Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Εμφανίστηκε το μπλε αστέρι των Χόπι


Όπως και οι Μάγιας, έτσι και οι Χόπι είχαν και αυτοί τις προφητείες του. Και οι δύο με τον τρόπο τους, αναφέρονται στην επιστροφή κάποιων θεών. Η εμφάνιση του μπλε άστρου φαίνεται πως επισημαίνει κάτι σοβαρό...

Στα γραπτά του Frank Waters σχετικά με την μυθολογία των ινδιάνων Χόπι, το Blue Star Kachina ή Saquasohuh, είναι ένα «πνεύμα», που θα σημάνει τον ερχομό μίας νέας αρχής του νέου κόσμου κατά την εμφάνισή του.


Το συγκεκριμένο «άστρο» λέγεται ότι είναι το ένατο και τελευταίο σημάδι πριν την «Ημέρα της Κάθαρσης», η οποία περιγράφεται ως μια καταστροφή, ίσως, ως ένας «παγκόσμιος κατακλυσμός» που θα οδηγήσει στον καθαρισμό του πλανήτη Γη.

Πώς πήρε το άρωμά της η θάλασσα;


Επιστήμονες ανακάλυψαν σε τι οφείλεται αυτό το γνώριμο σε όλους άρωμα της θάλασσας.

Όπως αποδείχτηκε δεν είναι το αλάτι ή το νερό αλλά ένας μικροοργανισμός, ο οποίος μάλιστα είναι πολύ σημαντικός και στη κλιματική αλλαγή.
Τα μικρόβια είναι τόσο μικρά που περίπου μισό εκατομμύριο από αυτά μπορεί να βρεθεί μέσα σε ένα μόλις κουταλάκι θαλασσινού νερού. Αλλά είναι επίσης τόσα πολλά και βρίσκονται σε άφθονες μορφές επηρεάζοντας και το κλίμα της Γης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Independent.
Την έρευνα διεξήγαγαν επιστήμονες από την Αγγλία, τη Βρετανία και την Κίνα, οι οποίοι γράφοντας στο περιοδικό “Nature Microbiology”, δήλωσαν ότι το μικρόβιο, που ονομάζεται «Pelagibacterales», αποτελείται από τεράστιες ποσότητες δύο ειδών αερίων του θείου.

Τι είναι τα λεοντόψαρα που εμφανίστηκαν στη Ρόδο

Ενημερωτική ανακοίνωση για τα λεοντόψαρα που έχουν αλιευθεί τους τελευταίους μήνες στην θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, εξέδωσε ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου του Ελληνικού Κέντρου θαλάσσιων ερευνών

Το ξενικό λεονταρόψαρο Pterois miles (λεοντόψαρο, devil firefish, common lionfish) πρωτοεμφανίστηκε στο Αιγαίο, και συγκεκριμένα στη Ρόδο, το καλοκαίρι του 2015 και είναι τροπικό ψάρι, που κατάγεται από τον Ινδικό Ωκεανό, όπου φτάνει από την Ερυθρά Θάλασσα, τον Περσικό Κόλπο και τη Νότια Αφρική στα δυτικά, ίσαμε την Ινδονησία και τη Σουμάτρα, στα ανατολικά.


Το είδος εισήλθε στην Μεσόγειο, μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, είναι δηλαδή ένας Λεσσεψιανός μετανάστης. Ο πληθυσμός του δείχνει γρήγορη εξάπλωση στην ανατολική Μεσόγειο, για αυτό κατατάσσεται μεταξύ των χωροκατακτητικών εισβολέων. Οι συχνές αναφορές, που ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου καταγράφει από την αρχική εμφάνισή του στην περιοχή, επιβεβαιώνουν τον εισβολικό χαρακτήρα τού είδους, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Έφοδος» των Ρώσων χθες στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ



Χωρίς τη βεβαιότητα για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, χαμηλόβαθμα στελέχη των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, πέρασαν χθες για πρώτη φορά το κατώφλι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Είκοσι μέρες μετά την τελευταία παράταση που έδωσε στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας το ΤΑΙΠΕΔ και στον απόηχο της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου στην Αθήνα Βραντιμίρ Πούτιν, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φίλιππο Τσαλίδη και τον Πρόεδρο, Παναγιώτη Θεοχάρη, υποδέχτηκε χθες εννέα στελέχη της Ρωσικής αντιπροσωπείας. Πρόκειται για τον βοηθό του διευθύνοντος συμβούλου της RZD και στελέχη σε επίπεδο προϊσταμένων του σιδηροδρόμου. Στους επισκέπτες έγινε παρουσίαση από την διοίκηση της εταιρείας και ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τις εμπορευματικές μεταφορές αλλά και το επιβατικό έργο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ σχετικό υλικό πήραν μαζί τους.

Αποκάλυψη: Τα αμερικανικά πυρηνικά ελέγχονται με... πανάρχαιες δισκέτες


Νέα κυβερνητική έκθεση των αμερικανικών αρχών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του υλικοτεχνικού εξοπλισμού σημαντιικών δομών του αμερικανικούς κράτους, συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών της χώρας.
Στην 87 σελίδων έκθεση του Government Accountability Office (GAO), όπου δικαιολογούνται οι δαπάνες του κράτους, τονίζεται ότι θα χρειάζονταν πάνω από 80 δισ. δολάρια το χρόνο ώστε να αναβαθμιστεί τεχνολογικά το αμερικανικό κράτος.
Οι συντάκτες της έκθεσης τονίζουν τις ανάγκες εκσυγχρονισμού των υπουργείων Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Εθνικής Ασφάλειας.
Όπως σημειώνεται τα χρήματα του προϋπολογισμού πηγαίνουν για την συντήρηση απαρχαιωμένου εξοπλισμού ηλικίας 30 ετών.

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά: Τα ανύπαρκτα 600 δις του Σώρρα πονοκέφαλος για τράπεζες




Ο κατά φαντασία …τρισεκατομμυριούχος Αρτέμης Σώρρας, απασχολεί πάλι την Ελληνική Δικαιοσύνη και προκαλεί προβλήματα σε αθώους ανθρώπους, που στην απελπισία τους τον πιστεύουν, αλλά και στις ελληνικές τράπεζες… Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή (http://www.kathimerini.gr) και σε ρεπορτάζ του Γιάννη Παπαδογιάννη, τα νομικά τμήματα των τραπεζών βιώνουν μια εξαιρετικά αμήχανη κατάσταση τελευταία. Όπως αναφέρεται πληθαίνουν τα εξώδικα που αποστέλλουν δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους, με τα οποία δεν αρνούνται την οφειλή που διεκδικούν οι τράπεζες, ωστόσο τις καλούν να τα εισπράξουν από τα… 600 δισ. ευρώ του κ. Σώρρα, τα οποία βεβαίως δεν υπάρχουν. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: Το παραπάνω θα μπορούσε να είναι μια κωμική, αφελής ή τραγελαφική ιστορία αν δεν στηρίζονταν, έστω και ανορθόδοξα, σε απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης η οποία εν πολλοίς δικαιώνει τον κ. Σώρρα και την περιουσία των 600 δισ.!