Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ο «Ελεύθερος Τύπος» κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα

Ανάσα» και περιθώριο τουλάχιστον δύο μηνών μέχρι να εξεταστεί η υπόθεσή τους πήραν οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που κατέθεσαν την προτελευταία μέρα του 2016 αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Κι αυτό, διότι με την κατάθεση στις 30/12/2016 η αίτησή τους θα εξεταστεί με

Αιτήσεις πτώχευσης από Alpha Bank για ΔΟΛ!

Στα 160 εκατ. ευρώ τα χρέη του προς τις τράπεζες - Βασικός πιστωτής η Alpha Bank
- Ο ΔΟΛ μπήκε σε αυτή τη διαδικασία μετά την αδυναμία αποπληρωμής της δόσης 9,5 εκατ. του δανείου
- Οι εργαζόμενοι έστειλαν επιστολές στην κυβέρνηση, τα κόμματα και τις τράπεζες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη! Σύμφωνα με πληροφορίες, η Alpha Bank κατέθεσε αίτηση πτώχευσης για τις εφημερίδες "ΒΗΜΑ, "Τα Νέα", την ιστοσελίδα vima.gr, τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM και την ιστοσελίδα in.gr.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 23 Δεκεμβρίου ισχύει το νέο καθεστώς πτωχευτικής διαδικασίας και δεν είναι το ίδιο με το καθστώς στην περίπτωση της εταιρείας "Μαρινόπουλος".

Η άσβεστη φλόγα που έκαιγε χιλιάδες χρόνια.

Το 1401 ανακαλύφθηκε ο τάφος του Πάλλα, γιου του βασιλιά της Τρωικής περιόδου Evander. Μέσα στον τάφο βρέθηκε λάμπα να καίει. Αυτό από μόνο του είναι εκπληκτικό καθώς ο Πάλλας πέθανε τον 12ο αιώνα προ Χριστού.

Εκπληκτικότερο το γεγονός ότι δεν μπορούσαν αυτοί που βρήκαν τον τάφο να σβήσουν τη λάμπα.
Ούτε το νερό την επηρέαζε και μόνο όταν την αδειάσανε από το υγρό που περιείχε έσβησε.
Έκαιγε επί 2.600 χρόνια!!!



Η κακοκαιρία «ξέθαψε» αρχαιολογικό θησαυρό

Ένας ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικός θησαυρός βγήκε στην επιφάνεια μετά τις πρόσφατες νεροποντές που έπεσαν στην Ιεράπετρα. Βρέθηκε στις 3 Ιανουαρίου από νεαρό αγρότη, ο οποίος τον παρέδωσε αμέσως στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Πρόκειται για ένα μαρμάρινο γλυπτό μάλλον Ρωμαϊκής περιόδου, που απεικονίζει το κεφάλι νεαρής γυναίκας με ένα εντυπωσιακό χτένισμα.
Το σπουδαίο αυτό αρχαιολογικό εύρημα είναι διατηρημένο σε εξαιρετική κατάσταση και ξεχωρίζει για την τεχνική του γλύπτη που το δημιούργησε και κατάφερε να έχει αντέξει στους αιώνες χωρίς να έχει χάσει το παραμικρό από τη λάμψη του.
Πριν μερικές μέρες ο 30χρονος αγρότης Μιχάλης Μπαχλιτζανάκης, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του σε αγροτική περιοχή μερικά χιλιόμετρα δυτικά της Ιεράπετρας, κι ενώ είχε προηγηθεί νωρίτερα μεγάλη νεροποντή, διέκρινε μέσα σε ένα ρέμα το οποίο επιχειρούσε να διασχίσει κάτι εντυπωσιακό που του κίνησε την περιέργεια.

72 είδη ψωμιών τον 5ο αιώνα π.Χ

Όπως έχουμε ξαναπεί, οι πρόγονοι ήταν πολύ υπερήφανοι για τα τρία βασικά συστατικά της διατροφής τους: το λάδι, το κρασί (οι βάρβαροι έπιναν μπίρα) και το ψωμί. Όλοι οι λαοί της Εγγύς Ανατολής και της ανατολικής Μεσογείου έτρωγαν πίτες, όπως άλλωστε κάνουν μέχρι και τώρα. Οι Έλληνες είναι οι πρώτοι που φτιάχνουν ψωμί όπως το ξέρουμε σήμερα.
Κάθε σπίτι έφτιαχνε το ψωμί του. Η νοικοκυρά με τις δούλες της αφιέρωναν τουλάχιστον πέντε ώρες για να κοπανίσουν, να αποφλοιώσουν, να αλέσουν, να ζυμώσουν και να ψήσουν το ψωμί. Όμως, ήδη από τον 5ο αιώνα π.Χ. στην Αθήνα φαίνεται να συμβαίνει κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ: είναι γεμάτη αρτοποιεία, απ’ όπου οι Αθηναίοι αγόραζαν το ψωμί τους.

Ανεξήγητα Φαινόμενα στην βαθύτερη λίμνη του κόσμου

Στο νότιο τμήμα της Σιβηρίας είναι μια εντελώς διαφορετική λίμνη από οποιαδήποτε άλλη στον πλανήτη μας. Στην σκληρή έρημο της Σιβηρίας βρίσκεται η τεράστια λίμνη Βαϊκάλη, η βαθύτερη και παλαιότερη λίμνη στον κόσμο, γνωστή επίσης ως «μπλε μάτι της Σιβηρίας» ή «Μαργαριτάρι της Ασίας» . Είναι εντυπωσιακή όχι μόνο για τα βαθιά νερά της, αλλά και από τα μυστήριά του μαγευτικού μέρους που έχει το επίκεντρο του μια ποικιλία από παράξενα και ανεξήγητα γεγονότα .