Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Σιδερώνα: Το νησί των βρυκολάκων -Μία απίστευτη ιστορία τρόμου στα νερά του Σαρωνικού

Μία μακάβρια υπόθεση βρυκολάκων είχαν συνταράξει το 1846 την Κορινθία.
Το νησάκι Σιδερώνα βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς λέγεται πως εκεί εμφανίστηκαν βρυκόλακες!. Αναστατώνονται οι Αρχές και ειδοποιείται η Ιερά Σύνοδος. Στο σημείο σπεύδει ο επίσκοπος Αιγίνης και κάνει αγιασμούς, ευχέλαια και εξορκισμούς. Μάλιστα στα γενικά αρχεία του κράτους υπάρχει σχετική αναφορά του αρχιμανδρίτη Ζαχαρία Μαθά προς την Ιερά Σύνοδο με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου 1848.

Επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι όντως πέταξαν ο Ίκαρος κι ο Δαίδαλος

Ο Δαίδαλος, όπως γνωρίζουμε από τον μύθο, έκανε φτερά από «κερί». Ρώσοι επιστήμονες με την βοήθεια και του Άγγλου αρχαιολόγου John Coles, κάθισαν και μελέτησαν τον μύθο του Δαιδάλου και Ίκαρου.
Σύμφωνα με την περιγραφή και παίρνοντας το βάρος του μέσου Έλληνα της τότε εποχής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το βάρος των φτερών πρέπει να ήταν 63 κιλά κερί. Με 63 κιλά είναι αδύνατο να πετάξουν. Υπάρχουν βεβαία τα ανοδικά ρεύματα στα βουνά της Κρήτης  που τα χρησιμοποιούν τα μεγάλα πουλιά (γύπες κλπ) αλλά το βάρος των φτερών είναι πολύ μικρό.
Οι ασπίδες των αρχαίων Ελλήνων είχαν και ένα στρώμα από ξυσμένο δέρμα κατσικάς βουτηγμένο σε λιωμένο κερί. Αυτό έδινε πολύ μεγάλη αντοχή στην ασπίδα, από τα χτυπήματα των εχθρών. Αυτό θα το ήξερε ο Δαίδαλος. Θα πήρε λοιπόν δέρμα από τα κατσίκια που υπάρχουν άφθονα στην Κρήτη, το επεξεργαστικέ ,το βούτηξε σε λιωμένο κερί και έφτιαξε τα φτερά με πάχος περίπου 0,1 ± 0,2 mm.

Το βάρος των φτερών από 63 κιλά ζύγιζαν 1,5 κιλό. Το βάρος του Δαιδάλου και των φτερών, το υπολόγισαν 50-60 κιλά πράγμα που άνετα μπορεί να πετάξει. Τα μεγάλα όρνια έχουν μεγαλύτερο βάρος .
Ζήτησαν την γνώμη του ορνιθολόγου Κ. Pennikuik που είναι ειδικός στο πέταγμα του γύπα. Ο Δαίδαλος όπως τα όρνια ήθελε μέρος για απογείωση 100 μέτρων περίπου και θα έπρεπε να βρίσκεται  ψηλά στο βουνό γιατί εκεί υπάρχουν ανοδικά ρεύματα. Αν τρομάξεις τους γύπες, κατά την απογείωση, πέφτουν στο έδαφος.

Νίγια - Όταν οι Έλληνες έφτασαν στην Κίνα

Ο Βρετανός εξερευνητής σερ Όρελ Στέιν, περιδιαβάζοντας την Κίνα το 1903 (106 χρόνια πριν) άκουσε από Κινέζους χωρικούς για την ύπαρξη μιας αρχαίας Ελληνικής πόλης κάτω από μεγάλους αμμόλοφους. ( Όταν επιβλήθηκε στην Κίνα το κομμουνιστικό καθεστώς τα αρχαιολογικά ενδιαφέροντα αδράνησαν.)

Ένα δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας τάραξε τα ιστορικά ύδατα, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990. Το δημοσίευμα έλεγε για Ελληνικό πολιτισμό σε πόλη της Κίνας. Έτσι έχουμε το παράδοξο ότι αφού ο Μέγας Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το Γάγγη ποταμό πως υπάρχουν Ελληνικές πόλεις στην Κίνα;

Μήπως ο Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το εσωτερικό της Κίνας; Ή τουλάχιστον, έφθασαν εκεί στρατεύματά του; Αναπάντητα ιστορικά ερωτήματα, αφού δεν υπάρχουν οι ανάλογες ιστορικές πηγές που να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο.

