Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Στο 1,40 η τιμή λόγω "τεχνικού" προβλήματος - Πώς θα κλείνουν οι πόρτες για όσους δεν έχουν εισιτήριο




- Παραδέχθηκε πως έχουν κοπεί δρομολόγια των λεωφορείων και κάποια δεν έχουν καν ανταλλακτικά
- Αποκάλυψε πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2017
- Το εισιτήριο αυτό θα είναι σαν πιστωτική κάρτα καταγράφοντας τις διαδρομές των πολιτών, πότε το χρησιμοποιούν και για ποιες διαδρομες
- Παραδέχθηκε πως όλα είναι ανοιχτά για το κόστος της κάρτας των απεριορίστων διαδρομών

Μία βόμβα έριξε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτυων, Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με τις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς τα οποία δυστυχώς από την 1η Ιανουαρίου του 2016 θα αυξηθούν.

Βολή του οπλικού συστήματος PATRIOT στην Κρήτη

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, στο Πεδίο Βολής Κρήτης και στο πλαίσιο Αξιολόγησης NATO της 350 Πτέρυγας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΠΚΒ), πραγματοποιήθηκαν βολές Οπλικού Συστήματος PATRIOT.

Δείτε φωτογραφίες:


Νέες μειώσεις μισθών στην Ελλάδα ζητεί το ΔΝΤ!



Να μειωθούν και άλλοι οι μισθοί στην Ελλάδα και στις άλλες 4 ευρωπαϊκές χώρες που χτύπησε η κρίση ζητούν εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ!

Στην μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν από 2 ημέρες προσδιορίζεται η μείωση στο 2%. Οι υπόλοιπς χώρες εκτός από την Ελλάδα είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Η μελέτη έγινε υπο την επίβλεψη του Πολ Τόμσεν.
Σύμφωνα με το capital.gr οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ εκτιμούν ότι "η ανάπτυξη των ονομαστικών μισθών μετριάστηκε πολύ, αλλά οι μισθοί δεν έπεσαν σχετικά με τα προ -κρίσης επίπεδα στις περισσότερες από τις χώρες που χτυπήθηκαν από την κρίση".

Παρίσι - Διευθυντής Europol: Περιμένουμε και άλλες επιθέσεις τζιχαντιστών!




Eίναι «πιθανό» το ενδεχόμενο να διαπραχθούν νέες επιθέσεις σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο διευθυντής της Europol Ρομπ Γουάινραϊτ, ο οποίος τόνισε ότι θεωρεί την τρομοκρατική απειλή μετά της επιθέσεις στο Παρίσι ως «την πλέον σοβαρή τα τελευταία 10 χρόνια».

«Μπορούμε να εκτιμήσουμε, χωρίς να υπερβάλουμε, ότι και άλλες επιθέσεις είναι πιθανές» δήλωσε ο Γουάινραϊτ ενώπιον της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χαρακτήρισε την τρομοκρατική απειλή «την σοβαρότερη εδώ και 10 χρόνια στην Ευρώπη».

Έλληνας Τζιχαντιστής στα χέρια της ΕΥΠ - Οι ύποπτες διαδρομές του!



Έλληνας μουσουλμάνος ο οποίος ίσως έχει σχέση με το «Ισλαμικό κράτος», συνελήφθη την περασμένη Τρίτη από τις Τούρκικες Μυστικές Υπηρεσίες, την ώρα που επιχειρούσε να περάσει τα σύνορα προς την Συρία.

Οι Τούρκικες Μυστικές Υπηρεσίες, παρακολουθούσαν τουλάχιστον για δυο μήνες το 40χρονο Έλληνα Μουσουλμάνο, καθώς κινούνταν ύποπτα αρχικά στην Κωνσταντινούπολη, και στην συνέχεια στα σύνορα με την Συρία. Αμέσως οι Τούρκοι πράκτορες τoν συνέλαβαν, και ενημέρωσαν τις Ελληνικές Αρχές, για την συγκεκριμένη σύλληψη.

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΑΞΙΑΣ & ΤΙΜΗΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑ 41 ΧΡΟΝΙΑ




 Σήμερα τιμήθηκε με τον ΑΣΤΕΡΑ ΑΞΙΑΣ & ΤΙΜΗΣ με μια καθυστέρηση 41 ολόκληρων χρόνων από τους ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ ο ΗΡΩΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ του οποίου ο άθλος στοίχισε το 1974 στο Τουρκικό Ναυτικό 2 Αντιτορπιλικά (ένα βυθισμένο κ ένα για scrap)

Η Φινλανδία εξετάζει το ενδεχόμενο εξόδου της τόσο από την ευρωζώνη, όσο και από την ΕΕ




Το ενδεχόμενο εξόδου της Φινλανδίας από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση συζήτησε τη Δευτέρα (17/11) το Κοινοβούλιο της σκανδιναβικής χώρας, μετά τη συγκέντρωση 50.000 υπογραφών από πολίτες, όπως προβλέπεται βάσει του νόμου.

Πρόκειται για περίπτωση ανάλογη με εκείνη της Αγγλίας, στην οποία ο Ντέβιντ Κάμερον, μετά από αλλεπάλληλες ανάλογες αιτήσεις πολιτών και αντίστοιχων συζητήσεων στη Βουλή των Λόρδων, αναγκάστηκε να ανακοινώσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος – πιθανότατα μέσα στο 2016 ή το αργότερο το 2017 – για το αν θα παραμείνει η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή όχι.