Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Αίγυπτος: Δέος από την ανακάλυψη αρχαιολόγων – Βρήκαν την «αρχαία πόλη των νεκρών»


Γερμανοί και Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια αρχαία νεκρόπολη με δεκάδες σαρκοφάγους και καλλιτεχνικουύ θησαυρούς κατά μήκος του Νείλου.
Η νεκρόπολη βρέθηκε στην πόλη Αλ-Μίνια στην Άνω Αίγυπτο και χρονολογείται από 2500 ετών, περιέχει 40 πέτρινα φέρετρα, περίπου 1.000 αγάλματα και μια μάσκα χρυσού, δήλωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων από τον χώρο της ανασκαφής. Επιπλέον, έχουν βρεθεί κεραμικά, κοσμήματα και άλλα

Σε πανικό οι Τούρκοι με τη δήλωση Ερντογάν! «Να είστε όλοι έτοιμοι για επιστράτευση»

"Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης... Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι", είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο συνέδριο του ΑΚΡ στο Καχραμανμαράς για την επιχείρηση στο Αφρίν - Οι αναφορές στο... ένδοξο παρελθόν της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας - Χιλιάδες Τούρκοι άρχισαν να ψάχνουν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση αν έχουν εκδοθεί φύλλα πορείας
«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο συνέδριο του ΑΚΡ στο Καχραμανμαράς, προκαλώντας… πανικό στους Τούρκους πολίτες!

37 χρόνια από το σεισμό των Αλκυονίδων: Ο σεισμός που τάραξε την Αθήνα και διέλυσε Κορινθία και Βοιωτία

Βράδυ 24ης Φεβρουαρίου 1981. Στην Αθήνα επικρατεί κρύο, αλλά όλα κυλούν σε κανονικούς ρυθμούς. Οι περισσότεροι βλέπουν στην ΕΡΤ το «Φως του Αυγερινού». Ώσπου λίγο πριν τις 11, ένας υπόκωφος θόρυβος τρομάζει την πόλη και τη γη συγκλονίζει για περίπου 10 δευτερόλεπτα μια ισχυρή σεισμική δόνηση.
Επίκεντρο είναι οι Αλκυονίδες Νήσοι στον Κορινθιακό Κόλπο. Το μέγεθος του σεισμού 6,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό των τελευταίων δεκαετιών στην Αθήνα, προκαλώντας αρκετές ζημιές σε κτίρια και πανικό στον κόσμο, ο οποίος διανυκτερεύει σε αυτοκίνητα, πάρκα ή ακόμη και στις νησίδες κεντρικών λεωφόρων. Τον πανικό επέτεινε αρχικά η διακοπή ρεύματος που ακολούθησε της δόνησης και η οποία «νέκρωσε» ακόμη και τη Βουλή, στην οποία γινόταν συνεδρίαση.