Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Επιθέσεις εξαπέλυσε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS «George H.W. Bush» στην Συρία

Το αμερικανικό Ναυτικό πραγματοποίησε νέο κύκλο επιθέσεων εναντίον της ISIS με αεροσκάφη που απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο George H.W. Bush το οποίο πλέει στην ανατολική Μεσόγειο.
Όπως ανακοινώθηκε η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης “Inherent Resolve” η οποία έχει ως στόχο την ISIS και οι αεροπορικές προσβολές πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ράκκα όπου οι κουρδικές δυνάμεις προσπαθούν να την καταλάβουν.
Σύμφωνα όμως με νεότερες πληροφορίες οι αμερικανικές επιδρομές φαίνεται πως επεκτάθηκαν κτυπώντας και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας για δεύτερη φορά από τις 18 Μαΐου όταν είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη επιδρομή.

Ελληνικές αεροπορικές εταιρείες που δεν υπάρχουν πια

Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 όταν η αγορά των αερομεταφορών απελευθερώθηκε στην Ελλάδα, δεκάδες εταιρείας έκαναν την εμφάνιση τους.
Οι περισσότερες από αυτές πέταξαν για πολύ μικρό διάστημα, ενώ άλλες άντεξαν για αρκετά χρόνια σημειώνοντας πετυχημένη πορεία.
Air Greece
Iδρύθηκε το 1994 με την βάση της στο Ηράκλειο της Κρήτης. Tακτικά δρομολόγια άρχισε το ίδιο έτος και ήταν μία από τις πρώτες εγχώριες ανταγωνίστριες της Ολυμπιακής.
Τον Απρίλιο του 1997 άρχισε και δρομολόγια από το Ηράκλειο προς τρεις πόλεις της Γερμανίας.

Παγκόσμιος σάλος με τη Μούμια, ηλικίας 1.100 ετών που Φοράει Μπότες τυπου ADIDAS

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες προκύπτουν για μια μούμια που έζησε περίπου πριν από 1.00 χρόνια γνωστή για τις «Adidas μπότες» της.
Η σωρός της γυναίκας ανακαλύφθηκε πριν ένα χρόνο στα βουνά Αλτάι της Μογγολίας.
Το σώμα και τα πράγματά της συντηρήθηκαν σε άριστη κατάσταση που οι ειδικοί ακόμα ανακαλύπτουν μερικά κρυμμένα μυστικά.
Τώρα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η μούμια υπέφερε ότι ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι πριν το θάνατό της.

Επίκειται εισβολή στο Κατάρ;

Σύμφωνα με το Sputnik, το οποίο και επικαλείται ένα think tank, η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί προετοιμασία μιας επικείμενης εισβολής στο Κατάρ. “Πιθανολογώ πως επίκειται εισβολή στο Κατάρ. Έχω λάβει εκθέσεις που μιλούν για κίνηση σαουδαραβικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με το Κατάρ”.
“Δείτε τη συχνότητα των βομβαρδισμών στην Υεμένη. Αν οι Σαουδάραβες σταματήσουν να βομβαρδίζουν με την ίδια σφοδρότητα την Υεμέμη, αυτό θα είναι σημάδι πως προετοιμάζονται για μια ξαφνική κίνηση εναντίον του Κατάρ” σημειώνει ο ιδρυτής και επικεφαλής του Ινστιτούτου για τις Σχέσεις στον Περσικό Κόλπο, καθηγητής Αλί αλ Άχμεντ στο Sputnik.

Βρήκε αυτό το παράξενο πράγμα στην παραλία. Όταν όμως κατάλαβε τι κρατούσε της κόπηκε το αίμα!

