Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ενα προϊστορικό τσουνάμι εξαφάνισε τη «γέφυρα» Βρετανίας - Ευρώπης




Η γη που ένωνε στο μακρινό παρελθόν τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη χάθηκε λόγω ενός κολοσσιαίου τσουνάμι εκτιμούν τώρα οι επιστήμονες, που επιχειρούν να ρίξουν φως στη μοίρα της περίφημης «Doggerland».

Είναι διαπιστωμένο ότι κατά την τελευταία εποχή παγετώνων στην Ευρώπη, η Βρετανία δεν ήταν το νησί που γνωρίζουμε σήμερα αλλά ενωνόταν με την υπόλοιπη ήπειρο. Υπήρχε ένα μεγάλης έκτασης κομμάτι γης που έχει ονομαστεί «Doggerland» το οποίο ένωνε τη Βρετανία, όχι με τη Γαλλία στα στενά της Μάγχης, αλλά με τις ακτές της Ολλανδίας της Γερμανίας και της Δανίας.

Μια νέα μελέτη λοιπόν αποκαλύπτει ότι η Doggerland αποτελεί κατά ένα τρόπο την «Ατλαντίδα» της Βρετανίας αφού η περιοχή βυθίστηκε μετά από ένα τεράστιο τσουνάμι περίπου 8.200 χρόνια πριν από την εποχή μας.

Τέλος ερευνών: Οι ομάδες διάσωσης αποχαιρετούν τους 239 επιβάτες του μοιραίου Boeing των Malaysia Airlines




Κανένα ίχνος από τα συντρίμμια του μοιραίου Boeing των Malaysia Airlines δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα. Ούτε ένα ίχνος καυσίμων στη θάλασσα, ούτε ένα σημάδι, που να υποδεικνύει το σημείο, όπου θα μπορούσε να έχει συντριβεί.
Έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες, από την εξαφάνιση της πτήσης MH370 στις 8 Μαρτίου και οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην διεθνή ομάδα ερευνών και διάσωσης "αποχαιρετούν" τους 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του μοιραίου αεροσκάφους, με σειρά φωτογραφιών, σηματοδοτώντας το τέλος των εκτεταμένων ερευνών από αέρος.