Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Βρήκαν τεράστιο ωκεανό στην "καρδιά" του Πλούτωνα!

Κάτω από την πιο χαρακτηριστική περιοχή του Πλούτωνα, η οποία έχει σχήμα καρδιάς, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ένας κρύος μισολιωμένος ωκεανός παγωμένου νερού, μεγάλος όσο όλες μαζί οι θάλασσες της Γης! Η αποκάλυψη ήρθε μετά τις μελέτες των στοιχείων που έστειλε το σκάφος New Horizons της NASA.
Έτσι, ο Πλούτωνας έρχεται να προστεθεί σε άλλα σώματα του ηλιακού μας συστήματος που μπορεί να φιλοξενούν υπόγειους ωκεανούς, με πιθανότητα κάποιων μορφών ζωής σε αυτούς. Ο ωκεανός του Πλούτωνα εκτιμάται ότι βρίσκεται 150 έως 200 χιλιόμετρα κάτω από την παγωμένη επιφάνειά του και έχει βάθος έως 100 χιλιομέτρων.

Πέντε μνημεία αφιερωμένα σε άλυτα και μυστήρια εγκλήματα

Υπάρχουν μνημεία και ιστορίες που είναι αφιερωμένα στη γενναιότητα και τις επιτυχίες των μαχητών του εγκλήματος και των ντετέκτιβ. Αλλά υπάρχουν και μνημεία που είναι αφιερωμένα σε κάτι που είναι άλυτο μέχρι σήμερα. Από τάφους πτωμάτων αγνώστων στοιχείων μέχρι μνημεία που εξακολουθούν να καλύπτονται από το μυστηριώδη γκράφιτι, δείτε μερικά τέτοια μνημεία που θυμούνται μυστήριες ιστορίες εγκλημάτων που κανείς δεν μπόρεσε να λύσει.