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να μας δημιουργήσουν τρόμο. Τα πρώτα συνήθως στη λίστα είναι τα φίδια και οι αράχνες. Αν ακόμη δεν έχετε βρει τι είναι αυτό που σας τρομάζει, τότε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχουν ένα σωρό τρομακτικά πράγματα στα βάθη των ωκεανών περιμένοντας έναν ανυποψίαστο κολυμβητή...
Αυτό που είναι ακόμα πιο τρομακτικό είναι ότι το 95% των ωκεανών παραμένουν ανεξερεύνητοι. Αυτό σημαίνει ότι οι ειδικοί δεν ξέρουν τι πραγματικά κρύβεται εκεί μέσα. Από εκεί προέρχεται και αυτό το «πράγμα». Κάποιος το ανακάλυψε σε παραλία της Βόρειας Καρολίνα μετά από καταιγίδα.
Όταν ο Denny Bland έπεσε πάνω σε αυτό το παράξενο αντικείμενο, συνειδητοποίησε πόσο τρομακτικά είναι τα πλάσματα της θάλασσας.

Στη γειτονιά των αγγέλων ο μικρότερος ΟΥΚας του Πολεμικού Ναυτικού


Στη γειτονιά των Αγγέλων βρίσκεται πλέον ο 13χρονος Γιώργος, ο οποίος πριν από λίγους μήνες είχε συγκινήσει το πανελλήνιο, όταν μέσα από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Make-A-Wish» επισκέφτηκε την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, υλοποίησε ένα του όνειρο: Να γίνει μέλος των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (Ο.Υ.Κ.) του Πολεμικού Ναυτικού!
Ήταν 27 Μαρτίου 2017, όταν ο Διοικητής της Μονάδας, Πλοίαρχος Παναγιώτης Νικολαρέας ΠΝ και τα μέλη της επίλεκτης δύναμης του ΠΝ, είχαν υποδεχθεί τον 13χρονο Γιώργο, ο οποίος συνοδευόταν από την οικογένειά του, φίλους και εθελοντές του Οργανισμού.

Κατάρ: Οι Σαουδάραβες ακύρωσαν την άδεια της Qatar Airways

Δεν έχουν τέλος οι κυρώσεις της Σαουδικής Αραβίας προς το Κατάρ, με την κρίση στον Κόλπο να μοιάζει πολύ μακριά από την εκτόνωση. Μετά τις διπλωματικές κυρώσεις, το Ριάν αποφάσισε να ακυρώσει την άδεια της Qatar Airways και να κλείσει τα γραφεία της εταιρίας «εντός 48 ωρών».

Το μέτρο λήφθηκε από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι υπάλληλοι της Qatar Airways, που συχνά είναι ξένης υπηκοότητας, θα χάσουν την άδεια εργασίας και παραμονής στο βασίλειο.

Κατάρ: Πλούτος χώρας που συγκλονίζει! Έχει αγοράσει τη μισή Ευρώπη!

Ένας κράτος με έκταση μικρότερη από την Πελοπόννησο έχει στα χέρια του μετοχές επιχειρηματικών κολοσσών
- Μεταξύ άλλων έχει μετοχές της VW, της Deutsche Bank, της Barclays, της Credit Suisse
- Εχει μεγάλο ποσοστό μετοχών του Χίθροου και της British Airways
- Εχει αγοράσει την ποδοσφαιρική ομάδα Paris Saint Germain
- Η λίστα με τις επενδύσεις είναι ατελείωτη σε ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία!

Απόβαση στη Νορμανδία

Η Απόβαση στη Νορμανδία με κωδική ονομασία Operation Overlord (= Επιχείρηση Κυρίαρχος) ήταν η Συμμαχική απόβαση στα παράλια της Γαλλίας, που έλαβε χώρα στις 6 Ιουνίου 1944, μέρα γνωστή (εσφαλμένα) και ως D-Day. Αντικειμενικός σκοπός της απόβασης ήταν να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα από την Καν έως το Χερβούργο, μέσω του οποίου οι Σύμμαχοι θα περνούσαν στρατεύματα από τη Μεγάλη Βρετανία στην ηπειρωτική Ευρώπη.
Η Μάχη της Νορμανδίας που ακολούθησε, τελείωσε στις 19 Αυγούστου 1944, όταν τα Συμμαχικά στρατεύματα πέρασαν τον Σηκουάνα. Επικεφαλής του όλου εγχειρήματος είχε οριστεί ο Αμερικανός αρχιστράτηγος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

«Κύπελλο του Λυκούργου»: Ένα έργο τέχνης της αρχαίας ρωμαϊκής... νανοτεχνολογίας!

