Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Πώς να θεραπεύσετε το έντερο και τον εαυτό σας!




Γνωρίζετε ότι το 60-80% του ανοσοποιητικού σας συστήματος βρίσκεται στο έντερο σας; Γι ‘αυτό και η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας. Εκτός από το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το έντερο είναι υπεύθυνο για το 90% των νευροδιαβιβαστών του σώματός σας – οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη ρύθμιση της διάθεσης. Εκθέσεις σχετικά με την γαστρεντερική οδό την συνδέουν με καταστάσεις όπως ορμονικές ανισορροπίες, αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο ,  ο διαβήτης, η χρόνια κόπωση, η ινομυαλγία, το άγχος, η κατάθλιψη, το έκζεμα και η ροδόχρους ακμή.

Σπάνιο βίντεο του κρητικού αγριόγατου που θεωρούνταν εξαφανισμένος!





Ο Κρητικός αγριόγατος ή Φουρόγατος (Felis silvestris cretensis) είναι ένα υποείδος της Αγριόγατας που ζεί στην Κρήτη. Ο Κρητικός αγριόγατος καταγράφεται ως είδος για πρώτη φορά το 1953. Το ζώο αυτό θεωρείτο για πολλά χρόνια εξαφανισμένο είδος, μέχρι το 1996 όπου 2 φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο της Περούτζια αιχμαλώτισαν ένα, ενώ υπήρχαν πολλές αναφορές από βοσκούς.

ΕΡΕΥΝΑ-ΝΕΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ:ΤΟ 1347 Π.Χ.Ο ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ,ΤΟ 1406 Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Την άποψη ότι Τρωικός Πόλεμος διεξήχθη περίπου 150 χρόνια πριν από το 1200 πΧ εκφράζει ο μαθηματικός ερευνητής Αρχαιοαστρονομίας δρ. Μηνάς Τσικριτσής, ο οποίος με τη συνεργασία του αστροφυσικού Ξενοφώντα Μουσά, παρουσιάζει στοιχεία βάσει των οποίων πιθανολογείται ότι το Τρωικός Πόλεμος ξεκίνησε το 1347 πΧ. 

 «Η προσέγγιση αυτή είναι πιθανό να αμφισβητηθεί από τις γνωστές ιστορικές αντιλήψεις που μαθαίνουμε στο σχολείο και θέλουν τον Τρωικό Πόλεμο περίπου το 1200 πΧ. Τα συμπεράσματά μας μεταφέρουν χρονολογικά τα γεγονότα 150 χρόνια πίσω από την καθιερωμένη άποψη. Έτσι πιθανότατα ο Τρωικός Πόλεμος ξεκινά το 1347 πΧ και η γέννηση του Ηρακλή είναι το 1406 πΧ» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσικριτσής.