Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Νεροκάρδαμο: Το λαχανικό που ρίχνει πίεση, χοληστερίνη και προστατεύει από τον καρκίνο

Σύμφωνα με ένα νέο βαθμολογικό πίνακα, ο οποίος συντάχθηκε από ειδικούς ερευνητές διατροφολόγους του πανεπιστημίου William Paterson του Νιου Τζέρσεϊ και ο οποίος δείχνει τη θρεπτική πυκνότητα των διαφορετικών φρούτων και λαχανικών, το νεροκάρδαμο είναι το λαχανικό που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.
Έχει την επιστημονική ονομασία Ναστούρτιο το φαρμακευτικό και είναι γνωστό ως νεροκάρδαμο. Η καταγωγή του είναι από την Ευρώπη και σήμερα βρίσκεται σε πολλές περιοχές της γης κοντά σε λίμνες, ρυάκια ποταμούς και χαράδρες. Ως φρέσκο τρώγεται σε διάφορες σαλάτες και σάντουιτς ενώ βράζεται και τρώγεται ως λαχανικό, σε σούπες κ.λ.π.
Ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά του είναι τα εξής:

Σκελετός 6.500 ετών από την πόλη - κράτος των Σουμερίων Ουρ ανακαλύφθηκε στις αποθήκες του Μουσείου της Πενσυλβάνια

Οι επιστήμονες στο Μουσείο της Πενσυλβάνια στη Φιλαδέλφεια, που επαναλειτούργησε πρόσφατα, ανακάλυψαν ένα σπάνιο και σημαντικό εύρημα στις αποθήκες τους -έναν πλήρη ανθρώπινο σκελετό που έζησε περίπου πριν από 6.500 χρόνια στη πόλη-κράτος των Σουμερίων Ουρ.
Ο εύστοχα αποκαλούμενος «Νώε» αρχικά βρέθηκε μέσα σε ένα στρώμα βαθιάς λάσπης, δείχνοντας ότι έζησε μετά από μια επική πλημμύρα. Η πρώτη γνωστή καταγεγραμμένη στην ιστορία μεγάλη πλημμύρας προέρχεται από τη Σουμερία, σήμερα το νότιο Ιράκ και γενικά πιστεύεται ότι είναι ο ιστορικός πρόδρομος της βιβλικής ιστορίας του κατακλυσμού που γράφτηκε χιλιετίες αργότερα.
Ο σκελετός ανήκει σε ένα μεσήλικα άνδρα, ο οποίος είχε αποθηκευτεί σε ένα κουτί όμοιο με φέρετρο για 85 χρόνια και κάθε ίχνος από ίχνη ταυτοποίησης του είχε χαθεί.

Ο χάρτης της αναμέτρησης του ΠΝ με τις «αγέλες» των τουρκικών υποβρυχίων στο Αιγαίο

Σκηνές από την ταινία «Κόκκινος Οκτώμβρης» εκτυλίχθηκαν την περασμένη εβδομάδα διαρκούσης της μεγάλης πανεθνικής άσκησης «Παρμενίων 2016» στον βυθό του Αιγαίου μεταξύ των υποβρυχίων του ΠΝ και του τουρκικου Ναυτικού.
Η Άγκυρα είχε δεσμεύσει με την έκδοση SUBNOTE μεγάλη περιοχή στο Αιγαίο (όπως φαίνεται στον χάρτη που κατά αποκλειστικότητα δημοσιεύει το pronews.gr οι λευκές περιοχές ήταν αυτές που είχαν δεσμευθεί) αλλά τα τουρκικά υποβρύχια κινήθηκαν και εκτός των περιοχών αυτών όπως φάινεται από τις κόκκινες περιοχές χωρίς να εκδώσουν SUBNOTE και οι διαδρομές που ακολουθούσαν δημιουργούσαν μεγάλο κίνδυνο να συγκρουσθούν με τα ελληνικά υποβρύχια.