Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Φουλ των προκλήσεων στο Αιγαίο - CN-235 πετούσε 3 ώρες στον ελληνικό εναέριο χώρο



Σε επικίνδυνο μέρος θέλει να μετατρέψει η Άγκυρα το Αιγαίο. Εικοσιέξι φορές σήμερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι θέτουν σε κίνδυνο ό,τι άλλο αεροσκάφος πετάει στην περιοχή.

Σε δυο περιπτώσεις μάλιστα, σημειώθηκαν αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη.
Το μεσημέρι αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου μπήκε στις 13:10 στον ελληνικό εναέριο χώρο και παρέμεινε πετώντας μέχρι τις 16:10. Πετούσε δηλαδή επί τρεις ώρες στον ελληνικό εναέριο χώρο σαν να πρόκειται για τουρκική περιοχή!

ΘΕΛΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ?


Ποια ονόματα έδιναν στα σκυλιά τους οι αρχαίοι Έλληνες;


Φανταστείτε ότι ζούσατε στην αρχαία Ελλάδα. Αποφασίζατε να πάρετε ένα σκυλάκι, τι όνομα θα του δίνατε; Για αυτό υπήρχε η “επιστήμη” της επιλογής και της ονοματοδοσίας ενός κουταβιού.
Πως να επιλέξεις το καλύτερο κουτάβι από μια γέννα;
Όπως και σήμερα οι αρχαίοι αναζητούσαν μια περιπετειώδη και φιλική φύση, αλλά μια διαδικασία επιλογής φαίνεται κάπως άκαρδη σήμερα. Άσε τη μητέρα να διαλέξει συμβουλεύει ο Νεμεσιάνους, ένας Ρωμαίος ειδικός στα κυνηγετικά σκυλιά. Πάρε τα κουτάβια, περικύκλωσε τα με ένα λαδωμένο σχοινί και ανάφλεξε το. Η μητέρα θα πηδήξει πάνω από το πύρινο δαχτυλίδι σώζοντας κάθε κουτάβι ένα-ένα με σειρά ανάλογη της αξίας τους. Άλλα σημάδια για ένα εξαίρετο κυνηγόσκυλο είναι τα μεγάλα απαλά αυτιά, σε αντίθεση από τα μικρά και τραχιά. Τα όρθια αυτιά είναι μια χαρά, αλλά τα καλύτερα διπλώνουν λιγάκι.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ Ο Αντισθένης και ο Ανίδεος



Ο φιλόσοφος Αντισθένης απέφευγε να συζητεί με οποιονδήποτε πήγαινε να του πιάσει κουβέντα για σοβαρά θέματα.
Κάποτε, ένας άσχετος ανίδεος που παραβρέθηκε σε μια τέτοια σοβαρή συζήτηση, θέλησε να πάρει κι αυτός μέρος. 
Τότε ο Αντισθένης τον σταμάτησε, λέγοντάς του:
– Φίλε μου, η συζήτηση είναι ένα είδος εμπορίου. Αν, λοιπόν, θελήσεις να συμμετάσχεις χωρίς να διαθέτεις κεφάλαια, εμπόριο δεν γίνεται. Βαίνομεν προς χρεωκοπίαν.
ΠΗΓΗ https://olympia.gr/

Τα 10 πιο αργά ζώα του κόσμου

 

Μπορεί η χελώνα να είναι ένα από τα πιο γνωστά αργά ζώα του κόσμου αλλά υπάρχουν κι άλλα τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά. Δείτε τη λίστα με τα δέκα πιο αργά…

1. Αμερικανική μπεκάτσα

Πρόκειται για το πιο αργό πουλί στον κόσμο με ταχύτητα 8 χιλιόμετρα την ώρα.

2. Σαλιγκάρι

Κινείται σε μια κορυφαία ταχύτητα 1,3 εκατοστά ανά δευτερόλεπτο πράγμα που δικαίως το τοποθετεί στη συγκεκριμένη λίστα.

Αναδυόμενος ναός ετών 400!


Ο πιο παράξενος ναός του κόσμου, περιμένει στωικά την επόμενη ξηρασία για να μπορέσει να αναδυθεί στο φως της μέρας.

Ένας ναός ετών 400 αναδύεται, όταν η στάθμη του νερού του ποταμού Grijalva, στη νότια πολιτεία Τσιάπας του Μεξικού, είναι πολύ χαμηλή λόγω της έντονης ξηρασίας.

Η Στύγα και τα μυστηριώδη νερά της


Το νερό, πηγή και σύµβολο ζωής, έγινε από τα πανάρχαια χρόνια αντικείµενο λατρείας όλων των πρωτόγονων λαών. Όποιες και αν είναι οι πολιτισµικές τους δοµές, το νερό αποτελεί αστείρευτη πηγή δύναµης και ζωής: καθαρίζει, θεραπεύει, ανανεώνει και διασφαλίζει την αθανασία.
Η αθανασία και η αιώνια ζωή ήταν το μεγάλο όνειρο του ανθρώπου από τους αρχαίους χρόνους, η λαχτάρα του αυτή τον έκανε να ψάχνει αλλά και να συνεχίζει μέχρι σήμερα να ερευνά για το ελιξίριο της αθανασίας.Για τους αρχαίους Έλληνες το πιο ονομαστό ελιξίριο ήταν τα νερά της Στυγός. Αλλά και το νερό που δίνανε όρκο οι θεοί .