Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΠΛΟ



Ο Λάμπης Ν. Βολονάκης, λοχίας του Αʼ λόχου του 17ου Συντάγματος Πεζικού υπηρετούσε στην Μικρά Ασία το 1920. Αποσυναρμολογώντας και καθαρίζοντας το όπλο του, βρήκε ένα σημείωμα και μια πεντάρα. Τα φύλαξε μέχρι την επιστροφή του στην πατρίδα και τα κατέθεσε στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρία της Ελλάδος.
Το σημείωμα είναι ενδεικτικό του διαχρονικού πνεύματος του Έλληνα Στρατιώτη, το οποίο προσπαθούν να εξοντώσουν τα τελευταία χρόνια:
Εν Μπιζανίω 20 Φεβρουαρίου 1913
Αγαπητέ Συνάδελφε,


Σε χαιρετώ,
Σε, που θα έχης την τύχη να ανοίξης το πέλμα του όπλου αυτού, θα εύρης την πεντάρα αυτή και να πάρης ένα τσιγάρο, να το καπνίσης στην υγεία μου.
Το όπλο αυτό το έφερα επί πέντε έτη. Το δόξασα και με δόξασε και τώρα αναγκάζομαι να το εγκαταλείψω, λόγω τραυματισμού μου.
Πέρασα τόσες και τόσες στιγμές και δεν το εγκατέλειψα και εάν η πατρίς σε χρειασθή, να το τιμήσης.
ΠΗΓΗ : http://www.katohika.gr

Κάτι ετοιμαζόταν: 1000+ αυτόματα όπλα στην Αρτέμιδα - Kαι ολοκαίνουργια Μ16 & M4;

        

Ένα οπλοστάσιο ικανό να εξοπλίσει ένα ολόκληρη σύνταγμα ειδικών δυνάμεων (σύνταγμα της παλαιάς σύνθεσης του ΕΣ, όχι της νέας που είναι χαμηλής οροφής), αφορά τελικά η ανακάλυψη της οπλαποθήκης, κατόπιν αξιοποίησης συγκεκριμένων πληροφοριών από τις αρχές ασφαλείας της χώρας στο τριώροφο κτίριο της Αγίας Μαρίνας στην Αρτέμιδα Αττικής.

Όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές στο defencenet.gr, τα όπλα είναι … πάνω από 1000 (χίλια!) και είναι σχεδόν όλα ολοκαίνουρια επιθετικά τυφέκια διαφόρων τύπων και αυτό είναι που προβληματίζει ακόμα περισσότερο.

Δεν είναι δηλαδή μόνο τα κλασικά AK-47 (όλα τελευταίας παρτίδας παραγωγής) είναι και αμερικανικής κατασκευής Μ16, η έκδοση Colt Commando M4, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν και για ελβετικά τυφέκια SIG από αυτά που χρησιμοποιούν οι ομάδες SEAL του αμερικανικού Ναυτικού.