Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Στην κυπριακή ΑΟΖ το Μπαρμπαρός συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία

Σε νέα πρόκληση προχώρησαν οι Τούρκοι. Το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός έχει εισέλθει στο θαλασσοτεμάχιο 4 της κυπριακής ΑΟΖ, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία.
Δεν αναμένεται πάντως να προχωρήσει προς το οικόπεδο 10 όπου συνεχίζεται η γεώτρηση της αμερικανικής εταιρείας Exxon Mobil. Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε την τουρκική να μην τολμήσει να εμφανιστεί στην περιοχή όπου δρα ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός.

Τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν: Ο ελληνικός στρατός δεν πλησιάζει στα Ιμια

Τα ΜΜΕ της Τουρκίας «πανηγυρίζουν» ότι ο ελληνικός στρατός δεν μπορεί να πλησιάσει στα Ιμια, χάρη στο στρατιωτικό φυλάκιο με ραντάρ που χτίστηκε στο νησί Τσαβούς.
«Οι Ελληνες δεν πλησιάζουν στα Ιμια», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου ειδήσεων IHA, το οποίο αναδημοσίευσαν πολλά τουρκικά ΜΜΕ.

«Ο Αλβανικός Στρατός απαντά στην Ελλάδα: Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, η νίκη είναι δική μας σε κάθε περίπτωση!»


Οι ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση από τον ελληνικό στρατό.
Ενώ η Αθήνα έχει προσθέσει δυνάμεις στα σύνορα με την Αλβανία και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε ότι ένα τμήμα του ελληνικού στρατού δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Αλβανία, ο αλβανικός στρατός είναι ευέλικτος να ανταποκριθεί σκληρά σε κάθε είδους πρόκληση ή συμβατική επίθεση, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.