Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Βάμμα Πρόπολης: Παρασκευή, ιδιότητες και χρήσεις

Βάμμα Πρόπολης: Παρασκευή, ιδιότητες και χρήσεις

Συχνά αναφέρομαι σ’ αυτήν και πραγματικά τη θεωρώ θαυματουργή και επιτρέψτε μου την υπερβολή.
Όπως γνωρίζετε η μέλισσα συλλέγει νέκταρ, γύρη και νερό γιατί αυτά αποτελούν την τροφή της. Συλλέγει όμως και πρόπολη και αυτή είναι που την βοηθά να επιβιώνει εκατομμύρια χρόνια τώρα.
Την χρησιμοποιεί ως ασπίδα αμυνόμενη ενάντια σε κάθε ξένο οργανισμό που την απειλεί, όσο μικρός (βακτήρια, μικρόβια) ή μεγάλος (μυρμήγκια, ποντίκια), περιορίζοντας τη δράση τους ή την πρόσβασή τους. 

Δείτε την ανακοίνωση της κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο 08.12.2018 20:00

Η σημερινή ημέρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, σε χωριά και πόλεις της Βορείου Ηπείρου, στον μεθοριακό σταθμό της Κακκαβιάς, καθώς και του Μαυροματίου θύμιζε μέρες του 1994.
Τότε η αλβανική κυβέρνηση με πρόεδρο τον Σαλί Μπερίσα είχε εξαπολύσει πόγκρομ κατά του βορειοηπειρωτικού πληθυσμού.

10 Πράγματα που δεν γvωρίζεις για τον Χίτλερ

Ο Αδόλφος Χίτλερ, υπήρξε ένας ηγέτης και δικτάτορας που επηρέασε καθοριστικά την ιστορία της ανθρωπότητας. Εσείς τι γνωρίζετε γι’ αυτόν;


1) Η θρησκεία του Χίτλερ

Δεν υπάρχουν σαφείς αναφορές για την θρησκεία που υιοθέτησε ο Αδόλφος Χίτλερ. Πληροφορίες αναφέρουν πως μεγάλωσε σε μοναστηριακό σχολείο, καθώς οι γονείς του πίστευαν στην Καθολική Εκκλησία.

Το τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου έχει «δει» 55 λάμψεις από πρόσκρουση μετεωροειδών στο φεγγάρι!


Από τον Μάρτιο του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2018 και μετά από 86 ώρες παρατήρησης, το τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου στο Κρυονέρι έχει δει 55 φευγαλέες λάμψεις.

Η «Πομπηία του Αιγαίου» και ο μύθος της χαμένης Ατλαντίδας

Όταν οι θεωρίες του καθηγητή Σπυρίδωνα Μαρινάτου περί πολιτισμού άμεσα συνδεδεμένου με τον Μινωικό στην Σαντορίνη βρίσκουν τα πρώτα στοιχεία που τις υποστηρίζουν, πολλοί θα κάνουν λόγο για την ανακάλυψη της χαμένης Ατλαντίδας. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλύτερα τι ακριβώς έρχεται στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη. Δίχως βιασύνες και ακρότητες, με πείσμα και –κυρίως- υπομονή και σεβασμό, εργάζεται μεθοδικά, μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του και –τελικά- κάτι παραπάνω από 50 χρόνια μετά, έρχεται στο φως μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις.

ΒΑΝ: Ο λόγος που απέτυχε η σπουδαιότερη ελληνική ανακάλυψη του 20ου αιώνα

Η γη- διάολε, το ίδιο το έδαφος– δίνει την αίσθηση ότι αποκτά ζωή και τα πάντα γύρω μας αρχίζουν να χορεύουν σ’ έναν δικό τους, εκστατικό ρυθμό. Το αίμα φαίνεται ν’ αφαιρείται από την πλειονότητα των ανθρωπίνων προσώπων, σε σημείο που όλα τους να μοιάζουν με πάλλευκα κακέκτυπα του πρότερου εαυτού τους. Ένας αρχέγονος φόβος βγαίνει από το ερεβώδες κελί του, αναδύεται με τρομακτική ταχύτητα στην επιφάνεια και, εν ριπή οφθαλμού,  γίνεται δεύτερο δέρμα στο κορμί των πάντων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ – ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΤΗΚΑΝ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ – Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ!


