Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Δήμαρχος Άγκυρας: Ξένες δυνάμεις κάνουν τεχνητούς σεισμούς για να καταστρέψουν την οικονομία μας

Οι τρεις σεισμοί μεγέθους 5,3 και 5,2 Ρίχτερ, που σημειώθηκαν τις δύο τελευταίες μέρες στο Τσανάκαλε της Τουρκίας, οφείλονται σε «ξένο δάχτυλο» σύμφωνα με τον δήμαρχο της Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ

«Ξένες σκοτεινές δυνάμεις», που επιβουλεύονται την οικονομία της Τουρκίας κρύβονται πίσω από τους τρεις σεισμούς μεγέθους 5,3 και 5,2 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το Τσανάκαλε τις δύο τελευταίες μέρες, κατήγγειλε ο δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ.

Αρχαία μυστηριώδη γεωγλυφικά αλά Στόουνχεντζ στα δάση του Αμαζονίου

Τι βρήκαν οι επιστήμονες 

Η σταδιακή αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου στη δυτική Βραζιλία έχει φέρει στο φως εκατοντάδες τεράστια μυστηριώδη γεώγλυφα με διάφορα γεωμετρικά σχήματα, συνήθως κυκλικά, που θυμίζουν το βρετανικό Στόουνχετζ.

Εκτιμάται ότι όλα είναι προκολομβιανά (προ του 1492 μ.Χ.) και έχουν διάφορες ηλικίες, καθώς μερικά είναι περίπου 2.000 ετών, ενώ άλλα 500 ετών. Ο σκοπός που δημιουργήθηκαν, παραμένει άγνωστος, όπως και ποιοι ήσαν οι κατασκευαστές τους.

ΥΕΘΑ: Ξεκινάει ο εκσυγχρονισμός F-16 και η προμήθεια Μαχητικών 5ης γενιάς

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και μετά από εισήγηση των επιτελείων ξεκίνησε η διαδικασία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F 16, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον προς την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθεια αεροσκαφών πέμπτης γενιάς (F 35) και βρίσκεται σε τελικό στάδιο η υποστήριξη και συντήρηση των αντιαεροπορικών πυραύλων S 300.

Eιδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο αίτημα παροχής πληροφοριών διαθεσιμότητας (Letter of Request/LOR) αναφέρεται στο ενδεχόμενο προμήθειας 20 μαχητικών 5ης γενιάς F-35A ενώ ζητείται και η έναρξη αναβάθμισης μαχητικών F-16.

Οι θηριωδίες του Αλή Πασά. Τεμάχισε και έκοψε στα τέσσερα τον αγωνιστή Βλαχάβα και έριξε σε κλουβί με λεοπάρδαλη τον σωματοφύλακά του....

Ο Αλή Πασάς, ο οποίος διέπραξε τα φοβερότερα εγκλήματα και ανοσιουργήματα και καταπάτησε κάθε θείο και ανθρώπινο νόμο, προς τα τέλη της ζωής του ή, σπανιότατα, όταν αντιμετώπιζε δυσκολίες και ατυχήματα καταλαμβανόταν από φόβο και προσπαθούσε με διάφορες ενέργειες του να εξιλεώσει τον Θεό, τον οποίο ωστόσο, καταφρονούσε. ‘Ετσι, στον τόπο του μαρτυρίου του ιερομάρτυρα Κοσμά του Αιτωλού, έχτισε εκκλησία και απέδιδε λατρεία στα λείψανά του, ενώ στο Γκορνίτσεβο της Θεσσαλίας έχτισε ναό του Αγίου Κωνσταντίνου για να προσεύχονται σε αυτόν οι υπήκοοί του υπέρ αφέσεως των αμαρτιών του.

Τι σημαίνει η έκφραση «του έσυρε τα εξ αμάξης» και τι σχέση έχει με τα Ελευσίνια Μυστήρια. Η κόντρα των «γνήσιων» Αθηναίων με τους «αλλόθρησκους» και οι μεταξύ τους βρισιές...

«Τα εξ αμάξης» ή «Του έσυρε τα εξ αμάξης» είναι μια αρχαία έκφραση, που συνδέεται με τα Ελευσίνια Μυστήρια. Και σήμερα υπάρχουν ανάλογες εκφράσεις, όπως: «Του ‘συρε όσα σέρνει η σκούπα», «Του τα ‘πε από την καλή», κλπ. αλλά καμία δεν αποδίδει εκείνο που υπονοούν «τα εξ αμάξης». Ελευσίνια μυστήρια Οι Αθηναίοι, όπως είναι γνωστό, λάτρευαν ιδιαίτερα τη μεγάλη θεά Δήμητρα, προς τιμή της οποίας έκαναν τη μεγάλη πομπή των Ελευσίνιων Μυστηρίων.

Η Eλληνικότητα των Νησιών του Ανατολικού Αιγαίου μέσα από το «BAHRIYE» του Οθωμανού Ναυάρχου Πιρί Ρείς

Ο Πιρί Ρείς θεωρείται σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους Οθωμανούς Ναυάρχους του 16ου αιώνα, με πλούσιο έργο στον τομέα της χαρτογράφησης. Γεννημένος στην Καλλίπολη περί το 1465, μεγάλωσε στις ακτές του Μαρμαρά και υπήρξε ανιψιός του διαβόητου πειρατή Κεμάλ Ρείς. Οι ανάγκες του Οθωμανικού στόλου στις αρχές του 16ου αιώνα για έμπειρους ναυτικούς στους συνεχείς πολέμους με τη χριστιανική Δύση και κυρίως με τη Βενετία, οδήγησε το σουλτάνο Βαγιατζίτ Β΄ στο να προσλάβει πειρατές όπως τον Κεμάλ Ρείς και τον ανιψιό του Πιρί, αποδίδοντάς τους μάλιστα, υψηλές απολαβές και το βαθμό του Ναυάρχου.