Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΙΚΑΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 17 Ιουλίου του 1912

Ο Ιταλοτουρκικός πόλεμος, που ξέσπασε το 1911 στη Λιβύη, μεταφέρθηκε στο Αιγαίο με σκοπό οι Ιταλοί να καταλάβουν τα Δωδεκάνησα. Με αυτό τον τρόπο ήθελαν να εμποδίσουν την ενίσχυση των τουρκικών δυνάμεων από τα παράλια της Μικράς Ασίας. Έως τον Μάιο του 1912 τα Δωδεκάνησα βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των Ιταλών, εκτός από την Ικαρία και το Καστελόριζο. Σαν σήμερα, στις 17 Ιουλίου του 1912, οι κάτοικοι της Ικαρίας ανακηρύσσουν την Ικαρική Πολιτεία.
Με αφορμή την Ιταλική κατοχή, αντιπρόσωποι των ελληνικών νησιών συναντήθηκαν στο μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου στην Πάτμο από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου του 1912. Στις 4 του ίδιου μήνα, οι αντιπροσωπείες κήρυξαν τη δημιουργία της «Πολιτείας του Αιγαίου» εκφράζοντας έτσι την κοινή τους επιθυμία για ένωση με την υπόλοιπη Ελλάδα και την αποχώρηση των Ιταλών.

Η Γη Είναι Επίπεδη (ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΦΟΥΣΚΑ)

Ο κύριος Κάιρι Ίρβινγκ είναι μπασκετμπολίστας των Κλίβελαντ Καβαλίαρς, πρωταθλητών του ΝΒΑ. Είναι εξαιρετικός στη δουλειά του και επίσης ευσεβής χριστιανός -το όνομά του προφέρεται Κάιρι, αλλά γράφεται κανονικά “Κύριε”. Ο μπαμπάς του τον έβγαλε έτσι από το “Κύριε Ελέησον”. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Πριν από λίγες εβδομάδες, σε μία συνέντευξη ο Κάιρι Ίρβινγκ δήλωσε πολύ σοβαρά ότι πιστεύει πως η Γη είναι επίπεδη. Είπε πως “αυτή είναι η γνώμη του”. Όπως, για παράδειγμα κάποιοι άνθρωποι έχουν τη γνώμη ότι το μπλε είναι καλύτερο χρώμα από το κόκκινο. Έτσι και το σχήμα της Γης: για τον Κάιρι Ίρβινγκ είναι θέμα γνώμης.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ: Η θέση τους δεν ήταν τυχαία…

«Από παιδί αναρωτιόμουν γιατί τα αστέρια λάμπουν τόσο έντονα από τα 147 μέτρα της κορυφής του Λόφου του Φιλοπάππου», ερώτηση που έθετα συχνά στον παππού μου.

«Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν σοφοί. Ήξεραν που να χτίσουν τους χώρους λατρείας τους», συνήθιζε να απαντάει εκείνος. «Αυτοί είναι χώροι που συμβολίζουν κάτι πιο σπουδαίο από τον άνθρωπο», προσέθετε.
Τόσα χρόνια μετά, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ αν αυτή η όμορφη επεξήγηση, ήταν απόρροια του τεράστιου θαυμασμού του παππού μου για τον ελληνικό πολιτισμό. Αλλά ο Μανόλο Φερνάντεζ, καθηγητής Ισπανικών και ερασιτέχνης λάτρης της αστρονομίας, μοιράζεται την ίδια άποψη με τον παππού μου – ότι η θέση των Ναών της Αρχαίας Ελλάδας δεν ήταν τυχαία.

Το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας απειλεί την Κύπρο: «Θα δείξουμε αποφασιστικότητα στο θέμα του φ/α»

Η αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο τονίζεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) το οποίο συνήλθε σήμερα υπό την προεδρία του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και κράτησε έξι ώρες.
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ η δισέλιδη ανακοίνωση του ΣΕΑ σε σχέση με το Κυπριακό αναφέρει ότι «αξιολογήθηκε η διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία και τα αποτελέσματά της» και ότι «τονίστηκε η αποφασιστικότητά μας στο θέμα της διατήρησης των συμφερόντων και δικαιωμάτων της Τουρκίας και της ‘τδβκ΄ (ψευδοκράτος)  στο πλαίσιο των δικαιωμάτων μας επί των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο».
Στην ανακοίνωση γίνεται και προειδοποίηση εναντίον των ΗΠΑ με αναφορά ότι «τα όπλα που κάποιες σύμμαχες χώρες παρέχουν στο YPG (Κούρδους της Συρίας) περνούν στα χέρια του ΡΚΚ» ενώ επικρίνεται και το Βόρειο Ιράκ για την απόφαση για δημοψήφισμα.

Στόχος ο αποικισμός στη Σελήνη για τον ιδρυτή της Amazon!

Στόχος του ιδρυτή  της Amazon είναι ο αποικισμός στη Σελήνη, μέσω του προγράμματος Blue Moon, μέσω του οποίου η εταιρεία Blue Origin (εταιρεία διαστημόπλοιων που έχει ιδρύσει) θα μπορούσε να αποστέλλει φορτία στη Σελήνη ώστε να κατασκευαστεί ρομποτικά ένας μόνιμος ανθρώπινος οικισμός.
Τα σχέδια του αυτά αποκάλεσε πρόσφατα  ο ιδρυτής της Amazon.com Τζεφ Μπέζος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Διαστημικό Κέντρο Κέννεντι, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου και έλαβε το πρώτο του βραβείο Buzz Aldrin Innovation, αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας τεχνολογίας TechRadar.

Οι αμερικανοί "τύφλωσαν" τα τουρκικά μαχητικά που πετούσαν κοντά στο West Capella

Σε επαγρύπνηση οι μεγάλες δυνάμεις για τυχόν πρόκληση μεγάλου μεγέθους από την Τουρκία
- Το αεροπλανοφόρο George H.W. Bush μπλόκαρε τις συχνότητες των τουρκικών μαχητικών για να μην μπορούν να έχουν εικόνα των εργασιών κοντά στο οικόπεδο 11
- Ισχυρή παρουσία και των Γάλλων στην περιοχή - Στην Κύπρο η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας

Αποκαλύψεις για την στάση των αμερικανών στην προκλητική στάση και τις ενέργειες των τούρκων στην Κύπρο και στις γεωτρήσεις.
Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή καιρό πριν ακόμα καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό οι Τούρκοι είχαν δειξει με την στάση του ότι «ενεργειακό παιχνίδι» στην Ανατολική Μεσόγειο δίχως τη συμμετοχή τους θα πρέπει να αποκλείεται. Μέσω του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουν προαναγγείλει προμήθεια γεωτρύπανου και πλατφόρμας για έρευνες.