Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Το φάντασμα του Παλαμηδίου

Η 9η Ιουνίου 1895 υπήρξε ημέρα ζωηρών συγκινήσεων για τη μικρή πόλη του ιστορικού Ναυπλίου. Την προηγούμενη νύχτα, ένα φάντασμα είχε φανερωθεί στο Παλαμήδι, το φρούριο που υψώνει τον μεγαλοπρεπή όγκο του πάνω από τη γραφική πόλη.
Κατά τα μεσάνυχτα, πολύ δυνατοί κρότοι ακούστηκαν μέσα στη μικρή εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, που βρίσκεται στο πρώτο προαύλιο των φυλακών. Την ίδια στιγμή, το ανοιχτό παράθυρο της εκκλησίας σφραγίστηκε ορμητικά, εξαπολύοντας δριμύ πάταγο, χωρίς να φυσά ούτε πνοή ανέμου.
Οι σκοποί, που βρίσκονταν στις επάλξεις, ακούγοντας τους τρομακτικούς θορύβους, ρώτησαν από πάνω τον συνάδελφό τους σκοπό του προαυλίου να μάθουν από πού προέρχονταν οι απροσδιόριστοι κρότοι.

Το στοιχειωμένο σπίτι στο Μαρούσι

Στην Ελλάδα υπάρχουν στοιχειωμένα σπίτια, στα οποία συνέβησαν διάφορα υπερφυσικά φαινόμενα, που έχουν επισήμως πιστοποιηθεί, χωρίς να μπορεί κανείς να τα εξηγήσει.
Το στοιχειωμένο σπίτι του Αμαρουσίου έχει πολύ παλιά ιστορία, που ξεκινούσε πίσω στο μακρινό 1821. Τότε, με το πρώτο κήρυγμα της Επανάστασης, δημιουργήθηκε ένα εκτεταμένο κίνημα φιλελληνισμού. Πολλοί, λοιπόν, ήταν οι ξένοι που ήρθαν στη χώρα μας, για να πολεμήσουν στο πλευρό μας.

Το στοίχειωμα στη Δυτική Μακεδονία

Σε μια πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, που παραλείπεται επίτηδες το όνομα της περιοχής, αλλά και των προσώπων, επειδή ήταν περίπου σύγχρονο με την περίοδο, που γράφτηκε το άρθρο, συνέβησαν γεγονότα τρομαχτικά κι ανεξήγητα.
Κάποιος ντόπιος έμπορος αγόρασε από έναν Τούρκο ένα κτήμα με το σπίτι του, το οποίο το γκρέμισε κι έχτισε στη θέση του ένα καινούριο, διώροφο.

Το στοιχειωμένο χάνι και το γενναιόδωρο φάντασμα

Στον δρόμο Φλωρίνης – Κορυτσάς, βρισκόταν πριν πολλά χρόνια ένα χάνι. Κάποιο βράδυ, μερικοί ληστές έσφαξαν τον ιδιοκτήτη κι όλους τους ξένους, με σκοπό να τους αρπάξουν τα υπάρχοντά τους.
Από τότε, το μέρος εκείνο απέκτησε όνομα κακό και δεν το ζύγωνε κανένας οδοιπόρος. Έτσι, το κτίριο εγκαταλείφθηκε και χορτάριασε. Δέντρα και αγριοσυκιές θέριεψαν στους τοίχους και στις αυλές του.
Νυχτοδιαβάτες και στρατοκόποι, που τύχαινε να περάσουν από κει, έβλεπαν φαντάσματα να βγαίνουν τα μεσάνυχτα και να περιφέρονται δεσποτικά στον χώρο. Μόλις έπεφτε το σκοτάδι, ο τόπος ερήμωνε από περαστικούς. Αλλά και την ημέρα, όποιος θαρραλέος διάβαινε την κακόφημη στράτα, σταυροκοπιόταν, σιγομουρμούριζε προσευχές κι έτρεχε να γλιτώσει.

Τα άγνωστα πειράματα Τηλεπάθειας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, το 1928

Στο τελευταίο διεθνές συνέδριο του Μεταψυχικού Ινστιτούτου των Παρισίων, ανακοινώθηκε η επιτυχής έκβαση των άγνωστων πειραμάτων τηλεπαθητικής μεταβίβασης της σκέψης μεταξύ της γαλλικής πρωτεύουσας και της Νέας Υόρκης, από Γάλλους και Αμερικανούς επιστήμονες.
Ο Έλληνας αντιπρόσωπος στο διεθνές αυτό συνέδριο και Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, Άγγελος Τανάγρας, πρότεινε στους συμμετέχοντες να διεξαχθούν παρόμοια πειράματα μεταξύ Παρισίων και Αθηνών κι έτσι, τέθηκαν οι βάσεις της συνεργασίας τους.

Οι επτά αρχές του Ερμή του Τρισμέγιστου

Οι Αρχές της Αλήθειας είναι Επτά, όποιος τις γνωρίζει, κατανοητώς, κατέχει το Μαγικό Κλειδί με το άγγιγμα του οποίου όλες οι Θύρες του Ναού ανοίγουν πετώντας.
Το Κυμβάλειον
Οι Επτά Ερμητικές Αρχές, πάνω στις οποίες ολόκληρη η Ερμητική Φιλοσοφία βασίζεται, είναι οι ακόλουθες:
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΟΝΗΣΗΣ
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ και του ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΥΣ.