Πως η εταίρα Θαΐς εκδικήθηκε τους Πέρσες και τελικά έγινε βασίλισσα

Η Θαΐς  ήταν Ελληνίδα εταίρα η οποία σύμφωνα ιστορικές πηγές παρότρυνε τον Μέγα Αλέξανδρο να πυρπολήσει τα ανάκτορα της Περσέπολης. Για τον λόγο αυτό ο ζωγράφος Τζόσουα Ρέινολτνς τη ζωγράφισε 1781 να κρατά μια αναμμένη δάδα στα χέρια της. Η Θαΐς ήταν μια όμορφη εταίρα που έζησε στην Αθήνα. Στα χρόνια της μακεδονικής εκστρατείας, έγινε ερωμένη του Πτολεμαίου Α’ , στρατηγού του Μ. Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Αθηναίο, ήταν πνευματώδης και διασκεδαστική και ο Αλέξανδρος απολάμβανε την παρέα της. Για τον λόγο αυτό τον ακολούθησε σε πολλές εκστρατείες του στη Μικρά Ασία. Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι με τα λόγια της έπεισε τον Μ. Αλέξανδρο να κάψει την Περσέπολη για να εκδικηθεί τους Πέρσες οι οποίοι είχαν καταστρέψει την Αθήνα στους περσικούς πολέμους.


Άφησε γενετικό αποτύπωμα η κατάκτηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον αρχαίο αιγυπτιακό πληθυσμό;

Τη γενετική σύνθεση του αρχαίου αιγυπτιακού πληθυσμού αποκαλύπτει η ανάλυση γενετικού υλικού (DNA) από αρχαίες μούμιες, την οποία έκαναν επιστήμονες από τη Γερμανία και άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων μια διακεκριμένη Ελληνίδα παλαιοανθρωπολόγος.

Τα δείγματα αφορούσαν μιτοχονδριακό DNA από 90 μούμιες που βρίσκονταν σε γερμανικά μουσεία, καθώς και πυρηνικό DNA από άλλες τρεις μούμιες που βρέθηκαν στην ίδια περιοχή, στο Αμπουσίρ ελ-Μελέκ στη Μέση Αίγυπτο.


Οι μούμιες χρονολογούνταν περίπου μεταξύ του 1400 πΧ και του 400 μΧ, καλύπτοντας έτσι μια μεγάλη χρονική περίοδο: προ-πτολεμαϊκή, πτολεμαϊκή-ελληνιστική και ρωμαϊκή.

Η ανακάλυψη του αιώνα! Βρέθηκε χρυσός αξίας 300 εκατ. δολαρίων στο βυθό του Ατλαντικού

Πλάκες χρυσού σημερινής αξίας άνω των 300 εκατoμμυρίων δολαρίων εντοπίστηκαν… σε ναυάγιο, στο βυθό του Ατλαντικού. Το καράβι είχε χαθεί το 1857 έπειτα από θαλασσοταραχή. Πολλοί είναι αυτοί που αποδίδουν την τότε οικονομική κρίση στις ΗΠΑ και την μαζική εκροή καταθέσεων, στη βύθιση του SS Cental America. Χρειάστηκε να περάσουν 130 χρόνια για να βρεθεί το ναυαγισμένο καράβι και άλλα 27 χρόνια, μετά τον εντοπισμό του, για να καταφέρουν να ανασύρουν τα πρώτα αντικείμενα.

Γιατί η Πολεμική Αεροπορία θα επιχειρήσει να ανελκύσει το Mirage 2000EGM - Ποιο "μυστικό" κρύβει το μαχητικό

Το μαχητικό αεροσκάφο MIrage 2000EGM που κατέπεσε το μεσημέρι της Δευτέρας νότια των Σποράδων και "έπλευσε" περίπου 12 μίλια χωρίς να βυθιστεί μέχρι τις ακτές του Σαρακήνικου ένα μίλι στα ανοικτά της Κύμης, θα επιχειρηθεί να ανελκυστεί, τόσο για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της πτώσης (αν και ο κινητήρας Μ53 της SNECMA δεν φημίζεται έτσι ή αλλιώς για την αξιοπιστία του και είναι υπαίτιος πολλών ατυχημάτων του τύπου), όσο και για να επαναχρησιμοποιηθεί ότι μπορεί από την άτρακτό του, αφού τα ηλεκτρονικά μέρη θεωρούνται χαμένα.