Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Πρόβα γενικευμένου ηλεκτρονικού πολέμου στην Ελλάδα.Το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας διαγράφει λογαριασμους

Το καθεστώς Ερντογάν εισβάλει στην Ελλάδα με ηλεκτρονικό τρόπο, επιβάλει μέτρα λογοκρισίας και σβήνει λογαριασμούς στο twitter. Το γεγονός αυτό έχει θέσει σε κινητοποίηση τις ελληνικές αρχές ασφαλείας και όπως αναφέρουν πληροφορίες έχει ενημερωθεί και κινητοποιηθεί και η ΕΥΠ.
Όπως αποκαλύπτει το e-amyna, στις 23 Απριλίου 2018, το Νομικό Τμήμα του Twitter κοινοποίησε στην ηλεκτρονική διεύθυνση απόφαση τουρκικού δικαστηρίου, με την οποία ζητείται παρέμβαση σε περιεχόμενο δημοσιευμένο στο λογαριασμό της ιστοσελίδας στο twitter o οποίος αποτελεί τον ενημερωτικό βραχίονα της ιστοσελίδας που λειτουργεί κυρίως στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται πρωτίστως σε κοινό του εξωτερικού.

Το πραξικόπημα που δεν έγινε

Η ελληνική ιστορία βρίθει στρατιωτικών κινημάτων και επαναστάσεων παντός είδους. Κίνημα ήταν η απελπισμένη στάση των Βενιζελικών του 1935 που κατέληξε στη δικτατορία του Ι. Μεταξά. Πραξικόπημα ήταν η αποκαθήλωση του Γ. Παπαδόπουλου από τον ταξίαρχο Δ. Ιωαννίδη που τελείωσε με την κατάρρευση της απριλιανής χούντας το θέρος του 1974. Επανάσταση έγινε το 1909 (Γουδί) όταν αξιωματικοί κατέλυσαν την «έννομη τάξη» της μοναρχίας και έφεραν τον Ελευθέριο Βενιζέλο στην εξουσία. Επανάσταση θέλησε να αποκαλείται και η στρατιωτική συνωμοσία του 1967 που κατέλυσε το κοινοβουλευτικό πολίτευμα το οποίο προηγουμένως είχαν τραυματίσει οι αυθαιρεσίες των ανακτόρων. Αγνωστο είναι πώς θα αποκαλούσαν «το πραξικόπημα που δεν έγινε» τον περασμένο Νοέμβριο αυτοί που προφανώς  γνωρίζουν αυθεντικά τα γεγονότα εκείνης της εποχής.