Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Εξωγήινη μορφή ζωής ίσως βρέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


Ρώσος κοσμοναύτης ισχυρίζεται πως στο εξωτερικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), ανακαλύφθηκαν βακτήρια που πιθανόν προέρχονται από το διάστημα. Αν αυτό αληθεύει, τότε μπορεί να σημαίνει ότι βρέθηκε εξωγήινη ζωή!
Βακτήρια που πιθανώς προέρχονται από το διάστημα και όχι από τη Γη, ανακαλύφθηκαν στο εξωτερικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), φέρεται να δήλωσε Ρώσος κοσμοναύτης στο ρωσικό πρακτορείο TASS.
Τα δείγματα που συλλέχθηκαν από την εξωτερική επιφάνεια του Σταθμού στη διάρκεια προηγούμενων διαστημικών περιπάτων, στάλθηκαν στη Ρωσία για ανάλυση, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη βακτηρίων, τα οποία δεν υπήρχαν αρχικά εκεί, όταν εκτοξεύθηκε στο διάστημα το συγκεκριμένο ρωσικό τμήμα του ISS. Αυτό ανέφερε ο κοσμοναύτης ‘Αντον Σκαπλέροφ, ο οποίος ετοιμάζεται για το τρίτο ταξίδι του στο διαστημικό σταθμό τον επόμενο μήνα.

Mήπως μας ετοιμάζουν πυρηνικά Χριστούγεννα; Οι κάρτες Ιλλουμινάτι προφήτευαν πριν από χρόνια το μέλλον μας

Το παραμύθι με την ISIS δεν πιάνει πια για να έχουν την ανθρωπότητα δεμένη στα ψέματα και να μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίζουν τα σκοτεινά σχέδια τους. Βρήκαν λοιπόν την Βόρεια Κορέα σαν αποδιοπομπαίο τράγο για να ξεκινήσουν επιτέλους τον 3 παγκόσμιο πόλεμο «crash war».


Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας συγκάλεσε έκτακτη, κατεπείγουσα
σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου με αφορμή την νέα εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα.
Ο πύραυλος αυτός ενδέχεται να έπεσε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Καταστροφικές ηλιακές καταιγίδες μπορεί να πλήξουν τη Γη – Θα έχουμε μόνο 15 λεπτά για να σωθούμε

Μία ισχυρή ηλιακή καταιγίδα μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον πλανήτη μας. Όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες η ενέργεια που θα απελευθερωθεί μπορεί «βυθίσει» τη Γη στο σκοτάδι και να προκαλέσει ακραία φαινόμενα.
Μία ιδέα για το τι μπορεί να συμβεί στη Γη και στην ανθρωπότητα, μπορείτε να πάρετε από τις ταινίες καταστροφής του Χόλιγουντ. Οι παρατηρητές μπορούν να προβλέψουν ισχυρές ηλιακές καταιγίδες που ενδεχομένως να επηρεάσουν τις τηλεπικοινωνίες περίπου 19 ώρες πριν εκδηλωθούν, στην πραγματικότητα όμως οι ειδικοί γνωρίζουν αν μια ηλιακή καταιγίδα πλήξει τη Γη, θα το μάθουμε μόλις 15 λεπτά πριν το καταστροφικό της χτύπημα!

Η Ρωσία έχασε πύραυλο Soyuz στον Ατλαντικό

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos έχασε έναν πύραυλο Soyuz από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι, γράφει η εφημερίδα Vedomosti, επισημαίνοντας ότι το γεγονός αυτό δεν θα επηρεάσει την καριέρα των διευθυντικών στελεχών.
Ο πύραυλος, εκτός από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteror-M έπρεπε να θέσει σε τροχιά στο διάστημα ακόμη 19 μικρές διαστημικές συσκευές, επιστημονικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Την εκτόξευση του πυραύλου παρακολουθούσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν και ομάδα δημοσιογράφων των κεντρικών ΜΜΕ

Φρικτός θάνατος για τα 44 μέλη του υποβρυχίου San Juan (S-42) της Αργεντινής: Συνεθλίβη σε μεγάλο βάθος

Tο υποβρύχιο ARA San Juan (S-42) συνεθλίβη από την πίεση και το πλήρωμά του πέθανε ακαριαία μετά από εισροή υδάτων λόγω προβλήματος στο σύστημα αναπνευστήρα (snorkel), που έφτασε στη μπαταρία του σκάφους, προκαλώντας βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ναυτικού της Αργεντινής Enrique Balbi.
«Θα έπρεπε να απομονώσουν τη συγκεκριμένη μπαταρία και να χρησιμοποιήσουν άλλη», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Balbi. Το υποβρύχιο είχε αναφέρει τη βλάβη, λίγο πριν χαθεί η επαφή και διατάχθηκε να επιστρέψει στο Mar del Plata.