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ – ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΤΗΚΑΝ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ – Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ!
Η κατασκευή των πρώτων Ελληνικών φορητών Όπλων και βαλλιστικών Πυραύλων από την ΧΡΩ.ΠΕΙ. Η θωράκιση της χώρας αξιοποιώντας την εγχώρια πολεμική βιομηχανία που… δεν έγινε.
-η πολεμική βιομηχανία στην ΧΡΩ.ΠΕΙ.
-η κατασκευή φορητού οπλισμού από Ελληνική βιομηχανία
-η κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων, το όραμα που έγινε πραγματικότητα αλλά προδόθηκε
-ο λησμονημένος εφευρέτης των τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων Ευάγγελος Αρτέμης

Ο Αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία

Αν κοιτάξουμε το βράδυ προς το Βορρά, θα βρούμε εύκολα τον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου. Αποτελείται συνολικά από 138 άστρα. Τη Μεγάλη Άρκτο θα την αναγνωρίσουμε εύκολα από τα 7 λαμπρότερα άστρα της, που αν τα ενώσουμε με νοητές γραμμές σχηματίζουν ένα σχήμα σαν κατσαρόλα. Από τα 7 λαμπρότερα άστρα της, τα 4 σχηματίζουν ένα τετράπλευρο, το σώμα της Άρκτου, και τα υπόλοιπα 3 την ουρά της.

Το πρώτο εργοστάσιο αρωμάτων ήταν κυπριακό 4,000 χρόνια!

Μπορεί σήμερα η Ιταλία και η Γαλλία να κρατάνε τα ηνία στον κόσμο της αρωματοποιίας, όμως ποιος γνώριζε πως το σκήπτρο της πρωτιάς το κρατάει περήφανα η Κύπρος εδώ και 4,000 χρόνια; Κι όμως, στην περιοχή Μαυροράχη του Πύργου Λεμεσού, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το αρχαιότερο, συντηρημένο εργοστάσιο αρωμάτων του κόσμου κι έτσι μάθαμε πως τα θεία αρώματα των Ολύμπιων θεών, σύμφωνα με τον Όμηρο, σκόρπιζαν στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου ήδη από το 2,000 π.Χ.

Εικόνες ωμής βίας στη Γαλλία: Αστυνομικός πυροβόλησε δημοσιογράφο στο λαιμό – Πάνω από χίλιες προσαγωγές, σφοδρές συγκρούσεις

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των κίτρινων γιλέκων.
Ένας αστυνομικός με πλαστικές σφαίρες πυροβόλησε φωτογράφο της εφημερίδας Le Parisien στον λαιμό. Ο φωτορεπόρτερ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναίσθητος. Ο αστυνομικός έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη λέγοντας πως… στόχευε κάποιον άλλο.
Συμπλοκές, πετροπόλεμος και δακρυγόνα ανάμεσα σε διαδηλωτές και στις δυνάμεις της τάξης, συνθέτουν το σκηνικό στις συγκεντρώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στο κέντρο του Παρισιού.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Τα Τίρανα συνέλαβαν Έλληνα αστυνομικό στους Αγίους Σαράντα

«Πόλεμος” έχει ξεσπάσει στα ελληνοαλβανικά σύνορα καθώς το καθεστώς των Τιράνων έχει θέσει υπό κράτηση Έλληνα αστυνομικό.
Στις σφοδρές εντάσεις που έχουν προκύψει και στο μπαρά των αλβανικών προκλήσεων ο Α. Τσίπρας και η κυβέρνησή του παραμένουν εξαφανισμένοι.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! Απίστευτο ξύλο στο Παρίσι – Ανταρτοπόλεμος άνευ προηγουμένου! Στους δρόμους τεθωρακισμένα

Εκατοντάδες συλλήψεις – Κλειστά μαγαζία, μουσεία, καταστήματα και μετρό
Τα πρώτα επεισόδια, με την επακόλουθη ρίψη δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις, άρχισαν να σημειώνονται κοντά στα Ηλύσια Πεδία, κατά τη σημερινή μαζική διαδήλωση του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» στο Παρίσι, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της αστυνομίας.

Ξεκίνησε η αλλοίωση της ελληνικής Ιστορίας για χάρη των Σκοπιανών: Εκτός διδακτέας ύλης ο Παύλος Μελάς

Στην Συμφωνία των Πρεσπών στην παράγραφο 5 του άρθρου 8 προβλέπεται ότι θα δημιουργηθεί μια κοινή διεπιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα έχει τη δυνατότητα να αναθεωρήσει σχολικά εγχειρίδια αλλά και συνοδευτικό υλικό, όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας κλπ.
Φυσικά αυτό από την αρχή αποτελούσε ήττα για την Ελλάδα διότι η δική της Ιστορία είναι η αναγνωρισμένη ακαδημαϊκά σε όλο τον πλανήτη. Των Σκοπιανών αντίθετα ήταν σενάριο εντός Χόλιγουντ.