Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Μόνο ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ θα μπορούσαν να το κάνουν! Για πολλοστή φορά ΒΑΝΔΑΛΙΣΑΝ το άγαλμα του Καποδίστρια στο Ναύπλιο

Άγνωστοι δράστες βανδάλισαν για ακόμη μια φορά το άγαλμα του Πρώτου Κυβερνητη της Ελλάδος Ι. Καποδίστρια στο Ναύπλιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το άγαλμα που κοσμεί την ομώνυμη κεντρική πλατεία του Ναυπλίου πέφτει θύμα ανεγκέφαλων.
Συγκεκριμένα οι δράστες έσπασαν τα δάκτυλα του δεξιού χεριού, πράξη που κατά το παρελθόν έχει ξαναγίνει αρκετές φορές, με τον δήμο να αποκαθιστά κάθε φορά τις φθορές.

Ιπτάμενα αντικείμενα πάνω από την Θεσσαλονίκη

Τον Σεπτέμβριο του 1946, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Τσαλδάρης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο, δήλωσε ότι “ιπτάμενοι πύραυλοι” έγιναν αντιληπτοί πάνω από την Ελλάδα.

Η περίπτωση του Χάρι Στούρντεβαν

Μία παράξενη υπόθεση απασχόλησε το 1957 το δικαστήριο της πόλης Ντέλαγουερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ένας νεαρός, ο Χάρι Στούρντεβαν, ο οποίος εργαζόταν ως νυχτοφύλακας σε μία κατασκευαστική εταιρία, είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του, το οποίο θα στιγμάτιζε την υπόλοιπη ζωή του.
Ένα βράδυ, ο Χάρι επέβλεπε τα υλικά μίας ανεγειρόμενης οικοδομής στην όχθη του ποταμού Ντέλαγουερ. Ξαφνικά, αντιλήφθηκε ένα πελώριο ιπτάμενο αντικείμενο, που είχε σχήμα πούρου και το μήκος του οποίου υπερέβαινε τα είκοσι μέτρα.

Ιπτάμενος δίσκος στην περιοχή της Πάτρας

Τέσσερεις φίλοι από την Πάτρα, που ξεκίνησαν να πάνε για κυνήγι ξημερώματα Κυριακής στις 07/11/1954, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες ενός ιπτάμενου αντικειμένου που διέσχιζε τον ουρανό με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Οι αυτόπτες μάρτυρες επέβαιναν σε αυτοκίνητο και βρίσκονταν στην περιοχή Χάνι Κουρλαμπά (η σημερινή Κάτω Πλατανόβρυση), όταν στις 04:45 ένας από τους επιβαίνοντες κοίταξε προς τον ουρανό και είδε ένα φωτεινό σημείο μεγέθους λίγο μικρότερου από την Σελήνη, η οποία, πλέον, δεν φαινόταν.

Ιπτάμενος δίσκος πάνω από την Αθήνα

Στις 12/11/1954 το απόγευμα, πλήθος κόσμου που βρίσκονταν στην πλατεία Κάνιγγος, είδαν στον ουρανό και σε ύψος 10.000, περίπου, μέτρων ένα στρογγυλό, φωτεινό αντικείμενο.
Το ιπτάμενο αντικείμενο παρέμεινε ακίνητο για πέντε λεπτά και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, ανερχόμενο με σταθερή ταχύτητα. Όπως ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες, γύρω από το ασημένιο ιπτάμενο αντικείμενο διακρίνονταν οι χαρακτηριστικοί “παγωμένοι καπνοί”, οι οποίοι σχηματίζονται από τις εξατμίσεις των αεροπλάνων, όταν αυτά πετούν σε μεγάλα ύψη.

