Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Βρήκαν τι «βάφει» κόκκινο τον βόρειο πόλο του Χάροντα


Τα δεδομένα που καταφτάνουν καθημερινά από το New Horizons από την εξερεύνηση του Πλούτωνα και των δορυφόρων του αποκαλύπτουν συνεχώς νέα άκρως ενδιαφέροντα δεδομένα που φωτίζουν αυτόν τον σκοτεινό, παγωμένο κόσμο στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος. Τα τελευταία δεδομένα ρίχνουν φως στον Χάροντα, ένα από τους πέντε δορυφόρους του Πλούτωνα, ο οποίος έχει ένα βόρειο πόλο ερυθρής απόχρωσης εξαιτίας σύνθετων γεωατμοσφαιρικών διεργασιών.
 

Η ΕΕ επέτρεψε την βρώση κλωνοποιημένου κρέατος! - Μα τι τρώμε τελικά;



Η Κομισιόν επέτρεψε την κυκλοφορία κλωνοποιημένου κρέατος πέντε μήνες μετά αφού ενέκρινε 19 διατροφικές και αγροτικές "βόμβες" μεταλλαγμένων τροφών και γεωργικών προϊόντων.
Και αυτή η απόφαση προκαλεί απορία κατά πόσο τελικά οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών ενδιαφέρονται για την δημόσια υγεία και το ευ ζειν των Ευρωπαίων πολιτών.
Πόσο επικίνδυνο είναι το κλωνοποιημένο κρέας; Η Κομισιόν τάσσεται υπέρ της κυκλοφορίας βοδινού ή χοιρινού κρέατος από κλωνοποιημένα ζώα, αλλά το Ευρωκοινοβούλιο εγείρει ενστάσεις.

Έρχονται αυξήσεις στις εισφορές των αγροτών από 50% έως 130%!




Μονόδρομο θα αποτελέσει η αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ για τους αγρότες καθώς το Ταμείο πρέπει να επιβιώσει τα επόμενα χρόνια με πολύ λιγότερη κρατική επιχορήγηση.
Όπως αναφέρει εφημερίδα, οι αυξήσεις των εισφορών θα κυμανθούν από 50% έως 130%, ενώ το σχέδιο που επεξεργάζεται ο ΟΓΑ με το υπουργείο Εργασίας εν όψει των σαρωτικών αλλαγών που έρχονται στο ασφαλιστικό των αγροτών τον Οκτώβρη, περιλαμβάνουν πληρωμή ανά τρίμηνο, δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας, αλλά και πιθανές εκπτώσεις στην περίπτωση που ασφαλίζονται και οι δύο σύζυγοι.

ΤΑ ΟΥΚ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ.


Η Ουγγαρία στέλνει στρατό στα σύνορά της για να αντιμετωπίσει τους πρόσφυγες


Ο ουγγρικός στρατός ξεκίνησε σήμερα στρατιωτική άσκηση για την προετοιμασία των στρατιωτών του για τον ρόλο που θα διαδραματίσουν στην φύλαξη των νότιων συνόρων της χώρας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI, επικαλούμενο τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Τίμπορ Μπένκο.

Μέρη ξεχασμένα σε άλλες εποχές


Μυστηριώδεις άδειοι δρόμοι, κτίρια καλυμμένα από κληματαριές, σκουριασμένα αυτοκίνητα και σπίτια «πνιγμένα» στην άμμο.
Εκεί όπου ο χρόνος έχει σταματήσει αρκετές δεκαετίες πίσω.
Εικόνες από μέρη ξεχασμένα στο χρόνο.
Κληματαριές «σκαρφαλώνουν» τους παλιούς πέτρινους τοίχους, εισβάλλουν μέσα από ανοιχτά παράθυρα και πόρτες και επεκτείνονται στο εσωτερικό κτιρίων χαράσσοντας το δικό τους δρόμο.
Αυτές οι εικόνες ανήκουν σε ένα χωριό ξεχασμένο στο χώρο στο νησί Shengshan της Κίνας, ένα από τα περίπου 400 νησιά που απαρτίζουν τα νησιά Shengsi στην ανατολική επαρχία Zhejiang.