Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΠΟΥ: Αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής κατά πέντε χρόνια παγκοσμίως μετά το 2000

 

Το προσδόκιμο ζωής στον κόσμο αυξήθηκε κατά πέντε χρόνια μεταξύ 2000 και 2015, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), κυρίως χάρη στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Αφρική κατά του AIDS και της ελονοσίας.

Τα οφέλη στην μακροζωία τα τελευταία 15 χρόνια είναι τα πιο σημαντικά μετά τη δεκαετία του 1960, όταν ο κόσμος --κυρίως στην Ευρώπη και την Ιαπωνία-- επωφελήθηκε από την κοινωνικο-οικονομική πρόοδο που είχε σχέση με την ανοικοδόμηση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τόνισε ο ΠΟΥ.
Κατά μέσο όρο, για ένα παιδί που γεννήθηκε το 2015 το προσδόκιμο ζωής είναι τα 71,4 χρόνια: μεγαλύτερο για τις γυναίκες (73,8 χρόνια) από ό,τι για τους άνδρες (69,1 χρόνια), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην ετήσια έκθεση του ΠΟΥ.

«Λουκέτο» για το βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» στην Πανεπιστημίου

 

Είχε προηγηθεί το «λουκέτο» σε υποκατάστημα στην Κηφισίας, αλλά και το κλείσιμο καταστήματος στην Λάρισα

Τέλος εποχής για το γνωστό βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» στην Πανεπιστημίου το οποίο έβαλε «λουκέτο» την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλυσίδα «Παπασωτηρίου» αντιμετώπιζε οικονομικά ζητήματα και χρωστούσε σε προμηθευτές, ενώ η δικαστική οδός που διερευνήθηκε το 2015, με βάση τον πτωχευτικό νόμο, οδήγησε σε αδιέξοδο.

ΗΠΑ: Συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους του Πουέρτο Ρίκο

 

Η λύση που προτείνεται από το αμερικανικό Κογκρέσο είναι μία νομική έξοδος ανάλογη με τη χρεοκοπία, χωρίς να δεσμεύονται πόροι του ομοσπονδιακού κράτους

Σε συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους των 70 δισ. δολαρίων του Πουέρτο Ρίκο, κατέληξαν οι Ρεπουμπλικανοί του αμερικανικού Κογκρέσου με την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, μετά από πολυήμερες διαβουλεύσεις.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων προέκυψαν διαφωνίες σε πολλά σημεία. Η τελευταία αφορούσε τον τρόπο καθορισμού των διορισμών του επταμελούς συμβουλίου, το οποίο θα εποπτεύει τα οικονομικά του Πουέρτο Ρίκο.

Θρίλερ με το αεροπλάνο της EgyptAir! Κοντά στα ελληνικά νησιά ψάχνουν τα συντρίμμια - Οι φόβοι για βόμβα από το αεροδρόμιο

 

- Η αιγυπτιακή εταιρεία υποστηρίζει πως εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους 230 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης και εντός του FIR της Αιγύπτου - Το διαψεύδουν οι ελληνικές αρχές
- 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
- Καμμένος: Πρώτα έκανε στροφή 90 μοιρών δεξιά και μετά 360 μοίρες αριστερά
- ΥΠΑ: Στις 02:48 η τελευταία επικοινωνία των Ελλήνων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας με τον πιλότο - "Ήταν ευδιάθετος και μας ευχαρίστησε στα ελληνικά"
- Στις 03:27 δεν απάντησε σε κλήση του πύργου ελέγχου, στις 03:29:40 χάνεται το στίγμα του
- Άγνωστο το τι συνέβη σε αυτό το διάστημα
- Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι: Πιθανότερη αιτία η έκρηξη βόμβας
- Διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως το μαύρο κουτί δεν έχει σήμα, κάτι που σημαίνει πως είτε έχει διαλυθεί τελείως όλο το αεροσκάφος είτε κατά τη συντριβή έχει βυθιστεί η άτρακτος