Στη δεκαετία του 1950, το Βρετανικό Μουσείο απέκτησε ένα αρχαίο γυάλινο ποτήρι που ονομάζεται Κύπελλο του Λυκούργου, εξαιτίας της απεικόνισης στην εξωτερική του πλευρά του θριάμβου του Διονύσου επί του βασιλιά Λυκούργου της Θράκης που είναι μπλεγμένος στα αμπέλια του (ο μύθος του βασιλιά Λυκούργου από το έκτο βιβλίο της Ιλιάδας του Ομήρου).
Η δεξιοτεχνία της κατασκευής είναι εξαιρετική καθώς το εσωτερικό είναι λείο, ενώ το εξωτερικό έχει ανάγλυφες διακοσμήσεις. Αυτή η κατηγορία των ρωμαϊκών αγγείων κατασκευάστηκε κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ., ενώ περίπου πενήντα κύπελλα έχουν διασωθεί από τότε, λίγα σε καλή κατάσταση, με το Κύπελλο του Λυκούργου να είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα.

Μεγάλη άσκηση του εφεδρικού σχηματισμού του ελληνικού Στρατού

Ολοκληρθώθηκε η ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ – 2017» από την ΧΧV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (XXV TΘΤ – «2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ -ΕΦΕΣΟΣ»), κατά την οποία συνεκπαιδεύθηκαν οι Ανθυπολοχαγοί Τάξης 2016, όλων των Όπλων και του Υγειονομικού, που φοιτούν στα Τμήματα Βασικής Εκπαίδευσης των Σχολών Εφαρμογής, σε τακτικά αντικείμενα και αντικείμενα μάχης.
Η ΧΧV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία «1ο Σύνταγμα Ιππικού (ΣΙ) ΦΛΩΡΙΝΑ» έχει έδρα το Λιτόχωρο της Μακεδονίας. Είνα ο βασικός σχηματισμός εφεδρείας και αντεπίθεσης του Ελληνικού Στρατού τόσο προς τα ανατολικά σύνορα, όσο και προς τα βόρεια.

Μεγάλο deal με το Κατάρ για ανταλλαγή των ελικοπτέρων ΝΗ-90 με τα Mirage 2000EDA του Εμιράτου «χαλάει» λόγω κρίσης

Eνα μεγάλο deal που ήταν στα "σκαριά" μεταξύ της Ελλάδος και του Κατάρ διακυβεύεται από τις εξελίξεις, καθώς πλέον έρχονται στο φως όλα εκείνα για τα οποία το pronews.gr είχε μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν: Τις στενές σχέσεις της Ντόχα με την ισλαμική τρομοκρατία.
Το deal που προωθούσε το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας (μην ξεχνάμε ότι Καταριανοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί εκπαιδεύονται στην Ελλάδα τόσο στις Μοίρες των μαχητικών, όσο και στα LEO2HEL), ήταν η ανταλλαγή των ελληνικών μεταφορικών ελικοπτέρων ΝΗ-90, αυτών που έχουν παραληφθεί και αυτών που αναμένεται να παραδοθούν μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 20 ελικοπτέρων στην εξωφρενική αγορά που κόστισε στην Ελλάδα 704 εκατομμύρια ευρώ το 2003) με τα 12 Mirage 2000-5EDA  του Εμιράτου.

F.T: Η συμφωνία για λύτρα $1 δισ. του Κατάρ εξόργισε τις άλλες χώρες και προκάλεσε τη διπλωματική απομόνωση

Οι Financial Times με δημοσίευμά τους αποκάλυψαν για ποιο λόγο κατηγορείται το Κατάρ ως χρηματοδότης του ISIS.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η βασιλική οικογένεια κατέβαλε τον Απρίλιο 1 δισ. δολάρια ως λύτρα προκειμένου να απελευθερώσει 26 μέλη της οικογένειας που απήχθησαν στο νότιο Ιράκ αλλά και 50 στρατιώτες που συνελήφθησαν από τζιχαντιστές στη Συρία.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα με αυτή την κίνηση το Κατάρ έδωσε χρήματα σε δύο ομάδες που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα»: μια ομάδα που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα στη Συρία και Ιρανούς αξιωματούχους ασφαλείας.