Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέρριψε το Ισραήλ


ΜΠΗΚΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ;
Μη επανδρωμένο μικρό αεροσκάφος που πέρασε στον εναέριο χώρο του νότιου Ισραήλ κατέρριψε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, όπως ανακοίνωσε Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος.
Το τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος εντοπίστηκε για πρώτη φορά πάνω από τη Μεσόγειο, στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς, δυτικά του Ισραήλ, δήλωσε η εκπρόσωπος του στρατού 'Αβιταλ Λάιμποβιτς. Από τη στιγμή που πέρασε στον ισραηλινό εναέριο χώρο, συνοδεύθηκε από αεριωθούμενα της πολεμικής αεροπορίας.

Αποστολή στον μανδύα της Γης για το Chikyu



Ο άνθρωπος έχει καταφέρει να πατήσει στο φεγγάρι και σύντομα θα φέρει δείγματα από τον πλανήτη Άρη, όμως αυτό που δεν έχει κατορθώσει είναι να εξερευνήσει τι κρύβεται βαθιά στο υπέδαφος της γης.

Αυτό θα αλλάξει πολύ σύντομα, καθώς – όπως αναφέρει το CNN – ετοιμάζεται αποστολή για την διάνοιξη σήραγγας η οποία θα φτάσει στον μανδύα της γης, 6 χιλιόμετρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας. Η αποστολή έχει εξαιρετική επιστημονική βαρύτητα και συγκρίνεται με τις αποστολές Apollo στη σελήνη, καθώς τα δείγματα που θα παρθούν από τον μανδύα θα δώσουν πολλές εξηγήσεις αναφορικά με την ιστορία και την εξέλιξη του πλανήτη.