Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΑΝ . ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ??? Αμφίπολη: Η μικρή, κρυφή πόρτα που οδηγεί στον υπόγειο τέταρτο θάλαμο

"Πρόκειται για μια πόρτα που φαίνεται πως είναι μικρότερη από τις υπόλοιπες πύλες που βρέθηκαν και δείχνει ότι είναι ένα επίπεδο προς τα κάτω. Μόνο αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν μέχρι στιγμής και καλύτερη εικόνα θα υπάρχει μόνο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στο τρίτο θάλαμο" ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μενδώνη.
Οι πρώτες σκέψεις και εικασίες, λοιπόν, συνηγορούν ότι ο τέταρτος θάλαμος πιθανότατα θα είναι μικρότερος, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να φτάσουν στα σημεία αυτά οι αρχαιολόγοι, αφού πρώτα ολοκληρώσουν τις εργασίες στον τρίτο θάλαμο.

Αμφίπολη: Οι παγίδες που είχαν στήσει οι κατασκευαστές του τάφου στους τυμβωρύχους

Το αν ο τύμβος της Αμφίπολης έχει συληθεί ή όχι ήταν ένα από τα μεγάλα ερωτήματα και ένα θέμα για το οποίο έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση ήδη από τις αρχές Αυγούστου, όταν άρχισε να διαφαίνεται ότι ο τάφος κρύβει ένα μεγάλο και σπουδαίο «μυστικό». Ενάμιση μήνα μετά και καθώς οι αρχαιολόγοι που συμμετέχουν στην ανασκαφή βρίσκονται στον τρίτο θάλαμο και μια ανάσα από τον τέταρτο, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι αρχαίο τυμβωρύχοι, αν και προσπάθησαν τελικά, μάλλον, δεν κατάφεραν να πετύχουν το σκοπό τους. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει με τα δεδομένα που έχουν έως τώρα στη διάθεσή τους οι αρχαιολόγοι.

Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Στα τέλη του 1929, ο καταξιωμένος Άγγλος αρχαιολόγος Howard Carter, αμέσως μετά την αποπεράτωση των εργασιών του στον τάφο του Τουταγχαμών, αποφάσισε να ασχοληθεί με την εύρεση του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.