Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Παραλίγο πυρηνικός όλεθρος στις ΗΠΑ από τον "αντιδραστήρα του Διαβόλου"




Και μετά σου λένε μην πιστεύεις στον Θεό και στον Διάβολο, το καλό και το κακό: Μια πυρηνική καταστροφή ακριβώς ίδια με της Φουκουσίμα που προκλήθηκε λόγω παύσης λειτουργίας της διαδικασίας ψύχρανσης του πυρηνικού αντιδραστήρα, παραλίγο να συμβεί στην Καλιφόρνια από μία απίθανη αιτία.
Φυσικά μια τέτοια καταστροφή θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για την περιοχή και την παγκόσμια οικονομία:
 
Μικροσκοπικά θαλάσσια ασπόνδυλα πλάσματα, γνωστά ως "σάλπες", οι οποίες μοιάζουν με μέδουσες και ζουν σε θερμά νερά, μπλοκάρισαν τις εισόδους των αγωγών που αντλούν θαλασσινό νερό για την ψύξη ενός εκ των δυο αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό των 2.300 megawatt (ο άλλος΄ήταν κλειστός για συντήρηση) και ακριβώς τριάντα χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ (χθες, ακριβώς την ίδια ημέρα του Τσερνόμπιλ) παραλίγο να συμβεί ένα τρομακτικό πυρηνικό ατύχημα όταν η θερμοκρασία στον πυρήνα του αντιδραστήρα ξεπέρασε το επίπεδο συναγερμού!
 

Τεραστίων διαστάσεων κατασκευή κοντά στον Ήλιο προβληματίζει ειδικούς






Στην αρχή είχαν παρουσιαστεί ως σφαίρες –μεγάλες σαν ένας πλανήτης όπως ο δικό μας- στη συνέχεια είχαν εμφανιστεί ως επίσης μεγάλες σφαίρες οι οποίες αναδύονταν από τον Ήλιο, τώρα παρουσιάζονται απλά ως… διαστημικά σκάφη.
Τελικώς ο Ήλιος φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για συγκεντρώσεις αγνώστων φαινομένων που για άλλους είναι διαστημικά σκάφη, για άλλους απλά artifacts.
Μια τέτοια τελευταία εμφάνιση μέσα από τις κάμερες ενός δορυφόρου επισκόπησης του Ήλιου κάνει το γύρο του διαδικτύου μέσα από δημοσιεύσεις μεγάλων ειδησιογραφικών site.
Στις 24 Απριλίου ένας τέτοιος δορυφόρος του προγράμματος SOHO εντόπισε μια εικόνα ενός κάτι αρκετά έως πολύ μεγάλου η μεγέθυνση της οποίας παραπέμπει τουλάχιστο σε μια  τεχνητή κατασκευή. Όσο το βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τόσο αυξάνονται και οι εκείνοι που με βεβαιότητα μιλούν ότι πρόκειται για ένα διαστημόπλοιο εξωγήινης προέλευσης.
Όπως όμως υπάρχει χώρος για εξηγήσεις οι οποίες είναι εκτός του κόσμου μας πάντα υπάρχει πάντα χώρος και για τις αντίστοιχες λογικές ή τουλάχιστον λογικοφανείς.
Ο Nathan Rich του ναυτικού ινστιτούτου ερευνών NRL (Naval Research Laboratory) εκτιμά πως πρόκειται για ραβδώσεις οι οποίες έχουν προκληθεί από την κοσμική ακτινοβολία έτσι όπως αυτή προσπίπτει στις ευαίσθητες επιφάνειες της κάμερας CCD.
«Οι ραβδώσεις για τις οποίες γίνεται λόγος είναι επίμονες και προκαλούνται από την πρόσπτωση πρωτονίων στην επιφάνεια της κάμερας κάτι το οποίο είναι εμφανές σε κάθε εικόνα».
ΠΗΓΗ : www.defencenet.gr

27 Απριλίου 1941 – Οι πρώτες δραματικές ώρες της γερμανικής Κατοχής στην Αθήνα




Το πρωί της Κυριακής του Θωμά, 27 Απριλίου 1941, η Αθήνα ξυπνούσε τρομαγμένη. Όλη τη νύχτα την ανατάραζαν υπόκωφοι κρότοι από εκρήξεις αποθηκών πυρομαχικών, που –για να μην πέσουν στα χέρια των Γερμανών– καίγονταν στα προάστια της Αθήνας και του Πειραιά. Από νωρίς το πρωί, γερμανικά αεροπορικά σμήνη πετούσαν επιδεικτικά σε χαμηλό ύψος πάνω από την ελληνική πρωτεύουσα και τις γειτονικές περιοχές.
Κλεισμένοι στα σπίτια τους οι Αθηναίοι περίμεναν με αγωνία και ανησυχία την είσοδο των κατακτητών. Άσχημα συναισθήματα τους έπνιγαν και τους γέμιζαν συγκίνηση. Μέσα από τα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα, παρακολουθούσαν τις εξελίξεις, που μετέδιδε το ελεύθερο ακόμη ραδιόφωνο.
Οι εφημερίδες που τυπώθηκαν εκείνο το πρωί, αλλά δεν πρόλαβαν να διανεμηθούν, ανέφεραν ότι αποστρατεύθηκε ο αντιστράτηγος Αλέξανδρος Παπάγος, ότι χορηγήθηκε αμνηστία σε όλα τα πολιτικά αδικήματα που είχαν διαπραχθεί μέχρι τότε στην Κρήτη και ότι ο πρωθυπουργός Εμμανουήλ Τσουδερός αναλάμβανε και το υπουργείο Στρατιωτικών, ενώ το υπουργείο Αγορανομίας ο υπουργος Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξεως Κωνσταντίνος Μανιαδάκης.