Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Είναι το Παλίμψηστο του Γαληνού οι θεραπείες των αρχαίων Ελλήνων για όλα τα νοσήματα;

Μια μετάφραση του 6ου αιώνα από το έργο ενός από τους σημαντικότερους αρχαίους Έλληνες γιατρούς ανακαλύφθηκε σε ένα δερματόδετο χειρόγραφο.
Το έργο του Γαληνού ήταν κρυμμένο κάτω από το κείμενο χριστιανικών ύμνων 1000 ετών. Ένας ερευνητής δήλωσε στους New York Times ότι οι ιδέες του Γαληνού για τα φάρμακα ήταν «εντελώς τρελές», αλλά το παλίμψηστο κείμενο περιέχει σημαντικές ενδείξεις για το πώς οι αρχαίοι Έλληνες θεράπευαν τις ασθένειες.
 
Ο Γαληνός, γεννήθηκε το 131 μ.Χ., θεωρήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες της ιατρικής στον αρχαίο κόσμο, τόσο στην Ανατολή όσο και τη Δύση, μέχρι τον 16ο αιώνα.

Ένα εμβόλιμο δευτερόλεπτο θα προστεθεί στα ρολόγια της Γης στο τέλος του 2016

Η πρωτοχρονιά του 2017 θα καθυστερήσει λιγάκι αφού αποφασίστηκε να προστεθεί ένα εμβόλιμο δευτερόλεπτο σε όλα τα ρολόγια της ανθρωπότητας, όταν θα τελειώνει η 31η Δεκεμβρίου 2016, προκειμένου να αντισταθμισθεί η επιβραδυνόμενη περιστροφή της Γης γύρω από τον άξονά της. Έτσι, όταν τα ρολόγια δείξουν 23:59:59 στο τέλος του έτους (ώρα UTC), αντί μετά να περάσουν στο 2017, θα δείξουν 23:59:60, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Ναυτικό Παρατηρητήριο, το οποίο είναι υπεύθυνο για το επίσημο στρατιωτικό ρολόι των ΗΠΑ. Επικεφαλής για την παρακολούθηση του χρόνου στο U.S. Naval Observatory στην Ουάσιγκτον είναι δύο ελληνικής καταγωγής επιστήμονες, οι δρ. Δημήτρης Ματσάκης και Νίκος Σταματάκος, οι οποίοι πρώτοι διεθνώς εξέδωσαν τη σχετική ανακοίνωση για το νέο εμβόλιμο δευτερόλεπτο.

Το σχήμα της Κιβωτού του Νώε και άλλα νέα μυστικά αποκαλύπτουν τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας

Η οροφή της Κιβωτού του Νώε ήταν τριγωνικού/ πυραμιδοειδούς σχήματος, οι ερημίτες του Κουμράν πίστευαν ότι ήταν δυνατή η εξαγορά «αμνηστίας» από τις αμαρτίες μέσω χρημάτων και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από νέα ανάγνωση των Χειρογράφων της Νεκράς Θάλασσας, η οποία κατέστη δυνατή από ένα πρόγραμμα σκαναρίσματος των χειρογράφων με προηγμένη τεχνολογία, που αποκαλύπτει γράμματα και λέξεις που δεν ήταν δυνατόν να αναγνωστούν πριν.

Με μία σφραγίδα ένα ευρώ = μία δραχμή




Θα σφράγιζαν όλα τα χαρτονομίσματα του ευρώ και θα τα ονόμαζαν δραχμές - Οντως θα έπαιρναν τα 19 δισ. ευρώ της Ε.Ε. από το Νομισματοκοπείο - Αρχισαν από το σχέδιο που είχε δοκιμαστεί στο Ιράκ μετά τον Σαντάμ

Το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και τη μετάβαση στη νέα δραχμή, γνωστό και ως Σχέδιο Χ, περιγράφει βήμα προς βήμα στις σελίδες του βιβλίου του με τον τίτλο «Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα» ο στενότερος συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ. Μέσα από εμπιστευτικά του σημειώματα προς τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, τα οποία αποκαλύπτει στο βιβλίο που είναι αφιερωμένο στο ζεύγος Βαρουφάκη, ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ αναπτύσσει λεπτομερώς το σχέδιο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.