Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η Moody's υποβάθμισε την Κύπρο στην κλίμακα «junk»



Νέο χτύπημα από τον οίκο αξιολόγησης

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, κατά μία βαθμίδα, σε Ba1 από Baa3 προέβη η Moody's. Η αξιολόγηση της χώρας «περνάει» πλέον στην κλίμακα junk, με αρνητικό outlook.

Η υποβάθμιση έρχεται μετά την έκθεση της 4ης Νοεμβρίου 2011 όπου ο οίκος είχε προειδοποιήσει για την υποβάθμιση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Moody's, η υποβάθμιση οφείλεται σε δυο λόγους:

1. Η έκθεση του κυπριακού κράτους σε ελληνικά ομόλογα δεν θα επιτρέψει, σύμφωνα με τη Moody's, στη Λευκωσία την αναχρηματοδότηση των κυπριακών τραπεζών αλλά αποδυναμώνει και τη δημοσιονομική ισχύ του ίδιου του κράτους.

Εκοψαν την διαφημιση της WIND.

Εχετε δει την διαφημιση της Wind με την ληστεια. Στην πρωτη version οταν αναφερεται στουςκλεφτες
δειχνει και τους τραπεζιτες να σηκωνονται .

Δειτε εδω ( σημειο 1.05 )



H Ελλάδα "βράζει" η Τουρκία αρχίζει έρευνες στη Κύπρο





Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα,που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Κύπρο προς το τέλος του Μαρτίου, αφού διεξάγει σεισμικές μελέτες.Αυτό ανακοινώθηκε από την εταιρεία Petroleum Corporation (TPAO).

Φαινόμενο στον Ήλιο προβληματίζει τους ειδικούς




Ένα φαινόμενο που έγινε αντιληπτό από δορυφόρο της NASA παρατήρησης του Ήλιου έχει δημιουργήσει ερωτηματικά προβληματίζοντας επιστήμονες και ενασχολούμενους με τα όσα συμβαίνουν στο ηλιακό μας σύστημα. Ο λόγος για μια σκοτεινή σφαίρα η οποία εμφανίστηκε στις φωτογραφίες του δυναμικού ηλιακού παρατηρητηρίου ή αλλιώς SDO (Solar Dynamics Observatory) της NASA. 
 Το SDO είναι ουσιαστικά ένας δορυφόρος ο οποίος χρησιμοποιεί τρεις κύριες διατάξεις παρατήρησης μέσα από τις οποίες παρακολουθείται καθημερινά η ηλιακή δραστηριότητα. Σε μια από αυτές και πιο συγκεκριμένα στην διάταξη απεικόνισης ηλιακής ατμόσφαιρας ΑΙΑ (Atmospheric Imaging Assembly) στην παρατήρηση στο υπεριώδες φάσμα και στις συχνότητες 17,1, 19,3 και 30,4 nm) αποκαλύφθηκε μια τεράστιας έκτασης ανωμαλία τουλάχιστον 100 φορές μεγαλύτερη από τη Γη, η οποία δείχνει να «συνδέεται μέσω μιας CME δηλαδή μιας εκτόξευσης πλάσματος από τον Ήλιο με την ηλιόσφαιρα.
Το φαινόμενο είναι άγνωστο εάν έχει παρατηρηθεί ξανά στο παρελθόν και πολλοί έσπευσαν να το παρομοιάσουν με κάποιο άγνωστο σώμα το οποίο έχει πλησιάσει τον Ήλιο.