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ 17 ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗΣ CHRISTOS SNOW

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ 17 ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗΣ CHRISTOS SNOW

Ο Ναός του Μίθρα στο Λονδίνο

Σπανίως μια αρχαιολογική ανακάλυψη είχε προκαλέσει τόση εντύπωση και αναστάτωση, όσο η ανακάλυψη του Ναού του Μίθρα στο Λονδίνο. Οι εφημερίδες και το ραδιόφωνο είχαν κατακλυστεί από αποκαλύψεις και σχόλια των έκπληκτων δημοσιογράφων.
Πρόκειται για Ρωμαϊκό ναό που ανακαλύφθηκε στο Walbrook, έναν δρόμο στο κέντρο του Λονδίνου, κατά την διάρκεια ανασκαφών το 1954. Πρόκειται για ένα από τα πιο σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα του 20ου αιώνα που βρέθηκαν στην πόλη του Λονδίνου.
Ο ναός του Λονδίνου ήταν το μοναδικό τέμενος λατρείας της θεότητας αυτής στη Μεγάλη Βρετανία, παρά το γεγονός ότι είχαν διαπιστωθεί ίχνη τέτοιων ναών και σ’ άλλα σημεία της Νότιας Αγγλίας.

Το “μήνυμα” των κατοίκων της Αφροδίτης, σύμφωνα με τον Τζορτζ Αντάμσκι

Στις 18 Μαΐου του 1959, ο 68χρονος Αμερικανός, πολωνικής καταγωγής, Τζορτζ Αντάμσκι, μίλησε ενώπιον 1.500 ατόμων που συνέρρευσαν για να τον ακούσουν, αφού προηγουμένως είχαν πληρώσει εισιτήριο πέντε φιορινιών, ποσό με το οποίο θα μπορούσαν να αγοράσουν τρία εισιτήρια για τον κινηματογράφο.
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στη Χάγη της Ολλανδίας και το αντικείμενο ήταν το “μήνυμα” των κατοίκων του πλανήτη Αφροδίτη προς τους κατοίκους της Γης: “Ζήστε σύμφωνα με τις χριστιανικές αρχές.”

Οι πόλεμοι των διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Οι πόλεμοι των διαδόχων και των επιγόνων του Μεγάλου Αλέξανδου, απαρτίζουν μια μακρά ιστορική περίοδο που ξεκινά από το 323 π.χ. που πέθανε ο Έλληνας Μακεδόνας Βασιλέας Βασιλέων και φτάνουν μέχρι το 281 π.Χ, με την δημιουργία των τεσσάρων βασιλείων τα οποία όμως λόγω των συγκρούσεων και της καχυποψίας μεταξύ των ηγετών τους είχαν ως αποτέλεσμα να εξασθενήσει η ισχύς τους και μετά από 150 χρόνια να συμβεί αυτό που δεν ανάφερε η περσική αυτοκρατορία: Να αλωθεί ο Ελληνικός χώρος για πρώτη φορά από μια ξένη δύναμη, τους Ρωμαίους.

Έλλην έφτασε πρώτος εις τα Πολικάς Περιοχάς

 
Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, τον Ηρόδοτο και άλλους συγγραφείς, η Εκαέργη ήτο μία παρθένος ιέρεια, που ζούσε στις Υπερβόρειες περιοχές και η οποία, μαζί με την Ώπιδα, ήλθαν εις την Δήλον, για να προσφέρουν θυσία εις τον Απόλλωνα. Μάλιστα, ο Παυσανίας αποκαλεί τις υπερβόρειες αυτές ιέρειες Υπερόχη και Λαοδίκη. (Ελλάδος Περιήγησις Α΄ 43.4,8).
Η βόρεια πολική ζώνη καλύπτεται από το Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό (Αρκτικό Ωκεανό). Περιλαμβάνει τις βόρειες ακτές της Αμερικής, της Ασίας και της Ευρώπης και το νησί Γροιλανδία. Η νότια πολική ζώνη περιλαμβάνει την Ανταρκτική, η οποία από πολλούς θεωρείται ως η τέταρτη κατά σειρά μεγέθους ήπειρος και είναι ακατοίκητη.

Το μυστήριο της τοποθεσίας των ναών της Αρχαίας Ελλάδας

«Από παιδί αναρωτιόμουν γιατί τα αστέρια λάμπουν τόσο έντονα από τα 147 μέτρα της κορυφής του Λόφου του Φιλοπάππου», ερώτηση που έθετα συχνά στον παππού μου.

«Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν σοφοί. Ήξεραν που να χτίσουν τους χώρους λατρείας τους», συνήθιζε να απαντάει εκείνος. «Αυτοί είναι χώροι που συμβολίζουν κάτι πιο σπουδαίο από τον άνθρωπο», προσέθετε.

Τόσα χρόνια μετά, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ αν αυτή η όμορφη επεξήγηση, ήταν απόρροια του τεράστιου θαυμασμού του παππού μου για τον Ελληνικό πολιτισμό. Αλλά ο Μανόλο Φερνάντεζ, καθηγητής Ισπανικών και ερασιτέχνης λάτρης της αστρονομίας, μοιράζεται την ίδια άποψη με τον παππού μου - ότι η θέση των Ναών της Αρχαίας Ελλάδας δεν ήταν τυχαία.