Α.Τ.Ι.Α. πάνω από τη Δοϊράνη

Ένα περιστατικό εμφάνισης Α.Τ.Ι.Α. κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου (1946-1949) περιγράφεται σε άρθρο, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 08/05/1948.
Ο ανταποκριτής του Ρόιτερ στην Αθήνα, μετέδιδε την προηγούμενη ημέρα (07/05/1948) την είδηση της εμφάνισης ενός ιπτάμενου δίσκου, ο οποίος έγινε αντιληπτός σε τρία διαφορετικά σημεία της Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, τα ιπτάμενο αντικείμενο

Ιπτάμενοι δίσκοι στην Κύπρο

Η είδηση της εμφάνισης τριών ιπτάμενων δίσκων, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί κατά τη διάρκεια της νύχτας να πετούν πάνω από το νησί της Κύπρου με τεράστια ταχύτητα, αναφέρεται σε ένα σύντομο,

Μυστηριώδη σήματα από το Διάστημα

Ένας Γάλλος αστρονόμος, τα στοιχεία του οποίου δε δημοσιεύτηκαν, αποκάλυψε τον Οκτώβριο του 1959 ότι διάφορα παρατηρητήρια και αστεροσκοπεία της Δυτικής Ευρώπης συνελάμβαναν επί μήνες μυστηριώδη ραδιοσήματα, προερχόμενα από το Διάστημα.
Παρά τις πολυδάπανες έρευνες των επιστημονικών αυτών ιδρυμάτων, δεν είχε επιτευχθεί μέχρι τότε ο εντοπισμός της πηγής αυτών των σημάτων.
Από τις ενδείξεις που είχαν, φαινόταν ότι τα σήματα αυτά προέρχονταν από ένα ακίνητο σώμα στο Διάστημα.

Στενές επαφές τρίτου τύπου στη Νέα Γουινέα…

Ο Ιεραπόστολος της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Αυστραλίας, Ουίλιαμ Τζηλ, εκτελούσε τα καθήκοντά του στην περιοχή της Νέας Γουινέας, όταν στα τέλη της δεκαετίας του ’50 υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας μίας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας περίπτωσης θέασης ιπτάμενων δίσκων.

Ο “παράξενος” κρατήρας

Ένας μυστηριώδης κρατήρας, μαζί με δύο άλλους μικρότερου μεγέθους και οι οποίοι εντοπίστηκαν σε έναν αγρό του Τσάρλτον της Αγγλίας, αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας το οποίο έφτασε να συζητηθεί στην Βουλή των Κοινοτήτων το 1963.

Δύο φωτεινοί ταξιδιώτες στον ουρανό της Αττική

Το άρθρο δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 1975 στον “Ταχυδρόμο” και περιγράφει δύο περίεργα, έντονα φωτεινά αντικείμενα, τα οποία θεάθηκαν τη νύχτα να περιφέρονται πρώτα πάνω από το νότιο άκρο της Εύβοιας έως το Δασκαλειό Κερατέας, στην Αττική. Πέντε τουλάχιστον Αθηναίοι παραθεριστές παρακολούθησαν την πορεία τους στο Δασκαλειό. Τα δύο απροσδιόριστα ιπτάμενα αντικείμενα διέγραψαν περίεργες και ασυνήθιστες τροχιές.

Η ιστορία του κυρίου “Σινόντ”

Στις 30/07/1972 δημοσιεύθηκε ένα άρθρο στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” στο οποίο περιγραφόταν η συνάντηση ενός Ισπανού με κάποιο μυστηριώδες ον. Ο μάρτυρας, ο οποίος κοινοποίησε την ιστορία του με το ψευδώνυμο “Σινόντ”, ήταν διευθυντής βιομηχανίας στη Μαδρίτη. Η ιστορία του κυρίου “Σινόντ” δημοσιεύθηκε, αρχικά, στο ισπανικό περιοδικό “Αλβέρτος ο Μέγας – Εφημερίς των Απόκρυφων Επιστημών”.

Το Α.Τ.Ι.Α. του Ντέηλ





Η περίπτωση καταδίωξης αυτοκινήτου από Α.Τ.Ι.Α. περιγράφεται σε ένα σύντομο άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 07/05/1977 από την εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”.

Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρεται στην 31 ετών Πωλίν Κουμπς, κάτοικο της βρετανικής κωμόπολης Ντέηλ της επαρχίας της Νότιας Ουαλίας. Η γυναίκα επέβαινε στο αυτοκίνητό της μαζί με τα τρία παιδιά της, γυρίζοντας σπίτι τους.