Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Σεπτεμβριανά: Συγκλονιστικές φωτογραφίες απο το φονικό πογκρόμ

 
 
Στις 6 - 7 Σεπ 1955 μια σειρα απο προσεκτικά οργανωμένα επεισόδια, χρηματοδοτούμενα απο την τουρκικη κυβέρνηση έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη. Τα βίαια επεισόδια εκείνων των δύο νύχτων οδήγησαν στην ανεπανόρθωτη ζημια της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης που μερικοί αποκαλούν 'Τη νύχτα των Κρυστάλλων" των Ελλήνων.

Φέτος συμπληρώνονται εξήντα χρόνια από το πογκρόμ κατά του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης
.

Τα Σεπτεμβριανά

Με την ονομασία «Σεπτεμβριανά» έμεινε στην ιστορία το οργανωμένο πογκρόμ της νύκτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, που συνέβη στη Κωνσταντινούπολη, όπου καθοδηγούμενος τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των περιουσιών των Ελλήνων ομογενών, πλην όμως Τούρκων υπηκόων, καθώς και άλλων μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, λεηλατώντας και πυρπολώντας ελληνικά καταστήματα, σπίτια, σχολεία και βεβηλώνοντας εκκλησίες ακόμα και νεκροταφεία δημιουργώντας τρομοκρατία και ανασφάλεια για τις υφιστάμενες μειονότητες.

Απίστευτη ανακάλυψη! Βρήκαν το Stonehenge νούμερο 2

 

Ήταν εκεί επί 4.500, μόλις ένα μέτρο κάτω απ' τα πόδια χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής όπου βρίσκεται το διάσημο σε όλο τον κόσμο Stonehenge, όμως κανείς δεν το είχε δει. Χρειάστηκε η νέα τεχνολογία και ειδικά ραντάρ για να “δουν” οι επιστήμονες στο υπέδαφος και να ανακαλύψουν μια τεράστια σειρά ογκόλιθων που ουσιαστικά αλλάζουν τα δεδομένα για ολόκληρο το μνημείο...