τον Αλπ Αρσλάν.