Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

«Octavius», τo πλοίο-φάντασμα που έπλεε ακυβέρνητο επί 14 χρόνια στον Αρκτικό Ωκεανό. Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και το πλήρωμά του βρέθηκε παγωμένο..

 Το 1761 το πλοίο «Octavius» αγκυροβόλησε στο Λονδίνο προκειμένου να φορτώσει εμπόρευμα και να σαλπάρει για την Κίνα. Στο πλοίο επιβιβάστηκε το πλήρωμα, ο καπετάνιος, η γυναίκα του και ο γιος τους. Έφτασαν με ασφάλεια στην Κίνα, όπου ξεφόρτωσαν το φορτίο και λίγο αργότερα ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής. Ο καιρός ήταν εξαιρετικά ζεστός και οι θερμοκρασίες υψηλές, γι’ αυτό ο καπετάνιος αποφάσισε να κατευθυνθεί στη Βρετανία από το «Βορειοδυτικό Πέρασμα» ένα θαλάσσιο δρόμο στον Αρκτικό Ωκεανό, όπου το πλοίο θα έπλεε ανάμεσα σε μεγάλα κομμάτια πάγου, όμως θα έφτανε γρηγορότερα στη Βρετανία.

Δέος! Ανακάλυψαν τεράστια αρχαία πόλη των Μάγια!

Κρατούσαν την ανάσα τους οι ερευνητές μπροστά στην συγκλονιστική ανακάλυψη! - Βρέθηκε μια αρχαία πόλη των Μάγια κρυμμένη στη ζούγκλα της Γουατεμάλας - Χιλιάδες οικισμοί, πυραμίδες, γεωργικές εκτάσεις, αρδευτικά κανάλια και αμυντικά έργα της ιστορικής φυλής! - Τα ευρήματα δείχνουν πως στο επίκεντρο της αυτοκρατορίας των Μάγια ζούσαν σχεδόν δέκα εκατομμύρια άνθρωποι! - Σε 2.100 τ.χ. εκτείνεται η πόλη που μέχρι... προχθές ήταν άγνωστη στο σύγχρονο πολιτισμό! - Συγκλονιστικές εικόνες από τις έρευνες που αλλάζουν όλα όσα γνωρίζαμε για τους Μάγια
Μπροστά σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη βρέθηκαν ερευνητές! Χρησιμοποιώντας μια υψηλής τεχνολογίας τεχνική εναέριας χαρτογράφησης εντόπισαν δεκάδες χιλιάδες οικισμούς, πυραμίδες και αμυντικά έργα της φυλής των Μάγια!