Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ DOODLE ΤΗΣ GOOGLE, ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 44 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΙΜΠΟ.


Το μήνυμα του Αρεσίμπο τιμά η Google σήμερα, 16 Νοεμβρίου του 2018, με ένα doodle και εκατομμύρια κόσμος σε όλο το πλανήτη αναρωτιούνται τι είναι! Το μήνυμα του Αρεσίμπο είναι ένα ραδιοσήμα το οποίο εκπέμφθηκε από το παρατηρητήριο του Αρεσίμπο με κατεύθυνση το διάστημα στις 16 Νοεμβρίου του 1974, περιέχοντας βασικές πληροφορίες για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη Γη σε κωδικοποιημένη μορφή.

Πιλότοι είδαν UFO πάνω από την Ιρλανδία!

«Κάτι κινείται πολύ γρήγορα. Μήπως γίνονται κάποια γυμνάσια»; ήταν το ερώτημα που έθεσε στον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Σάνον στην Ιρλανδία μια πιλότος της British Airways, το αεροσκάφος της οποίας είχε απογειωθεί από το Μόντρεαλ με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο. Ήταν Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, περίπου στις 06:47 το πρωί.
Ο ελεγκτής απάντησε αρνητικά και η πιλότος άρχισε να περιγράφει τι είδε, κάνοντας λόγο για ένα άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο το οποίο εμφανίστηκε κατά μήκος της αριστερής πλευράς του αεροπλάνου προτού «αλλάξει γρήγορα κατεύθυνση προς τα βόρεια».

Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα; Ειδικοί υποστηρίζουν ότι την εντόπισαν στη Μεσόγειο

Το μυστήριο της χαμένης Ατλαντίδας αποτελεί ίσως έναν από τους πιο πολυσυζητημένους μύθους ανά την υφήλιο, έναν θρύλο που εξάπτει εδώ και αιώνες τη φαντασία συγγραφέων, ιστορικών, επιστημόνων και εξερευνητών.
Τώρα μια ομάδα ιστορικών θεωρεί ότι έλυσε επιτέλους τον γρίφο. Μετά από ενδελεχή μελέτη δορυφορικών φωτογραφιών αρχαίων ερειπίων ανοικτά της νότιας Ισπανίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αποτελούσαν τα τείχη του λιμανιού της θρυλικής πόλης.

H πρώτη μύηση στα Ελευσίνια Μυστήρια

Τα Μεγάλα Ελευσίνια πραγματοποιούνταν κάθε τέσσερα χρόνια, το Σεπτέμβρη λίγο πριν τις εορτές που γίνονταν προς τιμήν του Δία και του Απόλλωνα στην Ολυμπία, οι οποίες σηματοδοτούσαν και το ξεκίνημα των Ολυμπιακών Αγώνων. Πολλοί αρχαίοι μελετητές πιστεύουν ότι η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέρονταν μετά το τέλος των Ελευσίνιων Μυστηρίων στην Ολυμπία και άναβε στο Ναό του Δία μέχρι το τέλος της εκεχειρίας. Αυτό σημαίνει ότι όσο διαρκούσαν τα Μεγάλα Ελευσίνια και οι Ολυμπιακοί κάθε διαμάχη μεταξύ των Ελληνικών Πόλεων έπαυε, προς τιμήν των θεών.

Επίκουρος: Κι η ζωή κυλά με αναβολές και χάνεται, κι ο καθένας μας πεθαίνει μες στις έγνοιες

«Γεννηθήκαμε μια φορά και δε γίνεται να γεννηθούμε και δεύτερη, ενώ είναι βέβαιο πως δεν θα υπάρξουμε ξανά στον αιώνα τον άπαντα. Εσύ όμως, ενώ δεν εξουσιάζεις το αύριο, αναβάλλεις την ευτυχία γι’ αργότερα. Και η ζωή κυλά με αναβολές και χάνεται, και ο καθένας μας πεθαίνει μες στις έγνοιες.»