Σύμφωνα με ένα νέο βαθμολογικό πίνακα, ο οποίος συντάχθηκε
από ειδικούς ερευνητές διατροφολόγους του πανεπιστημίου William Paterson
του Νιου Τζέρσεϊ και ο οποίος δείχνει τη θρεπτική πυκνότητα των
διαφορετικών φρούτων και λαχανικών, το νεροκάρδαμο είναι το λαχανικό που
βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.
Έχει την επιστημονική ονομασία Ναστούρτιο το φαρμακευτικό και είναι γνωστό ως νεροκάρδαμο. Η καταγωγή του είναι από την Ευρώπη και σήμερα βρίσκεται σε πολλές περιοχές της γης κοντά σε λίμνες, ρυάκια ποταμούς και χαράδρες. Ως φρέσκο τρώγεται σε διάφορες σαλάτες και σάντουιτς ενώ βράζεται και τρώγεται ως λαχανικό, σε σούπες κ.λ.π.
Ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά του είναι τα εξής:
Έχει την επιστημονική ονομασία Ναστούρτιο το φαρμακευτικό και είναι γνωστό ως νεροκάρδαμο. Η καταγωγή του είναι από την Ευρώπη και σήμερα βρίσκεται σε πολλές περιοχές της γης κοντά σε λίμνες, ρυάκια ποταμούς και χαράδρες. Ως φρέσκο τρώγεται σε διάφορες σαλάτες και σάντουιτς ενώ βράζεται και τρώγεται ως λαχανικό, σε σούπες κ.λ.π.
Ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά του είναι τα εξής: