Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Κλειστός ο σταθμός του ΗΣΑΠ στη Βικτώρια- Γέμισε από λαθρομετανάστες λόγω κακοκαιρίας!!!



Στις αποβάθρες του σταθμού του ΗΣΑΠ "Βικτώρια" έχουν βρει καταφύγιο από την καταιγίδα εκατοντάδες λαθρομετανάστες. Γυναίκες με μικρά παιδιά και βρέφη που βρίσκονταν νωρίτερα στην πλατεία Βικτωρίας κατέβηκαν στο σταθμό καθώς δεν μπορούσαν να προφυλαχτούν από τη βροχή. 

Ηράκλειο: Στο φως ομαδικός μινωικός τάφος με πήλινες σαρκοφάγους!


Ένας λαξευτός τάφος της ύστερης μινωικής περιόδου (περίπου 1.300 π.Χ), εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Μονής Μαλεβιζίου. Πρόκειται για τον δεύτερο τάφο που εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Μονής, μετά από εκείνον που αποκαλύφτηκε τον Ιούνιο του 2014, κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής της μονάδας βιολογικού καθαρισμού του οικισμού.

Το νέο αρχαιολογικό εύρημα, σύμφωνα με τον δήμο Μαλεβιζίου είναι μεσαίου μεγέθους ομαδικός τάφος που περιείχε πήλινες σαρκοφάγους, αγγεία και πολλά άλλα ευρήματα. Μετά την ανακάλυψη, ειδοποιήθηκε η αρμόδια αρχαιολογική Υπηρεσία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ανασκαφή για την προστασία των ευρημάτων.

Αυτο ήταν το μεγαλύτερο αεροσκάφος - αποτυχία των Ναζί - ΦΩΤΟ


Οι Ναζί κατασκεύασαν διάφορα περίεργα στρατιωτικά είδη με επίκεντρο την εξέλιξη της στρατιωτικής τεχνολογίας, το γιγαντιαίο Me323 ήταν σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα.
Με έξι κινητήρες και άνοιγμα φτερών 181-πόδια αλλα και την ικανότητα να μεταφέρει 95.000 λίβρες (40,000 κιλά περίπου) εξοπλισμού, αυτος ο “γίγαντας” ήταν ένα απίστευτο αεροπορικό κατόρθωμα.

Πόρτες που βρισκόντουσαν στη μύτη του αεροσκάφους άνοιγαν και επέτρεπαν την είσοδο σε άρματα μάχης, στο πυροβολικό, αλλα και στο προσωπικό για την μεταφορά του  μέχρι και 675 μίλια μακριά.