Σενάριο απόλυτου τρόμου: Ανά πάση στιγμή δυνατή μία έκρηξη υπερ-ηφαιστείου – Τι λένε οι γεωλόγοι

«Κακά μαντάτα» για το μέλλον και ίσως το… παρόν της ανθρωπότητας, με τη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα, προκύπτουν από νέες επιστημονικές μελέτες. Σύμφωνα με νέα στοιχεία, αναθεωρούνται οι εκτιμήσεις για τη συχνότητα των εκρήξεων σούπερ-ηφαιστείων στη Γη, κάτι που σημαίνει ότι, βάσει των ιστορικών δεδομένων που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες, το… big bang στον πλανήτη μας μπορεί να συμβεί… ανά πάσα στιγμή!
Σύμφωνα με τις αρχικές θεωρήσεις, η έκρηξη ενός σούπερ-ηφαιστείου συνέβαινε στη Γη σε μία συχνότητα μεταξύ 45.000 και 174.000 χρόνων. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η προσέγγιση ήταν αρκετά αόριστη, καθώς το «άνοιγμα» σχεδόν 130.000 χρόνων, ήταν αδύνατον να προσδιορίσει ένα ικανό ποσοστό πιθανοτήτων, για μία ασφαλή πρόβλεψη.

Η μεγαλύτερη Σελήνη του χρόνου ορατή στην πανσέληνο της Κυριακής!

Η μεγαλύτερη Σελήνη του 2017 θα είναι ορατή στην πανσέληνο της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου, η οποία θα είναι η πιο εντυπωσιακή από όλες τις πανσελήνους της φετινής χρονιάς.
Την ημέρα εκείνη ο δορυφόρος μας θα έχει πλησιάσει στη Γη πάρα πολύ, σε απόσταση σχεδόν 358.400 χιλιομέτρων και έτσι το φεγγάρι θα φαίνεται 7% μεγαλύτερο και 16% φωτεινότερο από όσο μια συνηθισμένη πανσέληνος.
Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Έτσι, τόσο το κοντινότερο σημείο της (περίγειο), όσο και το πιο μακρινό (απόγειο), εμφανίζουν αυξομειώσεις από μήνα σε μήνα. Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης (382.900 χιλιόμετρα) αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.

ΑΥΤΟΣ είναι ο «λογαριασμός» του Brexit!! Τόσα θα πληρώσει η Βρετανία για να την κάνει από την Ε.Ε.

Στα 45-55 δισ. ευρώ το ποσό που θα ζητηθεί από τη Βρετανία – Γεύμα εργασίας Μέι και Γιούνκερ την ερχόμενη Δευτέρα
Σε διακανονισμό για το επονομαζόμενο «λογαριασμό Brexit» κατέληξαν η Βρετανία και η ΕΕ, ανοίγοντας τον δρόμο σε μία πιθανή σημαντική εξέλιξη στις συνομιλίες του Δεκεμβρίου για το άνοιγμα του νέου κεφαλαίου των εμπορικών σχέσεών τους μετά το «διαζύγιο», όπως αποκάλυψε η Telegraph.Πηγές και από τις δύο πλευρές είπαν στην εφημερίδα ότι έχει επιτευχθεί μια «κατ’ αρχήν συμφωνία» σε ό,τι αφορά τον λογαριασμό των 60 δισεκατομμυρίων ευρώ που ζητεί η Κομισιόν, ενόψει του κρίσιμου γεύματος εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα μεταξύ της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

29 Νοεμβρίου 1943- Η συγκλονιστική μαρτυρία μαθητή για το βομβαρδισμό του Σκεπαστού Καλαβρύτων

Σαν σήμερα… 29 Νοεμβρίου 1943… Σκεπαστό (Βυσωκά) Καλαβρύτων…
Το χωριό βομβαρδίζεται από 14 γερμανικά αεροπλάνα… Νεκροί, 13 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά… Ένα από τα αντίποινα κατά του πληθυσμού της επαρχίας Καλαβρύτων, στα πλαίσια της διαβόητης επιχείρησης «Καλάβρυτα» του γερμανικού – ναζιστικού στρατού, πριν από το στυγερό ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων (13η Δεκεμβρίου 1943).«… Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 1943. Μάθημα… Και ξαφνικά ακούστηκε θόρυβος δυνατός από αεροπλάνα. Πεταχτήκαμε από τα θρανία μας σαν ελατήρια και πριν καλά – καλά προλάβουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει ακούγαμε τις βόμβες των γερμανικών αεροπλάνων να πέφτουν κάπου προς τα δυτικά μας… Βομβάρδιζαν τη Βυσωκά.