Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Επιβεβαιωση απο τον προεδρο του Ο.Α.Σ.Π . ΤΟ ηφαιστειο της Σαντορινης θα παραγει σεισμους.

 

 Η 24ωρη παρακολούθηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης αποτελεί γεγονός όμως το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση. Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Πυροβόλησαν εναντίον σκοπού στρατοπέδου στη Θεσσαλονίκη


Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα σε στρατόπεδο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Άγνωστοι, που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, άνοιξαν πυρ εναντίον του στρατοπέδου, χωρίς, ευτυχώς, να πετύχουν τον 40χρονο αρχιφύλακα που εκείνη την ώρα εκτελούσε υπηρεσία σκοπιάς.

Το περιστατικό συνέβη στη 1.30 τα ξημερώματα. Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες χρησιμοποίησαν πιθανότατα αεροβόλο όπλο με το οποίο «βρήκαν» την περίφραξη του στρατοπέδου. 
Αμέσως μετά την πράξη τους ανέπτυξαν ταχύτητα και τράπηκαν σε φυγή. 0 40χρονος είναι καλά στην υγεία του, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Θήβα:Οι επιστήμονες ''ζωντάνεψαν''και βρήκαν τα πάντα για μούμια 2.000 ετών!


 Είχε εντοπιστεί από Σκωτσέζο αρχαιολόγο το 1857, στην αρχαία πόλη της Θήβας. Οι επιστήμονες βρήκαν μέχρι και την επαγγελματική της δραστηριότητα ... από τα δόντια!

Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας οι επιστήμονες κατάφεραν να «ζωντανέψουν» μούμια ηλικίας 2.000 ετών! Της έφτιαξαν το πρόσωπο και βρήκαν όλα τα μυστικά που έκρυβε η σαρκοφάγος. Από την αιτία θανάτου, την εργασία που έκανε, αν ήταν πλούσια ή όχι , το πιστοποιητικό θανάτου μέχρι τα φυλαχτά που είχε πάνω της. Πώς έγιναν όλα αυτά; Με τη συνδρομή διάφορων ειδικοτήτων και ενός αξονικού τομογράφου!

Η χρήση της Αξονικής Τομογραφίας επέτρεψε την αποκάλυψη όσων κρυβόταν κάτω από τα σάβανα της μούμιας επιτρέποντας την ανακατασκευή του σκελετού και την εκτίμηση των βιολογικών χαρακτηριστικών του ατόμου καθώς και την ανάπλαση του προσώπου από τα υπολειπόμενα μαλακά μόρια.

Αναζητώντας το χαμένο ευγενές αέριο

Τέσσερα δισεκατομμύρια πριν, η Γη έχασε σε μεγάλο ποσοστό την ατμόσφαιρά του. Το αργό και τα άλλα ευγενή αέρια βρήκαν «καταφύγιο» εντός του περοβσκίτη, αντίθετα, το ξένο μιας και δεν μπορούσε να διαλυθεί στο ορυκτό, χάθηκε στο διάστημα.
Το χημικό στοιχείο ξένο (Xe) είναι σχεδόν εξαφανισμένο από την ατμόσφαιρα και απαντάται σε ποσοστό μόλις 0,000008%. Γερμανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν βρει την εξήγηση για το παράδοξο αυτό.
Η ατμόσφαιρά μας περιέχει πολύ λιγότερο ξένο συγκριτικά με τα πιο ελαφρά ευγενή αέρια (ήλιο, νέο, αργό, κρυπτό), αλλά και σε σχέση με μετεωρίτες που έχουν παρόμοια βραχώδη σύσταση με τη Γη όταν σχηματιζόταν. Το ξένο είναι το δεύτερο πιο βαρύ από τα χημικά αδρανή ευγενή αέρια, μετά το ραδιενεργό ραδόνιο.
Παρά την «εξαφάνιση» του ξένου, υπήρχε διαχρονικά μία θεωρία στην επιστημονική κοινότητα ότι ποσότητες ξένου «κρύβονται» σε μέρη όπως ο πυρήνας της Γης, παγετώνες ή διάφορα ορυκτά. Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Bayreuth της Γερμανίας Χανς Κέπλερ και Σβιάτοσλαβ Στσέκα αναζήτησαν την απάντηση στα ορυκτά.